Inlägg av Flying Bacon

Inlägg som Flying Bacon har skrivit i forumet

Skrivet av Zappa:
Skrivet av eddie the eagle:

Problemet vad jag tycker med ubisoft(och nästan alla andra utgivare) är att de verkar skita i pc-spelarna utan ger os bara dåliga portar osv. Ubisoft har tom påpekat att nästan alla bara piratar på pc.

De har en poäng där. Det är vansinnigt mycket lättare att piratkopiera på PC än ngn annan platforn.

Förvisso, dock skjuter Ubisoft sig själva i foten när de gör det så mycket krångligare för laglydiga spelare.

Köpte själv Settlers 7 på Steam för ett tag sen, tänkte att eftersom Steam i sig själv är ett (väl fungerande) DRM så borde kanske Ubisoft ha skippat sitt hatade skydd där. Men nej, Ubisoft ska använda sitt skydd här som tappar anslutningen titt som tätt (medan Steam tuffar på lugnt i bakgrunden utan problem), vilket bland annat medförde en ohygglig massa förluster av sparfiler etc. Detta var cirka två år efter spelets release också, så de har haft god tid på sig att få ordning på det.

Dessutom får jag en tår i ögat när jag ser hur dom behandlat spelserier som till exempel Rainbow Six, Splinter Cell och nu senast Far Cry. Rainbow Six och Splinter Cell stod för utmanande taktiska pc-spel, men idag är de bara generiska konsolshooters båda två.

Märk väl dock att jag inte försvarar piratkopiering, då de bara ger utvecklarna mer vatten på sin gnällkvarn.
Bättre att undvika de spelen helt och hållet i min mening.

Skrivet av kebbe:
Skrivet av NaxoS:
Skrivet av kebbe:

Kvalitetsproblem får väl nästan ses som en feature när de använder sig av AMD.

Och ditt expert uttalande bygger på vilka källor då?

Jag har en Intel processor nu, men har tidigare plågat mina AMD med V-core på över 1.5v i över 4 år straight, inga problem någonsin.

Bygger mitt uttalande på erfarenhet. Har haft AMD-riggar själv och inom familjen i 10 års tid nu, vissa med mer problem än andra, så jag tänker knappast förlita mig på vad någon h4x0rguru på en slumpmässig hårdvarusite skriver. Sedan är det ju lustigt att just AMD stod som ägare av ATI under 4 år innan värmeproblemen med deras chip äntligen löstes..

Varför skulle då någon annan tro på dig som någon "h4x0rguru" för att använda ditt eget uttryck?
Har själv AMD-grejer i min nuvarande gamingdator och Intel i mina andra två datorer, två datorer som jag skyr som pesten. Men bara för det ser jag ingen anledning att knata runt på nätet och sprida falsk smörja om Intel, då felet mycket väl kan ligga någon annanstans än hos den lilla logon som står tryckt på processorn.

Skrivet av Zymac:

Bör få ett litet uppsving nu då Totalbiscuit har promotat det på sin Twitter.

Det finns ganska många Kickstarterproject som har honom att tacka för att dom uppnått sitt mål. Senaste är Maia, se bara på uppsvinget den 25:e då han släppte en liten video om det. http://www.canhekick.it/projects/1438429768/maia

Kan ju bara hoppas att han nämner detta i en video också de närmaste dagarna, han är ju onekligen en av de största gaming-personligheterna på nätet!

Skrivet av Quicken:

Sorry men den här typen av spel ska spelas med handkontroll och inget annat, mus och tangentbord är för simpelt för ett så här komplext kontrollersystem, ni handikappar er själva.

Mus och tangentbord brukar annars anses vara ett mer avancerat kontrollsystem än vanliga handkontroller, vilka brukar ha cirka 10 knappar. Men visst, lev du vidare i din lilla drömvärld.

Skrivet av Richie77:
Skrivet av Vezbim:
Skrivet av Miindz:

Tycker det är värdelöst att köra sådana här typer av spel på touch. Men det kanske bara är jag.

Håller med. Köpte gta3 till android när det var rea på det men man tröttnade ganska snabbt på de jobbiga kontrollerna.

Annars kopplar man bara in en handkontroll och spelar med, behöver inte ens roota enheten...Androida enheter är fantastiska ibland

Har du någon mer info på detta? Låter ju som en kul kombo om man dessutom kopplar telefonen till en tv!

Klart intressant fråga att ställa sig i dagens läge, när dagens smartphones med denna möjlighet blir allt vanligare. Speciellt när det verkar som att snart varenda unge gammal nog att läsa själv ska ha den nyaste och hippaste telefonen... Att köpa en telefon till barnet mot att föräldern får bevaka var det befinner sig genom någon sån här app kanske hade varit något?

