Inlägg av Gen

Inlägg som Gen har skrivit i forumet

Stream godkänner inte återbetalning om du spelar två timmar av ett spel innan releasedagen:

https://www.theverge.com/24138776/steam-refund-policy-change

Skrivet av Kjille666:

Varför ha ea play när du har tillgång till ea play på game passet?? Detenda som du saknar på game passet är pro versionen på ea play. Och 170kr i månaden för ubisoft spel nej tack. Tar hellre game pass för 99kr med tillgång på ea play..

Visste inte att EA ingick i GamePass.

Skrivet av Fulci:

Det är väl bara läsa finansiella rapporter. Assassin's Creed Mirage och Avatar Frontiers of Pandora gick bättre än förväntat, så de är uppåt senaste året efter att haft en dipp innan.

Gällande Avatar undrar man ju om framgångarna delvis beror på att spelet ingick i hårdvaruköp?

Skrivet av Ender:

Edit. Som ett ytterligare argument...jag gissar att 5k-serien släpps i år eller tidigt nästa, vilket ofrånkomligen innebär ytterligare prestandaökningar. Måste man då uppgradera till 5090 då, och senare 5090 ti/super/super ti? Ifall man inte bryr sig om kostnaden för de där extra fps'en så finns det väl egentligen inga alternativ.

Antingen släpps 5000 serien i slutet på detta året eller i början på nästa, ryktena säger lite olika saker.

Har man för mycket pengar och vill ha det bästa är det bara att handla på, hobby är kul Men "svensson" bör i stället titta på vad denne har för prestandabehov och anpassa köpet efter det. Man måste inte köpa ett 5090 om man inte behöver prestandan, det är väl självklart? Har man en tajt budget får man anpassa sin hårdvara efter det. Bygger jag en dator åt en polares 10-åring så är ett 4090 knappast ett alternativ, snarare ett system som klarar av 1080p/144Hz.

Något som däremot är svårt att sia om är vad framtida spel kommer att ha för hårdvarukrav.

Som jag försökte förklara tidigare, bäst är väl att utgå från vad ens primära skärm klarar av och skaffa ett grafikkort utefter det. Känns lite poänglöst att lira i 1080p med ett 4090 eller 4K med ett 3060, bara som exempel och givetvis lite beroende på spel.

Wow, vilken skillnad på GamePass och EA Play/Ubisoft+
Bra jobbat M$!

Avslutade precis prenumerationen på WoW så har ingen aktiv prenumeration för tillfället.

Om jag får för mig att damma av PS5an igen så blir det PS+

Skrivet av Vileoxe:

Få in mer pengar?

Skrivet av Molotov:

Finasiera utvecklingen

Fast de har ju redan släppt två extremt populära spel så det är ju inte så att de inte har några pengar alls.

Skrivet av Ender:

Vet inte under vilka omständigheter man skulle behöva ett 4090 som gamer. Prestandan är ju bara stora på papper, men lär knappast märkas i spel för gemene man. Lär komma jäkligt långt på ett 4070-4080 Super skulle jag tro.
Att betala dubble priset för några sketna procent till i prestandaökning är inte min grej.
Ifall man arbetar med något som spelutveckling så förstår jag att man kanske lägger extra krut på prestanda som underlättar arbetet, men inte annars.

Ifall det inte händer något extremt inom spelsläpp eller att priserna på 5k-serien från nvidia eller AMD's dito sjunker ner med hälften samtidigt som prestandan ökar med ca 30% så klarar jag mig gott och väl en generation till med mitt 3080. Mitt nästa köp blir antagligen en ny CPU/MB/RAM då min i7-8700 är flaskhalsen...inte för att jag märker av det i något jag spelar.

Ett ytterst märkligt inlägg. Du har väl inte missat att det finns skärmupplösningar från 1080p hela vägen upp till 8K? Att det finns uppdateringsfrekvenser upp till 360Hz eller mer? Att det finns allt från indiespel till "Crysis"?

Hade det bara funnits 1080p/60Hz skärmar och de flesta spel haft samma grafiska komplexitet så hade jag förstått ditt inlägg men så är ju givetvis inte fallet. Sen rekommenderar jag verkligen att titta på Sweclockers prestandaindex eller liknande prestandasiffror på Youtube (tex Hardware Unboxed) där du hade sett att 4090 är ett ordentligt kliv från 4070 eller 4080.

Slutligen så finns det säkert personer som inte ser skillnaden på 30 och 60fps eller att 1080p och 4K ser likadant ut på en skärm, men tror ändå de flesta gör det. Jag har en 4K/120Hz TV och där är 4090 ett krav om man inte ska tumma på ögongodiset eller uppdateringsfrekvensen. Glöm heller inte RT vilket är en teknik som i princip kräver en nVidia GPU (i dagsläget iaf).

Frågan är varför de valde att släppa det som Early Access? Ori släpptes väl inte som EA?

Skrivet av Robez:

Det tyckte jag också, sen hittade jag något som heter Wabbajack. Där finns det folk som har snickrat ihop "modlistor" som man kan ladda ned, min favorit lista är "Life in the ruins" till Fallout 4. Tyckte att vanilla Fallout 4 var väldigt meh men med denna modlist spenderade jag typ 400 tim.

