Inlägg av Solaris

Inlägg som Solaris har skrivit i forumet

Jag har svårt att tänka mig enskilda spel som har varit sura rönbär, men det är klart att jag önskar att spelen hade varit mer tilltalande för min del, te.x. jag fick mer ut av Ghost of Tsushima än Red Dead Redemption 2 för RDR2 blev bara tröttsamt för mig att spela för jag slutade bry mig om karaktärerna.

Likadant kan sägas med The Last of Us Part 2 och Death Stranding, där det senare blev närmast en katartisk upplevelse, jag kände bara att jag kunde slappna av med Death Stranding. TLOU2 var ju bara en enda lång sekvens av blodig smörja i jämnförelse.

Hade inte klagat över något byggt på Axelay eller Assault Suit Valken (Cybernator i väst).

Jag tar det här med en rejäl nypa salt iallafall tills Capcoms handlingar visar att de faktiskt menar allvar och en bra början hade varit att släppa DMC5 Special Edition på PC, eller varför inte släppa nästa Monster Hunter spel samtidigt på PC som på konsol?

Tror inte det finns så mycket mer för dem att prata om Dead Space. De visade ju upp vad de hade för avsikt att göra för någon vecka sedan under Gamescom (tror jag det var iallafall? Rätta mig om jag har fel.)

Skrivet av Mirage:

Du jämför på fullaste allvar misshandel med uppfostran? För misshandel är ett brott. Misshandel är inte uppfostran. Att jämföra skärm/speltid med misshandel är som att jämföra äpplen med asfalt.

Du missförstår mig helt och hållet, jag poängterade bara att Svenska staten har lagt sig i hur människor uppfostrar sina barn (dvs disciplinerar) sedan länge.

Skrivet av trickeh2k:

Du får jobba på Mr. Burns-händerna dock

MAGIC HANDS!

En liten kritiik från min sida, var är skräckspelet du nämner i videon?

Skrivet av Shamanfox:

Föräldrar? Eller har vi glömt bort att de existerar och att de har ansvaret för sina barn?

Min morsa märkte snabbt att jag lärde mig engelska väldigt tidigt, och att jag började snabbt kunna prata det. Hon märkte det även genom att se vilka läxor och prover jag hade lätt med kontra med vad jag hade svårt med. Även hon har sagt att jag fick en "snabbstart" av att titta på barnprogram på engelska samt TV-serier som var på engelska.

Min syrras barn är väldigt smart, och hon har följt upp med att introducera vissa spel på deras iPad som aktiverar hjärnan genom pussel, felsökning, matematik osv. De märkte tidigt att han lärde sig språk extremt snabbt samt älskar att göra t.ex. matteuppgifter.

Så det är föräldrarnas ansvar, och om staten skulle komma in och begränsa t.ex. skärmtid så försämrar vi möjligheterna för bättre utveckling i tidig ålder.

Som jag skrev; jag fick jobb inom IT-tekniker nästan direkt efter jag tog studenten, och då pluggade jag inte IT, utan Media. IT-kompetensen har kommit 100% från att ha lärt mig självmant av att sitta vid datorn, felsöka den själv, sätta ihop datorer samt läsa om diverse IT-material online från väldigt ung ålder. Hade jag varit begränsad till 1 timme skärmtid om dagen så hade det inte varit möjligt.

Absolut, jag har aldrig påstått att det är bara dåligt men det fundamentala problemet med ditt argument som jag ser det är att du beskriver bara hur bra det gick för dig eller att ditt syskonbarn är väldigt smart vilket ger ett väldigt ensidigt perspektiv. Tar vi internet som ett exempel, så är det ett faktum att internet har förändrat hur vi läser och tänker men spelar det någon roll om du kan bara googla för fakta och siffror? Jag vill tro att mänsklighetens intelligens är lite rikare än så då mycket av det bygger på vårt långtidsminne. Men visst, kreativitet kräver att vi engagerar långsiktiga förmåga (som te.x. lära sig Engelska) för att skapa de nödvändiga neurala banorna och associationerna.

Men jag tänker mig också att ifall det enda du gör är att smurfa runt på internet utan något direkt mål så tappar du också fokus, förminskar din förmåga och blir helt enkelt dummare. För som du säger, det faller på föräldrarna men säg mig en föräldrer som inte kör kör telefonen eller tablet:en i näven på ungen, enbart för att ungen ska hålla käft.