Själv skulle jag nog vilja ha någon form av notifikation/meddelande när någon kollar upp var jag befinner mig för tillfället, för att ens överväga att tillåta bevakning i denna form.

Skrivet av Dunder:
Skrivet av Flying Bacon:

Komiskt att folk med profilbeskrivningar som "En inbiten gamer med inriktning mot datorn, inga sunkiga konsoller här alltså" ska vinna ett konsolspel som detta...

Ja, stackars lilla gubben som inte fick vinna den här gången heller, medan jag fick luktsättare, trevlig musik och en helt gratis julklapp att ge bort.

Ja det var ju en jävla tur att du varken behövde behövde gå på defensiven och framför allt inte vara nedvärderande.

Komiskt att folk med profilbeskrivningar som "En inbiten gamer med inriktning mot datorn, inga sunkiga konsoller här alltså" ska vinna ett konsolspel som detta...

Skrivet av ScarFace:
Skrivet av Lepr:
Skrivet av ScarFace:

Fortfarande för dyrt. Borde väl vara enklare att utveckla än ett spel.

Funkar inte riktigt så, med tanke på allt ett OS måste ta ställning till (filsystem, processor/minneshantering etc.) så är det ganska komplicerat, nu har ju windows en stabil grund att bygga på så det är ju inte som att utveckla ett nytt men det gäller ju nästan alla spel också?

Det tror jag inte ett dugg på.

Tro vad du vill, läs på om vad ett operativsystem måste hantera och ta hänsyn till och återkom sen. Har du ens programmerat något mindre program för att inse hur mycket tid som går åt för att bara fixa felhantering åt idiotiska användare?

Måste hålla med om att Doom-reklamen är hiskeligt irriterande.

När meddelandet visades om att ni tycker att man borde stänga av adblockers för er sida, och faktiskt förklarade varför (första gången jag sett en bra variant på detta, det där om att det är just visningar som räknas hade jag ingen aning om), så stängde jag blockeringen på sidan.
Tyckte allt var frid och fröjd, nog för att flash-reklamen var irriterande som vanligt, men gick väl att leva med.

Men, nu med denna ovanligt korkade reklam där bakgrunden på sidan blir en länk till någon idiotisk Facebook-sida så åkte blockeringen på igen. Att det tog tre besök till FB-sidan innan jag insåg att det var FZ som skickade mig dit och inte något illvilligt virus (för det är just vad jag anser sånt här beteende liknar) visar bara på hur dum sån reklam är.

Hade det bara varit en liten bild vid headern eller längre ner på sidan som var länkad är det helt acceptabelt, för då kan man vänta sig att något sånt händer. Men länka en bakgrundsbild?!
Snacka om att totalt missa den "lilla" delen om att en webbsida behöver vara användarvänlig för sin publik.

Försvinner denna typ av reklam har jag inga problem med att ta bort blockeringen av er reklam, eller alternativt betala en slant för att slippa den helt och hållet. För även om jag tycker att ett och annat som skrivs här på FZ känns aningen tveksamt så gör ni även mycket bra!

Skrivet av nudelsdesign:

Undra hur många det är här på FZ som kommenterar diverse motorer och spelteknik, som verkligen VET hur det fungerar? DVS Gjort mappar, codat eller byggt spelmodeller?

Vad motorerna heter kan ju vem som helst lära sig och skryta med tekniskt gidder som man läst funkar ju åxå. Själv har jag lekt mest med ID tech genom åren för den har helt enkelt haft en enkelt uppbyggnad. Unreal har jag förssökt mig på lite då och då, men gillar inte Editorn speciellt mycket. Den kan ju dock ha blivit bättre med åren.

Sista motorn jag härjade med var Enemyterritory: Quakewars

Det jag vill säga är att ni som gnäller om gammla motorer, så har motorn i sig ingen som hälst betydelse för allt går ju att skriva om i koden för att ändra på diverse begränsningar som satts av tidigare kodare, som storlek på texturer, mängd polygoner osv (om det nu finns några sådana begränsningar i dagens motorer)

Men varför uppdaterar dom inte motorn om det nu är så? Om motorn inte hade någon som helst betydelse hade ju varenda spel som släppts de senaste 20 åren använt samma, men senast jag kollade var det inte så.

Folk hade ju inte klagat om serien faktiskt gjort några tekniska framsteg på de snart 5 åren som gått sedan CoD 4 släpptes, men som det är nu så har alla spelen i serien sen dess både sett ut och fungerat förbannat snarlikt.

