Artiklar av John Severinson

0

Gunlok

Området där vi befinner oss ligger öde. Inte ett ljus så långt ögat når och det enda som kan höras är det knastrande ljud som uppstår när vi försiktigt smyger omkring bland metallskräpet. Det sällsamma månljuset skapar en speciell stämning, och vi kan nätt och jämt se vad vi har framför oss.

0

Giants: Citizen Kabuto

Det fanns ett ställe där problem var något som man löste med ett leende på läpparna. Där kontinenterna beboddes av hyperoptimistiska Smarties, vars kultur var både enkel, lättförstådd och rolig. Världen, som man kunde hitta halvvägs till planeten Majorca, var semesterparadiset nummer 1 för alla välbärgade Meccaryns.

0

Årets spel 2000

0

1nsane

Stor eller liten bil, grova däck eller mjuk fjädring, det väljer du själv i Codemasters offroad-spel Insane. Shock grävde fram racinghjälmen och satte sig bakom ratten för lite lerig action i förarsätet på ett riktigt kraftpaket.

0

No One Lives Forever

Ahh, det ljuva sextiotalet. Spåren finns kvar, i själ och hjärta hos många människor. Vem har inte sett filmhjältar som Austin Powers och James Bond, båda väl förklarande hur livet gick till på den goda tiden. I Monoliths senaste spel No One Lives Forever spelar du sextiotalsagent ute på hemliga uppdrag. Shock tog sig en noggrann titt på de trendiga kläderna och det hippa språket.

0

Resident Evil 3: Nemesis

Phantasmagoria anses av många fortfarande vara ett av de läskigaste spelen som någonsin sålts. Tätt på plats nummer två följer Resident Evil-serien som också den satt skräck i många. Nu har Resident Evil 3: Nemesis släppts till PC och Shock gjorde ett tappert försök att överleva mitt bland en massa zombies. Hur det gick? Inte särskilt bra...

0

Hitman: Codename 47

Vissa spel kräver din reaktionsförmåga, andra kräver smarta beslut. IO Interactives spel Hitman: Codename 47 där du tar på dig jobbet som lönnmördare kräver både och. Shock rengjorde pistolerna och kemtvättade kavajen för ett par dagar i en lönnmördares värld.

0

Combat Flight Simulator 2

Det är en dimmig morgon. Du befinner dig på ett amerikanskt hangarskepp som sakta men säkert rör sig mot fiendeland. Du står på observationsdäck, ser några spaningsplan lyfta och njuter av lukten de avger. Det är en alldeles speciell lukt såhär på ett hangarfartyg, som en blandning mellan bränt gummi och bensin. Tids nog lär man sig njuta av den, eggas av den och uppmuntras av den.

0

Hogs of War

Tänk dig Worms i 3D. Lägg till ett par skjutgalna grisar som strider för att erövra vad de anser vara sitt hemland. Vad du får är Infogrames nya strategilir Hogs of War. FragZone rundsteker grisarna och ser hur pass gott de smakar.

0

Microsoft Sidewinder Force Feedback 2

Joysticks är inte någon ny uppfinning. Ända sedan speldatorns ursprung har man haft små pinnar att navigera med. Force feedback däremot är något nyare. För vem kunde väl ens drömma om att styrpinnen skulle vibrera när man satt där med sin Commondore och blastade aliens i rymden.

0

Microsoft Sidewinder Joystick

Microsoft har de senaste åren haft stora framgångar med sina speltillbehör och serien Sidewinder. Nu börjar det dra ihop sig till jul och då passar Microsoft på att släppa en del nya godsaker ur serien. Microsoft verkar till sist ha förstått att alla inte besitter en fet plånbok och har råd att köpa en värsting joystick, därför har man nu valt att göra en joystick till en mycket lågt pris nämligen Sidewinder Joystick.

1

Midtown Madness 2

Jag har alltid tyckt om att ha sönder saker, ända sedan jag var liten. Jag började med kläder, vantar och mössor men övergick snart till sparbössor och leksaker då jag insåg att det blev riktigt kallt utan mössa på vintern. Att bryta regler har också varit en hobby jag njutit av och inte alltför sällan har jag önskat att jag kunde plöja över ett folkfyllt torg med en brandbil i bästa GTA-stil.

0

Carmageddon TDR 2000

Framtiden är i sanning mörk. Inte nog med att städerna slummat ihop, folk vågar knappt lämna sina hem av rädsla för att bli nedmejade av tokdårar som Shock...

Det är dags för tredje delen i racing-splattern Carmageddon.

1

Outcast DVD

Outcast är ett spel som berört många och faktiskt fortfarande gör det. Trots att spelets beundrare blivit allt mer anonyma så finns populariteten ändå kvar. I många riktiga gamers spelhyllor har Outcast en självklar, men ändå något dammig plats. För nytt är spelet definitivt inte, den saken är klar.

0

Deus Ex

Världen är sakta men säkert på väg neråt. Alla jordens länder är fulla av korrumperade regeringar, hemliga militära organisationer och avancerade teknologiska laboratorier. När forskarna upptäckte att det inte lönade sig med robotiserade människor så valde de istället att ta reda på mer om så kallade augmentationer. Du och din bror är världens två första augmenterade agenter, och ni jobbar just nu för UNATCO, United Nations Anti-Terrorist Coalition. Saker och ting kan bara bli värre…

0

Intervju med BrainFreeze

We got hold of BrainFreeze, currently working on the Unreal Fortress mod, and asked him a few questions.

