Inlägg av Jonas Högberg

Inlägg som Jonas Högberg har skrivit i forumet

Hej allesammans!

Kraftspelen säsong 5 är slut och jag ville bara berätta att det finns en rad riktigt fina avsnitt att spana in. Ni kan få höra Rymdkapsel-skaparen Martin Jonasson avslöja Spelunkys hemligheter, ståuppkomikern och Stephen King-experten Jonas Strandberg bocka av alla King-hyllningar i Alan Wake och Retroresan-legendaren Samson Wiklund berätta om den galna communityinsats som ledde till en sällan skådad finkamning i Fez. Och så snackar ju FZ-kingen Fredrik Eriksson Assassin's Creed: Brotherhood!

Lyssna gärna.

Och på torsdag nästa vecka (1 februari) börjar säsong 6. Fina fisken.

Spana gärna in veckans specialavsnitt där jag besöker Embracer-arkivet och spanar in 80 000 spel, konsoler och tillbehör och har lite skönt häng med chefen David Boström och arkivchefen Natalia Kovalainen: https://youtu.be/rib33fTwW1w?si=8oRCaNFdYA6t9kQ4

Skrivet av Denultimatamackan:

Avsnittet om SuperPlay är verkligen fantastiskt.

Vore kul med flera djupdyk i svensk spelhistoria.

Tja, det är väl inte helt omöjligt att jag gör exempelvis Level också nån gång. Vi får se!

Skrivet av bauer:

Nu har jag tappat bort vilket avsnitt det var (Elden Ring?) men jag återlyssnade på gamla avsnitt häromveckan och då pratades det om att göra ett avsnitt om The Witness, tänkte ba säga att det vore en önskan! Riktigt bra spel om man gillar att rita linjer, tänker att det kan säkert vara kul att prata om (och lyssna på), lät som att gästen också var sugen på det

Det lär definitivt dyka upp! Väldigt osäkert om det blir under hösten dock, då jag precis lyckats övertala Jakob att prata om ett annat spel, ha ha. Förhoppningsvis inom en inte alltför avlägsen framtid iaf!

Det var ett tag sen jag skrev här, men tänkte bara nämna att Fredrik Eriksson från FZ är med i veckans avsnitt! Lyssna vetja! https://open.spotify.com/episode/7jn4fp5ShrFoKndim0JZll?si=Yk...

Skrivet av MasonDixon:

Jag älskar podden men det stora problemet för mig är att jag inte gillar spoilers vilket gör att jag bara kan lyssna på avsnitt med spel jag redan spelet eller spel som jag vet att jag aldrig kommer spela. De sistnämnda spelen är jag oftast helt ointresserad av vilket också gör att jag inte lyssnar på de avsnitten heller. M.a.o jag har lyssnat på omkring 10 avsnitt och de var väldigt bra.

Ha ha, kul att höra. Det blir ju så klart ett problem med spoilers. Hoppas det dyker upp nåt i fjärde säsongen du kan lyssna på!

Hej hoj! Tänkte bara tipsa om att Kraftspelen säsong 3 gått i mål med ett mastigt och mustigt avsnitt om Bloodborne: https://open.spotify.com/episode/5PmBGoR5Jhu2ToilDIB4xt?si=vo...

Finns även en rad andra sköna avsnitt från hösten att lyssna på med spel som Metal Gear Solid, Night in the Woods och The Witcher III i blickfånget. Och läste ni Super Power när det begav sig måste ni ju så klart lyssna på avsnittet med Killer-John! Allt gott!

Och nu är säsong 3 igång! Tetris i veckans avsnitt.

https://open.spotify.com/episode/7E009OXrt42K2tj7kC2JWe?si=W5...

Om nån är sugen på lite lattjo med skoj kan jag tipsa om Kraftspelens specialavsnitt där jag och Genusfotografen Tomas Gunnarsson (känd från Super Play) åkte till Sveriges mest hemsökta plats för att spela skräckspel och förhoppningsvis dö av skräck. Det blev ett Youtube-klipp av det hela.

https://youtu.be/194014L2td0

Skrivet av Gubbgamern:

Måste säga att jag var EXTREMT motstridigt till att starta upp avsnittet med Gabriel Knight, men blev duktigt motbevisad. Lite ballt att ni lyckas få mig sugen att spela ett spel som på pappret låter "så inte min smak".

Ska kolla upp och kanske spela med en FAQ som ni säger bara för att få uppleva det

Kul att höra! Det är ju lite förhoppningen med podden att inspirera folk att spela de här gemen.

Kul tråd!

Själv dricker jag Monsun Malabar via mokabryggare. Viktigt med kokande vatten i bryggaren och sen köra öppet lock för att kunna styra så kaffet inte sprutar ut (det kan tillföra en bitter smak) när det bubblar upp. På senare tid har jag börjat experimentera med en blandning av komjölk och havremjölk eftersom jag tycker att det är trevligt att få en liten ton av havresmaken.

Skrivet av bauer:

Älskar denna podd! Blir lika glad när det kommer ut ett nytt avsnitt som när man var yngre och hittade ett nytt nummer av Super Play i brevlådan. Det är högsta betyg helt enkelt. Lite nostalgivarning kanske, men det är himla trevligt. Grymt jobbat och tack för allt arbete du/ni lägger ned!

