Inlägg av Nielsen

Inlägg som Nielsen har skrivit i forumet

Alla karaktärer i alla Elder Scroll-spel. DVS även karaktären man spelar.

Kane & Lynch och Alien Breed 3D

Skrivet av WargH:

Jag tycker vi kör på 12% som Epic kör på sin digitala plattform, det verkar ju Epic gå runt på utan problem.

Vad händer när någon utvecklare tycker att 12% är för mycket och tycker det är ocker? Ska då Epic leva som man lärt och ge efter? Vem bestämmer vad som är ok och inte?

Kan vara denna generationens bästa spel!

Lycka till Jimpa!

Den som väntar forever väntar forever

Nu verkar det som att Duke kommer få den uppföljare som alla skriker om. Men vad är det alla skriker om? Den tid då Duke var grymt, provocerande och någorlunda snyggt spel, var man ensam på tronen. Nu skriker folk efter en uppföljare som ska återuppliva dessa minnen. Men ärligt. Duke var inte bra då. Duke var inte revolutionerande. Och Duke är definitivt inte något som vi inte sett ännu än i dag. Om Duke ska imponera och inte enbart leva på småkåta retroflörtar bör man fan revolutionera genren, om inte, har all väntan varit förgäves. Och vi kommer åter få se ett mediokert spel som försöker leva på sin föregångare, precis som Bioshock 2 och många andra.

#blogg

Skrivet av mlinderholm:

"Denna nostalgivåg försöker Fusionsphere Systems, studion bakom det fantastiska Secret Files: Tunguska, rida vidare på.". Gav inte FZ det en tvåa?

Göran Fröjd gav Secret Files en tvåa, jag gjorde inte det, då jag älskar det så hade säkerligen betyget varit högre om det var jag som testat det. Nu var det ju dock inte jag som skrev den recensionen, och de betyget är Görans och inte mitt

Gamescom nästa

I egenskap av "vanlig" besökare bär det under natten av till Landvetter för att sedan ta flyget till Tyskland och Köln. Väl där ska det spelas ett gäng spel som man varit sugen på att testa under en längre tid. Även en del bilder lär dyka upp, antingen här på bloggen eller på FZ.se (beroende på hur väl mitt amatörfotograferande går). Redaktör Tompas telefonnummer är inlagt i min "ajphön" och beredd på att skicka sms när och om jag lyckas tanka upp några bilder, och svågern som agerar ressällskap har fått strikta order om att fylla kylen med kall dricka som ska intas innan det att jag sätter mig på planet (jag hatar att flyga dessa jävla flygplan). Två dagar av nördfesteval får räcka, mer kunde jag inte ta ledigt. Dock tror jag att det räcker mer än väl. En viss oro gnager mig dock nu när man reser iväg (även om resan bara vara i dagarna tre), då jag och sambon ska få tillökning den kommande månaden. Om hon ringer och berättar att hon redan fött är det helt ok, för ingen mässa i världen kan mäta sig med den stress och den plåga vi män får utstå under en förlossning .

Ha det gött så ses vi i dimman, eller kanske i Tyskland.

#blogg

Att man betalar bra mycket mer för hårdvaran när man köper en Mac är ingen hemlighet, den som säger något annat är förblindad av äpplet. Dock är det en uppoffring jag kan göra när jag så sällan köper ny dator, det är också priset för att använda Mac OS, och jo, det känns mer "lyxiöst" intryck vidhåller jag då det finns få datorer jag anser vara så snygga.

Dock vet jag att komponenterna får ett högre pris när de hamnar i en något snyggare förpackning och äpplet stansas på.

Precis som Hammer säger så väljer vissa att lägga mer på bilar, en stor och dyr tv, eller mobiltelefoner.

På tok för mycket (har för mig att den hamnade på ca 20.000) Men ibland får man skämma bort sig lite.

Snart blir det uppackningsporr igen.....

Då var det dags. Dags att byta upp sig när det kommer till den stationära datorn.

En iMac blev det. Jag har varit äpplet troget sedan barnsbem då vi i slutet av 80-talet kastade ut de spår av Commodore vi hade kvar och ersatte rubbet med ett gäng Macar hemma. Kvar stod endast en relik från det forna Commodore och det var min Amiga CD-32 som det investerades i på release dagen (1993 om jag inte minns fel).

Under nästa vecka kommer så äntligen men något mer upphottade iMac att anlända, då den stackars kinesen som slavat i hop denna dator är färdig med bygget, och sätts på planet till Amsterdam där den paketeras för att sedan skickas vidare till Sverige och destination väst.

Följande blev specarna för min nya älskling.
3.60GHz Intel Core i5
8GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 4x2GB
2TB Serial ATA Drive
ATI Radeon HD 5670 512MB GDDR3 SDRAM
8x double-layer SuperDrive
Apple Wireless Keyboard
Magic Mouse + Magic Trackpad
Apple Remote

Det rycker till lite i byxan vid tanken på att få slita upp den blankvita kartongen och sätta besten på mitt billiga Ikea-skrivbord, där den med omedelbar verkan kommer avge ett mer lyxiöst intryck av mitt hem.

#blogg

hahaha!

TLDR = too long; didn't read. Du får hänga med i Johns avancerade datorslangskurs.

Duktiga kollegor som gör kortfilm

Riktigt grymt och ambitiöst gjort.

Skrivet av Chanquad:

Vadå "spel av denna dignitet"? Varför ge ett spel mer recensions tid än något annat? Vinklade recensenter eller vad?

En av anledningarna kan vara att många andra utgivare väljer att skicka ut recensionsexemplar innan det att spelet släpps, vilket Blizzard varit snåla med i detta fallet. Nu är jag inte recensent för detta spel, men spelet anlände som jag har förstått det ett dygn innan release vilket gör att en recension måste "puttas på" rent tidsmässigt om ni som läsare vill att recensenten faktiskt ska ha spelat spelet.

Skrivet av Jakob Svärd:
Skrivet av Nielsen:
Skrivet av 73mpl4R:

Känns som att Feist har en konkurrent!

Nu vet jag inte vilket som börjades utvecklas först, jag skulle dock gissa på Feist, eftersom man utvecklat på med spelet under ett par år nu, men mycket av estetiken verkar vara extremt likt Feist.

Det ursprungliga konceptet och designen i Limbo är från 2006.

http://www.youtube.com/watch?v=oPpBX7X4cPE

Då kan vi vara överens om att Limbo var först då Feist påbörjades 2008

Skrivet av 73mpl4R:

Känns som att Feist har en konkurrent!

Nu vet jag inte vilket som börjades utvecklas först, jag skulle dock gissa på Feist, eftersom man utvecklat på med spelet under ett par år nu, men mycket av estetiken verkar vara extremt likt Feist.

spiken: Ja det tillverkas av Lego, men det är Duplo Skillnaden är enorm , hahaha. Vi ska ju "knodda" igen i september, då får vi ju ha en tävling mellan lillspik och lilldansken om vem som kan bygga snyggaste huset.

Spiken, det är ju fan inte Lego, det är Duplo.