0

MDK2

När jag först såg bilder på MDK2 visste jag knappt ens själv vad jag skulle tycka. En klumpig professor, en sexbent hund och en människa med en mekanisk fallskärm på ryggen kan tyckas vara lite smått konstiga ingredienser, men så är inte fallet. En sak är dock säker. Kurt, hunden Max och Dr. Hawkins lyckades verkligen med att fånga mitt intresse.

0

Logitech Wingman Formula Yellow

Racingspel har funnits ända sedan datorspelen först såg dagens ljus. Formel1-spel där man såg banan ovanifrån var en av de tidigaste spelsorterna, och fortfarande en väldigt rolig sådan. Idag har saker och ting förändrats. Nu är bilspelen minnesslukande 3d-spel där man susar fram över smala vägar i en alldeles för hög hastighet, där minsta lilla misstag kommer få ödesdigra konsekvenser. Det går nästan inte längre att spela med tangentbord, eftersom det för att klara sig oskadd genom en bana och ändå sluta som vinnare ibland krävs mycket små och precisa rörelser. Det är här ratten kommer in i bilden. Vi har lagt beslag på en ratt från Logitech vid namn Logitech Wingman Formula Yellow och hårdtestat.

0

Soldier of Fortune

John F. Mullins är namnet på en amerikansk krigsveteran, som tjänstgjort som fallskärmshoppare och sjukvårdare i bland annat Vietnamkriget. Som denne John Mullins spelar man i Ravens senaste spel, Soldier of Fortune, ett spel med lika spännande handling som Half-Life och lika mycket nervkittlande action som Aliens Versus Predator.

0

Ett spels framväxt

Det finns många uttryck som myntas på FragZone väldigt ofta, och vissa av dem kanske inte alltid är så lätta att förstå för alla. En liten genomgång av hur ett spel växer fram, vilka moment det kliver igenom, och vad dessa moment kallas vore passande tycker jag, så jag satte mig ner och pulade ihop en liten artikel. Trevlig läsning!

0

Battlezone 2

Vi vet inte varför vi krigar. Vi vet inte vem vi strider emot. Vi vet inte var vi är, eller när. Det enda vi vet är att vi kämpar för att överleva.

Under en helt vanlig veckodag på Pluto blir en av ISDF-baserna anfallna av Aliens. Basen blir fullständigt överkörd av de så kallade Scionerna. När mänsklig förstärkning anländer så retirerar Scionerna i en slags portal, varpå hela andra stjärtnflottan under ledning av General Braddock följer efter. Vi vet fortfarande inte var vi hamnat, eller hur vi ska komma tillbaka. Vi vet däremot att om vi inte besegrar Scionerna och förstör deras vapen så har vi inget hem att komma tillbaka till.

0

Codename Eagle

Runt år 1900 dog den ryska Tsaren Peter i en parallell värld skapad genom tidsresor. Hans son, Pietre, tog över Ryssland och förvandlade landets järnindustri till en enorm krigsmaskin vilket ledde till att rysslands vetenskapsmän utvecklade vapen vars like aldrig förr skådats. Den unga Tsaren var otroligt stridlysten, höll landet i en järnhand och ledde själv sina styrkor ut i krig. FragZone har tagit en titt på Codename Eagle, ett spel där det gäller att med alla möjliga medel krossa det ryska imperiet och sätta stopp för det blodiga kriget.

0

Age of Empires 2

Ända sedan aporna hoppade ner från träden och började leva på marken så har det utkämpats strider mellan olika människor. Maktlystenheten existerade redan från början och drev familjer till att bruka våld för att kunna få mer makt. Spelet Age of Empires 2 (Aoe2) utspelar sig från 1000-talet och framåt. Det går ut på att göra sitt folk till det vinnande och mest välmående genom att krossa sina motståndare.

0

Guide till CounterStrike

Poliser har funnits ända sedan urminnes tider. Många är väl vi som fantiserat oss in i deras ställe någon gång. Att arbeta som en lagens väktare kan vara lika stressande och farligt som tråkigt och tålamodskrävande. För de som inte har vad som krävs för att bli en polis så finns det en modifikation till Half-Life som är just detta: Tjuv- och polislek i ett nötskal.

1

Guide till Unreal Tournament

Det är kaos i världen. Planeter fulla av krig och oro överallt. Det mest inflytelsefulla yrket är att vara deltagare i stridsturneringar, då otroligt mycket pengar pumpas in i denna sport. Du är en utbildad soldat som deltar i just en sådan turnering. Stundvis kan du råka möta rätt så starkt motstånd, och i den här guiden ska vi tillsammans försöka få dig att bli en bättre UT-spelare.

0

Guide till Team Fortress Classic

Det finns spel där man arbetar ensam och det finns spel där gruppen är det viktigaste. Half-Life: Team Fortress Classic tillhör den senare kategorin - gruppens samlade agerande gäller för hur många poäng man ska få. Laget måste bestå av en defensiv och en offensiv del. Men, hur ska man egentligen göra för att ens lagkamrater ska bli nöjda med en? Det du just nu läser är en introduktion till TFC, som förhoppningsvis får dig att bli bättre.