Inlägg av Mortaigne

Inlägg som Mortaigne har skrivit i forumet

Skrivet av Jozo:

Det är inte bara Xbox. Mobiltelefoner har också fått mycket klagomål för att ha förvirrande namn, eller varför inte wii/wiiu som flera har skrivit i den här tråden.
Visst, vi entusiaster kanske förstår tydligare (speciellt för dig som är xboxnörd), men för allmänheten är det förvirrande med alla olika namn som liknar varandra...

Problemet är att jag tror att det är agendadrivna överdrifter, då är det svårt att ta det på allvar.

Entusiast eller inte, står man i begrepp att göra ett inköp för flera tusentals kronor så gör man iaf minimal research. Jag är inte på något sätt en soff-entusiast, men om jag ska köpa en Ektorp hörnsoffa på IKEA så kommer jag inte hem med en Ektorp 2-sits. Det händer liksom inte.

Skrivet av eld:

Nu gjorde du det värre, nya generationen xboxar heter bara xbox och har varianter?

Haha

Utvecklas av en ensam utvecklare, Tomas Sala. Väldigt imponerande!

Jag kan inte låta bli att undra över hur folk klarar av andra saker med fler alternativ såsom att handla mjölk, köpa bil, mobiltelefon, dator, hitta rätt säsong på tvserier, köpa tv, hörlurar, möbler etc. Men just välja rätt Xbox är det svåraste som finns!

Next-gen heter kort och gott: Xbox. Vilken modell (Series) du vill ha utgörs av två olika bokstäver; X eller S.

Det är så svårt! Nä, FUD.

De pratar nog bara lite försiktigt innan affären gått igenom alla instanser och blivit helt färdig. Tar en stund, någon gång nästa år ska det vara klart.

Skrivet av Draconis:

Är det en ny meme att MS ska dela med sig av sina exklusiva medan Sony ska ha kvar sina? De kan väl likaväl dela med sig av sina också? Blev folk så sura för de köpte TES?

Det är ett sjukt märkligt resonemang ja. Förnekelsefas tror jag.

Det är väldigt enkelt och tillgängligt att komma in i Xbox ekosystem som spelare. Antingen köper du en Xbox-konsol, eller spelar på den PC som alla tydligen har, eller kör via molnet på en Android. Xbox Game Pass är billigt så det är heller inget stort ekonomiskt hinder.

Skrivet av Maaden_Swe:

Och nu kommer jag låta lite gnällig men är det inte roligt hur Xbox nu börjar gå ut med siffror igen, när det går bättre

De har redovisat MAU länge för Xbox Live och spel, och Xbox Game Pass-prenumeranter och antal spelare för sina spel vid signifikanta milstolpar. Det är så det mäts nuförtiden, vore t.ex lite kontraproduktivt att mäta framgång i antal sålda spel när man vill ha sina spelare i Xbox Game Pass som är den egentliga produkten, inte enskilda spel.

Så att eh.

Skrivet av gryzor:

Mmm.. Speciellt när Bethestha inte gjort ett bra spel sedan "Morrowind" som var deras "big bang", resten har typ varit rent skräp, speciellt Skyrim var ju riktigt jävla uselt. Men det är klart, är man född på 20-talet och inte vet bättre, så... Fattar inte vad MS skall med en usel spel-studio till, det är ju alla de som "kunde något" och har hoppat av och gör spel NU som är intressanta.

Nu är det ju inte bara Bethesda Game Studios som Xbox har köpt utan alla studios under Zenimax/Bethesda-paraplyet: Bethesda Game Studios, Zenimax Online, id Software, Machinegames, Arkane, Tango Gameworks, Alpha Dog Games och Roundhouse Studios.

Med IP såsom: The Elder Scrolls, Fallout, DOOM, Wolfenstein, Dishonored, The Evil Within, Rage etc. Nog fasiken är det lätt att "fatta vad MS ska med dem till"...

Deathloop och Ghostwire: Tokyo för att upprätthålla kontrakt, kommer ändå till Xbox Game Pass direkt efter

Sedan har vi online-spel som redan är etablerade såsom The Elder Scrolls Online och Fallout 76 som kommer att stanna på alla plattformar så klart.
DOOM kommer säkert till Switch. TES VI är lite av ett wildcard, kanske vill man upprätthålla memen med Skyrim som finns på allt, eller inte.

Därefter är det nog väldigt tveksamt.

Fantastiska nyheter!

Väldigt bra för både Xbox och Bethesda-fans. Vilka spel vi kommer att få nu!

Många intressanta saker med detta! Xbox får sin första japanska studio i Tango Gameworks och Sverige får ytterligare representation med MachineGames.

Väldigt roligt att det blev 20by20 till slut i alla fall!

Xbox Game Pass har också passerat 15 miljoner prenumeranter!

Gears Tactics, The Witcher 3 och Cyberpunk 2077.

Utvecklare som inte har det jättejobbigt med Series S.

Digital Foundry och Codemasters om DiRT 5 och next-gen.

#nyhetstips

Skrivet av Ribcage:

Frågan är om man väntar med det till Series X-uppdateringen.

Ja du...kan man hålla sig? Kommer nog inte förrän till våren.

Nu kittlade det allt till i hype-nerven trots allt...

Behöver man egentligen något annat spel i höst/vinter?

Skrivet av Gaara:

Okej ja fjuttigt utrymme är det iaf

Haha ja, det kan jag hålla med om.

Men det är ju en kostnadsfråga, de vill hålla priset nere på konsolen. I ärlighetens namn dock, som en som har 5 TB fullt med spel till min Xbox idag, så är det ju mest en fråga om lathet. Det går med dagens internethastigheter snabbt som attans att ladda ner spel så att hålla ett aktuellt bibliotek med det som man faktiskt spelar igång på 500 Gb är ju inga problem egentligen. Det är ju sådana bekvämligheter man får offra för det priset.

Skrivet av NuZ:

Sen får man lägga till att spelen görs för Xbox series X som många har påpekat. Sedan anpassas för S. Inte tvärt om så blir nog inget problem alls precis som om PS5 skulle hålla tillbaka Series X gpu kraft? Nae inte precis. Är nog på sin höjd de på S får en sämre upplevelse än vi på X och PS5

Ja det är ju så det är. Skillnaden på Series S och X är lite förenklat vilken upplösning man har som målsättning. Det krävs inte lika mycket kraft för att köra spel i 1440/1080 som i 4K. Det är ju det som Jason Ronald pratar om. Det är precis som på PC, förstår inte vad som är så svårt.

Skrivet av Gaara:

Med skivläsare har man ju tidigare läst spelen eller delvis från skiva och sparat på utrymmet på hårddisken.

Det var nog väldigt längesedan. Nuförtiden kopieras allt till hårddisken och skivan används därefter bara som licens.