Inlägg av Joakim Kilman

Inlägg som Joakim Kilman har skrivit i forumet

Skrivet av feistin:

Nu sett alla avsnitt och kan verkligen inte hålla med recensenten om 3/5... Detta är lätt en 5/5 iallafall för en som lirat alla Fallout spelen. TV serien fångar precis allt från spelet och det känns som de verkligen vårdat källmaterialet med ömhet.

Tycker denna adaptionen är i samma nivå som Last of Us - och kanske ett snäpp till då den har en egen storyline vilket är imponerande.

Ser verkligen fram emot säsong 2 - Fallout New Vegas

Jag har lirat alla Fallout-spel. Man kan tycka olika ändå.

Fascinerande spel. Jag intervjudae Daniel Vávra om spelet på Gamescom, vill jag minnas. Han pratade om Kingdom Come nästan som en historisk, interaktiv dokumentär som skulle ge spelaren en smak av hur det var att leva på den tiden.

Det lilla jag hunnit testa gillar jag skarpt. Gillar vibben i spelen.

Synd på ett så fantastiskt koncept och så distinkt estetik. Jag ska ge spelet en chans någon gång, i alla fall. Jag har inga principiella problem med spel som har väldigt lite gameplay (finns gott om exempel på så kallade promenadsimulatorer och visual novels och liknande som helt fokuserar på narrativ och som är väldigt bra), men dålig gameplay som mest känns som att det stoppats in där för att dryga ut speltiden är inte kul. Och så måste ju narrativet som sådant hålla – allt står och faller med det.

Harold Halibut påminner så här på rak arm lite om Trüberbrook, ett äventyr med liknande (fast inte alls lika ambitiös) estetik, som i slutänden tyvärr inte var så minnesvärt.

Satir är ju i regel politisk på ett eller annat sätt. Fallout, som fullkomligen dryper av civilisationskritik, är i allra högsta grad politisk (både spelen och tv-serien).

Skrivet av PeTTs0n:

Har inte heller spelat sen vid release, och... jag är glad att det var gratis att pröva lite nu, fick sådan avsmak att jag nästan kände mig snuvad trots att det var gratis. Det var sämre än jag mindes det, jag antar att jag hade förträngt det.

Reklamen för olika prylar och tjänster körs upp i ansiktet på en hela tiden (ofta så fort man öppnar en meny), det är en viss latens som gör att allt känns oresponsivt, det är för att vara helt ärlig förbaskat fult, animationer är stela och ibland trasiga, UI:n är kass (trodde inte jag skulle sakna FO4:s dito) och att man måste punga ut såpass rejält (se nedan, det är alltså ovanpå inköpspriset) för att kunna spela själv är kräkframkallande. Och moddar? Glöm det.

Om du betalar ~150 spänn i månaden kan du spela själv, ja.

Låter dystopiskt. Finns roligare saker att lägga sin tid på, så FO76 får nog fortsatt vara avinstallerat, då.

Jag har inte spelat Fallout 76 sedan jag recenserade det (jag var inte positiv, kan jag säga), men jag är lite nyfiken på att se vad spelet har blivit under åren.

Så vad tyckte alla om hunden?

Skrivet av KaptenKanel:

sett två avsnitt och gillar den hittills. man känner igen sig när man dyker in i en konflikt och inte vet vilken sida man bör ta för att sakta inse att man valt fel.
"The guy fucked my chickens"

Jag hoppas att man i Fallout 5 kommer kunna bli känd som en "chicken fucker", lite som man kunde bli ökänd för att vara gravplundrare och annat i Fallout 2.

Skrivet av Gurkburk92:

Introt till recensionen är ju extremt subjektiv. En annan & många andra faller ju för lite såna där skämt. Så vi får väl se när man själv tittar på serien.

Hela recensionen är subjektiv, som alla recensioner. Men visst, humor är extra subjektivt. Därför förklarar jag ju också vad jag ser som problemet med de frekventa skämten. Inte bara att jag inte tycker att de är så roliga, utan effekten jag tycker att specifikt tonen i humorn har för seriens helhet, oavsett om jag skrattar eller inte.

Man behöver självklart inte hålla med om det heller. Men det är lättare att diskutera kring det än bara huruvida något är roligt eller inte.

Skrivet av Vintersorg:

72 på MC är ändå bra när det kommer till film och serier, vars specialiserade recensenter är notoriskt snåla med betyg.

Ska bli spännande att se!

Ja. Men jag skulle också vilja vända på det och säga att spelkritiker (till vilka jag själv tillhör) emellanåt kan vara lite väl generösa, eller åtminstone en aning likriktade.
Men ja, det är oavsett oftare mycket större spridning på filmkritik och till viss del även musikkritik (även om båda de fälten har sina darlings också, så klart).

Skrivet av Dunder:

Den verkar ha fått riktigt höga betyg än så länge, 93% på RT, så jag ser verkligen fram emot att plöja igenom första säsongen. Nästa säsong verkar redan vara i princip garanterad också.

Man får verkligen hoppas att det blir en andra säsong, annars lämnar de sina tittare helt i sticket.

72 i snitt på MC i nuläget. https://www.metacritic.com/tv/fallout/

Synd. Det ser ut att ha potential.

Skrivet av LancelotSwe:

Härlig recension! Synd att de inte riktigt går hela vägen. Kommer nog inte stressa mig och skaffa Prime för det här men så småningom!

Tack!
Ibland föredrar jag att se tv-serier först när hajpen lagt sig och man kan kolla ”i lugn och ro”.

Skrivet av Leon_:

Tack för en mycket välskriven recension
Ser fram emot att se serien.

Tack! Jag är nyfiken på vad folk kommer tycka om den.

Skrivet av gundemannen:

Kört igenom det två gånger nu och föll mig i smaken mycket mera Lite som en best of resa genom Lovecrafts verk med en touch Mansion of Madness. Skulle dock säga att det är större skillnad mellan de två huvudpersonerna, speciellt kapitel4 som nästan var helt nytt.

Fint att höra!
Och jag håller med om att det var lite sniket skrivet av mig angående valet av huvudkaraktär. Det gör mer skillnad en bit in i spelet. Däremot tycker jag inte att det är någon vidare kvalitetsskillnad, så gillar man inte ena genomspelningen så lär man inte gilla den andra.
Det ska finnas hemliga slut, dock. Har inte haft ork att försöka hitta dem.

Skrivet av Ruffles:

Jag är inte riktigt klar än men jag måste säga att jag gillar detta mer än jag förväntat mig efter alla ljumma betyg. Det har sina svagheter, självfallet, men jag älskar utforskningen och miljövariationen. Även musiken och ljudet bidrar väldigt bra till stämningen. Inte alls dumt!

Det glädjer mig. Även om jag inte alls föll för det så hejar jag ju alltid på den här sortens spel.

Jag läste det som att det var slutbossen i Baldur's Gate 3 som säger detta och tänkte att nu har jag missat något konstigt hemligt slut eller något.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Tänker direkt på AnnaBelle-filmerna. Hoppas du har glasskivor som är vigda av en präst.

Farligt med glasskivor överlag, dock.
https://www.youtube.com/watch?v=FLlSjyZupzU

Skrivet av Ruffles:

Haha! Undrar om det hjälper att jag låst in honom i ett glasskåp mellan Little Nightmares och Sonic...?

Recension kommer så småningom. Av spelet då, inte The Dark Man.

Jag ser framför mig ett scenario likt Pupper Master-filmerna. Får hoppas att de inte tar sig ut ur glasskåpet.