Tack för tipset.

Håller med om att säsong 2 var jobbig att ta sig igenom. Har inte ens sneglat på säsong 3.

Skrivet av Shadee:

Precis så är det fortfarande, bara det att den här tjänsten med "biofilm" hemma tillkommit för att folk vill ha den. Då är priset liknande en biobiljett tills den släpps på Bluray/DVD.

Liknande? Skulle väl säga hyfsat mycket högre. Att en biobiljett kostar 150kr förstår man delvis då det är lokaler, personal osv som ska betalas. Slutligen får distributören sin kaka, men här tar man mer betalt plus att de behåller mycket mer. Fortfarande girighet om du frågar mig.

Skrivet av baxtex:

Inget klår popcorn kladdade stolar, höga frisyrer och folk som sitter och småpratar föe 160kr per person.

Nej det var nog 10 år sedan jag slutade gå på bio.

Även om det som du säger skulle kunna hända så är det svårt att återskapa biokänslan hemma om man nu inte bygger ett dedikerat biorum, vilket är bajsdyrt och kräver ett stort hus. Att som jag stirra på en 55 tums OLED med soundbar som är på halvlåg volym för att inte störa grannarna är långt ifrån samma sak som att gå på bio

Vad in i helvete! Sist jag kikade på hyrfilm så kostade det 59kr, minns dock inte när det var.
Går hellre på bio och betalar 150kr eller vad det kostar än streama för 200kr.

Nej, detta är inget mer än den sabla girigheten från företag som ständigt förpestar våra liv.

Skrivet av Najkan:

Det är väl bra med mods? Körde originalet men tänkte testa max-moddat nu

Är det inte jobbigt att installera flera dussin mods? Nu var det längesedan jag körde Skyrim moddat men där kunde man sitta i timmar med att installera allt i rätt ordning, sitta med modprogram och konfigurera.

60fps verkar man dessutom inte komma undan ändå vilket är mitt största problem.

Hehe Starfield är en sådan extrem vattendelare Riktigt kul att läsa kommentarerna. Känns verkligen 50/50.

Saknar originalspelen. Så sjukt mysiga!

Skrivet av ClockWise:

Jag jobbar visserligen inte inom spelindustrin, men inom tech industrin, och det har varit guldruschens glada dagar i över 10 år. Med en sån lång period med låg (eller ingen) ränta har gjort det gratis att låna pengar, och alla bolag kastar pengar på diverse projekt. Sedan 2014-2015 har jag fått flera jobbföfrågningar i veckan från rekryterare, och ofta letar de med sånt stort ljus och lykta att de inte ens kollar vad man kan programmera. På mitt förra jobb letade vi efter en Androidutvecklare i nästan 2 år innan någon internt fick hoppa in och lära sig Android.

Hur är läget nu? Katastrof. Senaste 1.5 - 2 åren sitter utvecklare med 10-15 års erfarenhet på bänken. Samma personer som tvingades markera sina LinkedIn-profiler med [NOT LOOKING FOR WORK] får inte ens svar på 9 av 10 jobbansökningar. De med mindre än 8 års erfarenhet har oerhört små chanser att få jobb alls.

Det som händer i spelvärlden har hänt/händer över hela tech-sektorn, nu när det är svindyrt att låna pengar så måste man hålla mer i pengarna och då ryker massor med tjänster. I min bransch har det främst varit mellanchefer, managers, och liknande som ryker, men även konsulterna har blivit mos. I spelbranschen verkar det dock vara betydligt mer blandat bland kompetenser som får gå.

Tråkigt.

Inget ord om att aktieägare har extrema krav på utdelning samt att man stirrar blint på marginaler och att ha så mycket i kassan som det bara går? Känns som att man inte vågar satsa på något förutom projekt som garanterat ger högsta möjliga utdelning av typen Call of Duty del 54. Eller stämmer inte detta alls?

Underligt. Första kravet borde vara att nå stabila 60fps. Andra kravet borde vara att om 60fps uppnås så öka upplösningen tills dess att 60fps inte längre kan uppnås.

Skrivet av blackidus:

Jo stämmer bra det
Jag fick dock mer problem än bara fysikmotorn, ljud , tal och allt möjligt började bete sig konstigt. Tills jag tog bort det och körde på max 60 fps igen, då betedde spelet sig normalt igen... eller så normalt som ett Bethesda spel kan bete sig

Usch Då är man trots allt tvungen att köra 60 ändå?

Skrivet av blackidus:

4'an vet jag att det inte stöds till iaf för där måste du in i config filer och ta bort låset, alternativt modda bort det. 3'an är jag osäker på, spelade inte det så mycket.

Jag har för mig att samma fel fanns i 76 iaf vid release, kanske fixades sen. Vill minnas flera videos med spelare som sprang runt och tittade ner i backen för att få högre FPS och därmed springa fortare

Då minns jag nästan rätt. Men var det inte så att om man moddade bort låset på 4an så pajade fysikmotorn? Kanske ska googla på saken På ett litet sätt hade det varit trevligt att köra klart det.