Tack så mycket! Det betyder jättemycket att du gillar podden.

Ja, det är fritt fram att efterfråga spel ifall det är nåt ni är extra sugna på.

Idag kan man lyssna på sista avsnittet för säsongen om man känner för det. Spelet heter Super Mario Bros och gästen heter Tobias Bjarneby: https://open.spotify.com/episode/16ac9DCeQJXOCJcPEq5VJ7

Hoppas ni lyssnar på veckans avsnitt. Den oefterhärmlige Oskar Skog är gäst och pratar om Cannon Fodder och Sensible Soccer!

Skrivet av Gubbgamern:

Kul att ni kör indiespel som Breath of The Wild ändå!

Skämt åsido, jag tycker podden bara växer och växer. Även om det mellan varven kan bli lite tradigt med alla hyllningskörer så är ni duktiga på att förklara vad ni gillar med spelen, och det är ju det viktigaste.

Keep it up!

Härligt! Ska försöka aktivera min inre surkart lite mer.

Skrivet av ChalleT:

Ville bara nämna att jag lyssnar på alla avsnitt förutom Inside så långt. Bra och trevligt att lyssna på och intressanta gäster. Dock saknar jag lite en slutsats eller iaf notis om _varför_ spelet gjort avtryck i historien.

I övrigt allt gott!

Kul att höra! Ja, det verkar vara en återkommande kritik att vi borde bli bättre på att sammanfatta i slutet. Ska tänka på det framgent! Tack för att du lyssnar.

Skrivet av Sisyr:

Hollow Knight är föda för själen. Det står förmodligen i Bibeln någonstans, och @Gubbgamern har i detta fall helt fel!

Annars trevligt med svensk spelpod, finns inte så många. Eller rättare sagt; finns inte så många jag A) känner till och B) vill lyssna på. Denna adderas dock till podlistan efter en lyssning.

Härligt! Vågar utlova en bred blandning hyfsat nya och hyfsat gamla spel under höstsäsongen.

Skrivet av Gubbgamern:

Nu har jag lyssnat lite.

Tycker det är småputtrigt, men hade önskat att ni vågade gå lite mer på djupet. Varför är detta spel som bör skrivas in i historieböckerna? Bör det ens det? Vad har det haft för betydelse? Ni tassar ju lite på det, men det blir ofta lite nostalgivurmande (vilket inte är fel i sig, men en förbättringspunkt).

Eller så är jag bara sur på att ni tycker Hollow Knight är det bästa Metroidvania-spelet

Ärligt talat tycker jag att Hollow Knight är vansinnigt överskattat. Dels det grafiska som ni nämner, att det är mycket grått och kallt. Estetiken känns som ett överstiliserat flashspel i min bok, vilket gör att jag har svårt för det. Jag hade föredragit det i pixlar, ärligt talat. Jag hade också svårt för det där med att navigera. För mig är ligger inte ett Metroidvanias utmaning i att utforska och leta efter saker. Det blir markant svårare när en inte har ett ordentligt navigationssystem. Det blir lite som att spela Metroid till NES all over again. Det finns en anledning till att Zero Mission förärades med en karta.

För mig ligger som sagt utmaning i att utforska och veta var man ska. Bossar och fiender skall aldrig vara det svåra, tycker jag, utan att ta reda på hur en tar sig dit och att lösa ett mönster. När väl det är gjort skall fingerfärdigheten var enkel, men det känns som Hollow Knight lever lite för mycket på att du skall vara vass i tummarna. Kanske är en bara gammel, men hade jag velat spela Dark Souls hade jag ju gjort det.

Utöver det tycker jag spelet är för långt. Ett Metroidvania skall vara relativt snabbt att springa i genom om du kan vägen, men det kan du inte i Hollow Knight.

Sedan vet jag inte. Har Hollow Knight VERKLIGEN betytt något? Det förändrade ju inte genren direkt och har ju inte vänt upp och ner på spel. Det är välgjort, det kan jag ge det, men jag vet inte om det i historieböckerna kommer förtjäna mer än en parantes.

Jag inser att mycket av ovan är tycke och smak, men med tanke på att ni själva rabblar upp alla dessa brister och ÄNDÅ tycker att det är det bästa Metroidvania gör att ni förlorar all trovärdighet... Säger vi

Med det sagt kommer jag självklart lyssna vidare, keep it up!

Ord och inga visor.

Jag håller med om att vi kunde varit tydligare med Hollow Knights betydelse. Vi ser ju båda spelet som en ny sorts grundplåt för Metroidvania-genren och det är tydligt hur spelutvecklare inspireras av estetik och stämning med nya spel i genren (Crowsworn, Ender Lillies, Aeterna Noctis osv).

Jag hoppas du fortsätter lyssna! Det blir förhoppningsvis bättre än småputtrigt när jag blivit lite varmare i kläderna. Det minsta jag kan utlova är nya trevliga gäster varje vecka.

Skrivet av PsykoFnask1985:

Hej! Stort tack, himla härlig medans man knegar! Ser fram emot kommande avsnitt👌🍀🍻💯💥💥💥💗

Fint att höra!