Då blir det bara konsumering av data som är enbart tanklös. Det är lite så jag föreställer mig att det är. Kanske övertänkande från mitt håll men jag har svårt att tänka mig att det finns bara bra saker.

Skrivet av Mirage:

Så när ska man be staten om lov att få uppfostra sitt eget barn? När staten lägger sig i barnuppfostran är du inne på ett jävligt farligt spår.

Med tanke på att barnaga i Sverige är olagligt och staten är jävligt snabba på att lägga sig i ifall du blir påkommen med att du fysiskt bestraffar ditt barn, vilket en familj från Malyasia fick erfara så har vi varit på det spåret jävligt länge redan.

https://www.straitstimes.com/world/malaysian-couple-jailed-in...

Skrivet av lerb:

Nu fattar jag inte riktigt, frågar du mig det?

Precis.

Skrivet av Shamanfox:

Som nämnts tidigare, skärmtid behöver inte betyda att man bara spelar. Det finns gott om andra nyttiga saker man kan göra framför skärmen där barn kan utvecklas kunskapsmässigt. Finns ju flera barn som lär sig programmera redan under väldigt ung ålder, finns spel som hjälper till med diverse kunskaper såsom räkna, språk osv.

Som exempel; som barn lärde jag mig väldigt mycket engelska från ung ålder genom titta på TV (TV-serier) samt spela spel, vilket gjorde att de lektionerna var lätta för mig. Väldigt tidigt lärde jag mig IT-kunskaper som gjorde att jag hade lätt att komma in i arbetsmarknaden efter gymnasiet, kunskaper jag inte hade haft om jag var begränsad till 1 timme om dagen.

Jag tycker det är viktigt att skilja mellan speltid och skärmtid.

Javisst men hur ska man då följa upp så att ungen faktiskt lär sig något, för annars vad är skillnaden mellan att titta på tecknat och bollibompa?

Skrivet av anon_326114:

Det borde väl ändå vara upp till föräldrarna? Vad är det som säger att tvingas till att göra något framför att sitta framför en skärm är nyttigt?

Nu förespråkar jag inte mer skärmtid men man borde ändå reflektera över det. Nyttjar man skärmen på rätt sätt tror jag att man kan utvecklas och gynnas av det senare. Finns massvis med interaktiva pedagogiska "spel" för barn.

Ja och nej, jag tycker det borde finnas en lagstagdad tidsgräns för de flesta föräldrar i min umgängeskrets ger ungen tablet:en eller telefonen så fort som ungen börjar grina.

Jag kan svara på din fråga genom att bara vända på det, vad är mer nyttigt att sitta framför en skärm än att göra något annat? Finns det något praktiskt som du kan lära dig bättre på skärmen än någon som lär dig? Det är väl där problematiken ligger, skulle jag tro.

Tja, jag ser inte riktigt poängen med en remake av KOTOR, faktiskt. Det beror helt och hållet på vad de avser att göra "remake" av.

Skrivet av lerb:

Som du säkert insåg så var det inte ett direktcitat jag skrev. Men tack, det är jättebra att du länkade det faktiska citatet istället, det är knappast bättre.

Då missförstår du nog själva poängen vad Carano försökte förmedla här, även om jag kan hålla med om att det var rätt klumpigt uttryckt. I staterna så har polariseringen gått så långt att är att det finns människor som tycker det är helt inom sin rätt att göra varandra illa, ekonomiskt, psyskiskt och fysiskt (där ett antal människor har avlidit pga polariseringen) enbart för att människor tänker olika och röstar olika.

Det är bara att googla vad politik (som blev allt mer hätsk med Trump) har ibland inneburit för Amerikanska familjer. Här är ett smakprov.

https://www.npr.org/2020/10/27/928209548/dude-i-m-done-when-p...

https://www.theatlantic.com/family/archive/2021/03/trump-frie...

https://www.verywellfamily.com/when-families-disagree-about-p...

https://www.reuters.com/article/us-usa-election-trump-familie...

https://www.nytimes.com/2020/11/26/us/2020-election-family-co...

Vad är det normala i att vilja skada någon, kanske rentav en familjemedlem, enbart för att de kanske inte röstar som du eller tänker som du?

