Artiklar av Jonas Högberg

123
20

Fredagsquiz - Plattformsspel

Äntligen har Rayman Legends landat i butiker. Mellan alla glada rop och busvisslingar som utstötts på FZ som ett resultat av detta har vi även hunnit med att göra ett quiz – om plattformsspel.

17

Street Fighter X Tekken

Capcom har redan gjort det nya millenniets bästa fightingspel. Klarar de av att återupprepa de exempellösa framgångar Street Fighter IV rönte? Är Street Fighter X Tekken så bra som vi hoppats?

2

Tekken 3D: Prime Edition

Tekken har landat för första gången på Nintendo 3DS. Är allt väl i Mishima-klanens skumma värld eller har den infamösa gamla järnnäven börjat rosta?

37

Halo: Combat Evolved Anniversary

Spelet som gav förstapersonsskjutaren ett helt nytt ansikte är tillbaka. Den här gången är det inte bara ansiktet som är nytt, kejsaren har fått nya kläder. Riktigt stiliga sådana.

49

Fredagsquiz – Uncharted

Spelvärldens egen Indiana Jones är tillbaka, charmigare än någonsin. Veckans quiz har siktet inställt på Uncharted-serien – klarar du av att pricka alla frågor?

53

Batman: Arkham City

Batman: Arkham City har hypats något enormt det sista året. Med all rätt. Det är snubblande nära toppbetyg.

8

El Shaddai: The Ascension of the Metatron

Är du trött på de gråa miljöer spel har för vana att använda sig av? Låt El Shaddai: Ascension of the Metatron ta dina ögon som gisslan.

29

Shadows of the Damned

Spelvärldens tokigaste spelskapare håller stilen. Shadows of the Damned är en virvelvind av osmakliga detaljer, fåniga skämt – och fullständigt briljanta infall – och är därmed ännu en triumf för Suda 51 och hans strävan att servera en stor bit annorlunda till alla. Men visst kunde det varit roligare att spela.

67

Var med i FZ:s fredags-quiz, vinn spel!

FZ levererar från och med nu en helt galen svår frågesport varje vecka. Är du en power player eller en noob? Upp till bevis – med lite tur får du spel som tack.

12

Okamiden

Ett av de vackraste och mest vidunderliga spel som någonsin gjorts har äntligen fått en uppföljare. Kan Okamiden nå samma svindlande höga höjder som det regnbågsdansande Okami?

27

Xbox 360 och PS3 – bortom spelen

Xbox 360 och Playstation 3 är fantastiska spelkonsoler. Men när Microsoft och Sony försöker kränga sina maskiner så är det inte alltid spelen som står i rampljuset. Dagens konsoler erbjuder ju trots allt så mycket mer. Musik, film och väder, bara för att nämna några saker. FZ undersöker utbudet.

9

Stacking

Tim Schafers spelstudio släpper nytt egensinnigt spel – i stumfilmstappning!. Onekligen innovativt, men är det skäl nog att gå bananas? Nästan.

15

Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds

Marvel har släppt lös stora delar av sitt stall av superhjältar mot Capcoms respektive än en gång. Men kan trean verkligen toppa den suveräna tvåan?

3

Cave Story

Indiespelens okrönte kung, Cave Story, släpptes till Wiiware i julas. Recensionen må vara sent ute, men budskapet är ständigt aktuellt: köp det. Nu.

14

Super Meat Boy

Med en bra spelidé som grund räcker en enkel skiva kött hur långt som helst. Glöm Mario, välkomna istället Meat Boy in i era liv.

32

Fable III

Revolution, barnarbete och störtade regenter - mycket har hänt i Molyneux förtjusande värld sedan sist vi var där. Läs FZ:s rapport från det nya Albion.

5

Costume Quest

Halloween kommer tidigt i år. I form av ett fint litet nedladdningsbart äventyr från Double Fine. Costume Quest är dock inte det minsta läskigt. Bara supermysigt.

15

Vanquish

Mannen bakom Resident Evil gillar action och är fruktansvärt bra på det. Men inte på så mycket annat. Vanquish visar var skåpet ska stå – så länge du ska skjuta på det.

29

Crysis 2

Djungeln och stränderna är historia. Crytek har flyttat in till bebyggda områden med buller och bång och manat FZ att känna på storstadspulsen. Vi är imponerade.

22

Enslaved: Odyssey to the West

Enslaved är äntligen här och visst levererar det omgående. Titeln må syfta på en händelse i spelet men bara efter några minuter med det blir man oundvikligen själv offer för ordets innebörd.

7

Majin and the Forsaken Kingdom

Söta, mysiga äventyr med kluriga pussel och lagom utmanande strider är något som brukar gå hem i stugorna – i alla fall när det står ”Zelda” på omslaget. Men vad händer när det står ”Majin and the Forsaken Kingdom” istället? FZ har snackat med spelets producent och lirat äventyrets första timme för att försöka ta reda på det.

16

Castlevania: Lords of Shadow

Det har äntligen blivit dags för vampyrsäsong igen. Men saker och ting är inte längre som de brukar när Castlevania gör entré på den stora scenen igen. Gör plats för årets största överraskning.

12

Dead Space 2

Ingenjören, rymdfararen och styckmästaren Isaac Clarke återvänder tidigt nästa år till en rymdstation nära dig med en hel hoper psykologiska problem i ryggsäcken samt en ny, fräsch arsenal att amputera lemmar med. Mycket riktigt, FZ har provspelat Dead Space 2 och vi gillar vad vi ser.

29

The Secret World

När Funcom bygger massiva onlinerollspel gör de det med hjärtat. Följ med på en tur in i en hemlig värld.

63

Dead Rising 2

De döda reser sig igen. Eller för femhundrasjuttiosjunde gången. Det enda vi tar med oss från det här mötet är att Capcom vet hur man gör uppföljare som säljer.

15

Epic Mickey

FZ åker till Köpenhamn för att kika närmare på Warren Spectors tolkning av en Musse Pigg som sabbar världar och möter okända släktingar. It's gonna be epic.

123