Skrivet av gryzor:

Utöver det så är det ju inte så att det inte kommit patchlevels till motorn som gjort den enormt mycket tuffare. Alla valves spel idag är ju byggda med ID Tech 2, en hel generation tidigare. Folk verkar spelar counterstrike, dota2, halflife, teamfortress och allt vad fan det är lika mycket för det.

Edit: Eller om det blir ID Tech 1.5 / 2.5 -- licenseringen som kom ut mellan quake 1 och 2. Hursomhaver är det SAMMA MOTOR.

Skillnaden är dock att Valve faktiskt kontinuerligt uppdaterar Source och dess spel istället för att bara kränga ut ett nytt likadant spel år efter år och påstå skit som att "vattnet är lite finare nu".

Skrivet av StrongBad:

Det märks så lång väg att det är de som förstår minst av programmering och spelmotorer som gnäller mest. Vilken ironi.

Och vad baserar du det på, dina 5 minuter i C++?

Skrivet av dzl:

200 spänn för 2 nya biljävlar?! Vilket skämt.

Dags att skaffa glasögon? Det står klart och tydligt att det är 30 nya modeller.

Såvitt jag vet så är det så att när du köper fysiska spel i en affär så betalar du inte för mer än en licens som ger dig själv rätt att spela spelet, vilket är samma sak.
Och även om jag själv föredrar att köpa spel i en fysisk butik för att det känns bättre att få med en liten fin plastlåda som bevis på mitt köp - så kan jag ändå tycka att det är förbannat praktiskt att vart jag än är, vilken dator jag än använder så kan jag starta Steam och ladda ner mitt Steamköpta spel direkt.

Sen får man inte glömma att Steam har byggts upp till en riktigt stor bra tjänst (till skillnad från t ex Origin som bara är... irriterande), och med dagens värld där varenda liten stuga ska ha bredband ser jag inte något större problem med tjänsten i sin helhet.

Vidare så finns det ju också bl a GamersGate, där är det väl bara upp till en själv att spara installationsfilerna till spelet så kan man installera spelet igen om 10 år om man vill (vilket man antagligen inte vill, för tar man av nostalgibrillorna så tappar gamla spel snart charmen om man startar dom idag igen).

Skrivet av Fisse:
Skrivet av Winzi:
Skrivet av tavener:

Testade APB...Det var hemskt...

Originalet, re-releasen eller detta apb:reloaded?

Fanns väl inte 3 släpp? APB släpptes sen dog det. Sen nu släpptes väl APB:Reloaded.

F.ö har de inte gjort något åt hacksen. Samma hacks som förstörde APB fungerar i APB:Reloaded.

Får man fråga vilka hacks det är?
Har spelat en del av Reloaded sen det blev gratis på Steam, och emellanåt är det faktiskt riktigt kul. Sen rätt som det är så får man en rank ~190 på motståndarlaget som skjuter en från så långt håll att deras egen karaktär inte ens målas upp av spelet... Vilket gör det hela lite tråkigt, och man börjar fundera på om det är extrema laggproblem eller att det helt enkelt finns hacks ute.

Ja, idag är det mera regel än undantag att matvarorna innehåller en massa vidriga tillsatser av alla möjliga slag. Finns bl a två bra böcker om detta, "Den hemlige kocken" och uppföljaren "Äkta vara". Mycket läsvärda!

Skrivet av Katana:

Undrar om det är äkta widescreen de slänger in eller om det är som i 1an om jag inte minns fel, kapade bilden uppe å nere för att göra skiten bredare.. bah

Det är ju just detta patchen fixar?

Och som sagt, detta är långt ifrån det enda spelet där det blivit Ver- istället för Hor+ i widescreen-upplösningar.

Det är så här man håller liv i ett spel som är över två år gammalt. Go Valve!

Skrivet av jackpac:

Enligt mig tycker jag saab (iallafall denna gång) höll dålig kvalité, kommer dock inte ihåg vilken modell, men när jag och polarna våltade i en saab, så utlöstes inte en enda krockkudde, och där skulle finnas framme och bak. Inte en enda utlöstes.. uselt. Men det är väldigt synd att det ska behöva gå i konkurs sådär bara.. rip

För att airbags ska lösas ut krävs det ju också en smäll av rätt "typ". Att få en airbag i ansiktet är knappast en en trevlig händelse så de ska inte gå av för vad som helst.

Själv tycker jag deras bilar höll/håller ganska bra kvalitet (vilken bil idag har inte fel... så gott som ingen). Maptun kan ju skrämma upp Saab 9000 2.3L-motorer till nästan 500 hk, då är det inte direkt en dålig motor i grund och botten.
Att de gamla bilarna har en del elfel beror mycket på att de helt enkelt är så fulla av elektrisk extrautrustning, varken Volvo eller ens Mercedes (möjligtvis S-klass) från den tiden har så mycket "lullull".