Skrivet av roftg:

Att enligt lag begränsa speltid för folk under 18 borde göras här med,..

Inte bara speltid, skärmtid i största allmänhet. Själv så kommer jag ihåg som liten att det var minsann inga timslångs stunder framför familjens Commodore 64, var det fint väder - ut och lek och definitivt inte under lov och högtider.

Med tanke hur klistrade kidsen är vid skärmen idag så är en timme om dagen en bra början.

Skrivet av matt76:

Oklart, men de har sålt ungefär 5 miljoner PSVR headsets, så troligen finns det en hel del spel som tilltalat köparna (Astro bot spelet var rejält uppskattat om jag inte minns fel).

Jag tror inte spelen hade något med det att göra, faktiskt. Snarare att det var ett billigare alternativ till HTC Vive som var minst dubbelt så dyrt (om vi inte räknar in kostnaden för att bygga en PC som klarar av att driva det) och surrade mycket hype kring just VR vid tidpunkten.

Skrivet av matt76:

sedan har vi hela deras PSVR 2 satsning, med spel till denna.

Hade PSVR ens några minnesvärda titlar, för den enda som har lyckats med sälja någon riktig killer app till VR är ju Valve med Half-Life: Alyx.

I det stora hela så var det väldigt lite av substans och hela presentationen kändes närmast oengagerad och trött. Inget av spelen som visades hade någon riktig wow faktor heller eller förmedlade något "nu får jag fan skaffa en PS5"-budskap.

Väldigt, väldigt meh.

Nja... jag hade hellre sett Lego släppa byggsatser av andra konsoler än det här.

För den som inte vet vad jag syftar: https://www.lego.com/en-us/product/nintendo-entertainment-sys...

Skrivet av Jonny Myrén:

Fast att de är lika är ju för att de är baserade på exakt samma uttalande från James Ramey, och i det är det specifikt Steam Deck han pratar om. Nyheten är inte "Steam Deck kommer inte kunna köra alla spel", utan "Proton-grundaren James Ramey varnar för att alla spel inte kommer fungera på Steam Deck". Det första vet vi inte eftersom produkten inte är släppt, men det andra är ett faktum (även om det kan visa sig att Ramey har fel).

Det problematiska i det är att uttalandet tas ur sammanhanget och vinklas, enbart för att dra trafik. Vilket knappast bidrar till en nyanserad diskussion utan snarare negativa ordalag om vilken kass produkt den där Steam Deck verkar att vara för är du inte intresserad som konsument så kommer du inte heller bry dig om vad det faktiskt handlar om.

Jag ber om ursäkt för mitt tonläge i mitt första inlägg, det var inte på något sätt riktat åt dig. Jag är bara så innerligen trött på att allt ska låta negativt i nyhetssammanhang.

Skrivet av Jonny Myrén:

Men det är väl självklart att man måste läsa själva artikeln för att få full förståelse för vad det handlar om? Att man inte kan klämma in absolut all relevant information i en kort rubrik innebär inte att det är clickbait.

Sant man kan inte klämma in allt men om du jämnför rubriken på din artikel med RPS artikel så låter de ganska lika. Då hade en bättre rubrik varit "Proton kommer inte köra alla Steam-spel" och sedan tagga Steam Deck som relevant eftersom det rör Steam Deck men handlar inte om Steam Deck.

Skrivet av Jonny Myrén:

Och visst går det att få alla Steam-spel att fungera om man installerar ett helt annat operativsystem, men utgångspunkten är givetvis den hård- och mjukvara som produkten faktiskt levereras med och som den är menad att använda i första hand.

Visst men som du själv säger i ditt inlägg tidigare i tråden så är det alldeles för tidigt att sia om vara eller inte vara då ingen av oss egentligen vet för som sagt, Valve är väldigt duktiga på att hålla interna projekt interna.

Skrivet av lars_kongo:

PS5 disk slutade säljas med förlust från Juni, och digital lär snart göra detsamma med den nya billigare kyllösningen.

https://screenrant.com/ps5-sales-profit-sony-break-even-june-2021/

Som sagts i många trådar tidigare är det inte omotiverat att spelen kostar 70$ istället för 60$, inflation etc.

Kanske inte, men det är upp till konsumenterna att avgöra om det är motiverat eller inte.