Artiklar av Jonas Högberg

123
16

The Legend of Zelda: Skyward Sword

När Link gör sin planenliga comeback tidigt nästa år är det i en betydligt ljusare och färggrannare stil än sist vi såg honom på en hemkonsol. Dessutom slåss han som en hel karl numera, tack vare Wii Motion Plus. FZ har provspelat The Legend of Zelda: Skyward Sword.

38

From Dust

En av tv-spelsvärldens få sanna auteurer gör bejublad comeback nästa år, tjugo år efter att han förförde oss med Another World. Kan Eric Chahi göra skäl för hypen med gudsimulatorn From Dust?

20

Kinect

Shannon Loftis är chef för Good Science Studio på Microsoft och en av dem som jobbar kontinuerligt på att utveckla Kinect och möjligheterna att göra spel till plattformen. När FZ besökte Gamescom passade vi på att både peppra och salta Loftis med frågor om maskinen och dess framtid.

16

Metroid: Other M

Ilska, vanmakt, depression och ångest är komponenterna i Samus Arans nya verktygslåda så som den gestaltas i Metroid: Other M. Lustigt, precis vad spelets recensent kände när han spelade det.

33

Playstation Move

I över femton års tid var det Sony som satte trenderna men nu är det de som ligger efter. Klarar Move och de inledande spelen att bjuda något motstånd mot Nintendos fyra år på marknaden och deras drygt sjuttio miljoner sålda Wii?

1

Yoshinori Ono pratar Street Fighter

Det är en märklig liten man som möter mig i ett superlyxigt hotellrum utanför Gamescom-mässan i Köln. Yoshinori Ono tog över rollen som Street Fighter-seriens ständige producent inför utvecklingen av den fjärde delen i serien och är nu aktuell med den flippade (men förhoppningsvis välsmakande) versus-mackan Street Fighter X Tekken.

11

Fallout: New Vegas

Vissa saker är beständiga. Krig till exempel. War never changes. Precis som att inte ens ett kärnvapenkrig kan förändra Las Vegas. Vilket är vad Fallout: New Vegas handlar om.

27

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 närmar sig sitt släppdatum. Det har ett släppdatum. Men är det allt det som de ständiga förseningarna implicit utlovat: världens bästa racingsimulator? En sak är säker, ligger ett sådant avgörande i detaljerna så har Polyphony Digital knipit titeln redan på förhand.

15

Fallout: New Vegas

Frågorna kring nästa Fallout är många. När utvecklarna nyligen slet sig från jobbet för ett par dagars mässnärvaro i Köln passade vi på att få svar på några av dem.

34

Lara Croft and the Guardian of Light

Hon kom som ett yrväder en augustiafton med en urinvånare i handen, sprejade skurkar med kulor och löste snillrika pussel. Bättre än hon någonsin gjort förut. Lara Croft visar att hon har pejl på var det där berömda skåpet ska stå.

18

Dead Rising 2

Det vankas uppföljare i zombieland. Och Capcom förnekar sig inte. Förutom en viss frånvarande potatisnäsa är Dead Rising 2 förbluffande likt originalet.

52

Kane & Lynch 2: Dog Days

Efter den mediokra ettan är det inte många som förväntar sig något av Kane och Lynch när de än en gång osäkrar sina vapen och sin instabila mentala ohälsa. Tvivlare, bered er på att bli förvånade.

27

R.U.S.E.

Tycker du att Starcraft 2 spelade lite väl mycket på säkra kort? Då kanske R.U.S.E. är något för dig. De kort du får här är nämligen rena rama lurendrejeriet.

9

Castlevania: Harmony of Despair

Världen är galen. Det slutgiltiga beviset på det är här. Eller finns det något annat sätt att förklara ett Castlevania med co-op?

9

Hydro Thunder Hurricane

Art house-spelen (Limbo) har sagt sitt. Summer of Live Arcade fortsätter nu i betydligt mer bekanta hjulspår, förlåt, vattendrag. Hydro Thunder Hurricane vill få oss att tro på arkadracern igen.

57

Demon's Souls

Casualkorstågets antites är äntligen här. Demon's Souls är hardcore. Så hardcore att det får hårdrockare att fläta håret och provspela som Pippi Långstrump, satansdyrkare att byta sida och gamers att jubla.

39

10 heta på E3 2010

Hör upp, gamers - vår bästa tid är nu! E3 är äntligen tillbaka, med alla de galenskaper som följer i monstermässans spår. Sega presskonferenser, prylkrängande booth babes och svettiga, jobbiga amerikanare kommer göra sitt bästa för att tygla vår entusiasm. Men med de här 10 sakerna att se fram emot kan vi omöjligt bli missnöjda.

33

Super Mario Galaxy 2

Hur gör man egentligen en uppföljare till världens bästa spel? Man gör den bättre.

34

Call of Duty: Black Ops

Är kalla kriget det nya heta? Vi tjuvkikar på Call of Duty: Black Ops och mäter temperaturen.

46

The Witcher 2: Assassins of Kings

Geralt är tillbaka, lika kåt som förut - men inte lika manschauvinistisk. The Witcher 2 har alla möjligheter att bli det karaktärsdanande spel tv-spelsbranschen behöver. För nu är det sannerligen dags att börja växa upp.

54

Alpha Protocol

Grattis alla John le Carré-fans där ute. Spionspelen har kommit in från kylan igen. Obsidian levererar med Alpha Protocol ett förvånansvärd solitt spion-RPG - trots vissa inledande malörer.

10

Level Up - Namco Bandai visar framtiden

E3 lurar runt hörnet. Och då är det sannerligen inte lätt för någon att få en syl i vädret. Därför bjöd Namco Bandai nyligen in till stort pådrag i Barcelona för att visa upp sina spel för det kommande året. FZ åkte dit, minglade, spelade och sköt sina frågor från höften. Som vanligt.

5

Kane & Lynch 2 - multiplayer

Kane & Lynch 2 har inga problem med att toppa sin föregångare på alla plan. Multiplayer i IO Interactives regi är dessutom en fräsch fläkt för alla som är trötta på de konservativa dödsmatcher som numera plågar var och vartannat spel.

110

Red Dead Redemption

Vilda västern som filmgenre är näst intill död. Vilda västern som spelgenre ser ut att kunna leva för alltid.

18

Test Drive Unlimited 2

Test Drive Unlimited lyckades med något så ovanligt som att skapa sin egen nisch inom racinggenren med sin fokus på sociala upplevelser. Tvåan är ännu ett steg i jakten på det perfekta livet och möjligheten att kunna skryta om det för sina polare.

29

Kane & Lynch 2: Dog Days

Ettan imponerade inte på någon. Men uppföljaren till Kane & Lynch: Dead Men är en helt annan historia. IO Interactive har uppdaterat sina inspirationskällor. Från hårdkokta actionfilmer till - verkligheten.

22

Lost Planet 2

När Lost Planet tar steget från ett till två så gör man det med en utsträckt hand. Ensamheten i iskylan är numera ett minne blott. Delad glädje är det nya mottot.

18

Super Street Fighter IV

Det är dags att vässa armbågarna, hyvla knogarna och spotta liv i din hadouken igen. Världens bästa fightingspel har just levlat upp.

123