Inlägg av Ercarret

Inlägg som Ercarret har skrivit i forumet

Det hjälper väl kanske om man sätter igång PR-kampanjen mer än kanske en vecka innan släpp. Jag hade aldrig ens hört talas om det där spelet i mitten av maj och så plötsligt började jag se annonser för det på sociala medier. Det var ju, ser man ju tydligt nu, inte tillräckligt.

Får haffa det. Provade det på Gamepass förut, men lackade när spelet tydligen buggade loss och gav mig en sparpunkt precis bredvid en fiendesoldat när man flydde från byn i början. Eftersom jag inte visste var sparpunkten skulle ligga trodde jag bara att spelet var alldeles förjävligt och ragequittade. Det var först senare, när jag tittade på en youtubewalkthrough, som jag insåg att alla andra spelare fick en sparpunkt som tillät flykt utan några större problem. Men jag slet som ett satans djur i flera timmar eftersom jag fick ett svärd i ryggen så fort som jag laddade spelet.

Förhoppningsvis funkar det bättre den här gången.

Jag tror att det skulle vara en dålig idé att ta in CliffyB. Jag har inte särskilt mycket emot honom som vare sig person eller utvecklare, men det känns som dålig tajming. Gears 5 stod redan och stampade mellan att göra det gamla vanliga och pröva något nytt, och medan jag tycker att det gamla vanliga var det bästa med spelet så tror jag ändå att en utveckling av det nya är det mest spännande serien kan göra i nästa spel, på nästa generations Xbox (och pc). Att då ta in snubben som först skapade Gears känns som ett kliv i fel riktning. Jag ser hellre någon ny och spännande ta kommandot.

Jag tycker att design är långt mycket viktigare än grafiska muskler. Jag springer hellre runt i en snyggt designad bana även om den inte är grafiskt stekhet, än springer runt i en grafiskt enastående kontorslokal.

Jag vill inte att grafiken är distraherande dålig, men så länge den är kompetent så får utvecklaren gärna fokusera på andra saker än att verkligen kräma ut det mesta möjliga ur spelmotorn.

Dessutom: jag tar, vilken dag i veckan, ett spel som flyter utan några som helst problem än ett där grafisk kvalité gått före stabilitet.

Skrivet av gh0glund:

Gärna! Rainbow Six: Vegas är en av mina mest spelade titlar på Xbox Live och mer Splinter Cell har jag önskat i flera år nu.

RS: Vegas var så bra. Jag älskade att smyga runt på högsta svårighetsgraden i vetskapen om att en enda kula kunde döda en. Varje gång de utannonserar ett nytt RS-spel hoppas jag att det ska bli någonting i den stilen, men nu kör de bara multiplayer. Jag har inget emot det i sig, men det vore trevligt med en riktig tajt kampanj någon gång.

Sedan gillade jag båda de senaste Splinter Cell-spelen. Jag vet att några hardcorefans hade vissa problem med riktningen spelet gick i, men jag tokdiggade det. Det vore skitkul med ett nytt spel i serien.

Med det sagt så verkar anledningen till att de inte gjort ett nytt SC-spel (som jag förstått det) vara att de inte har någon som har en ny spännande vision för hur det kan se ut. Jag vet inte om lösningen på det problemet är att rekrytera tillbaka gammal personal, oavsett hur bra de är. Jag gissar att det kommer att vara någon nykomling (till serien, inte industrin) som så småningom kommer på någon kul riktning att ta spelet i.

10/10! Har spelat alla spelen flera gånger så pinsamt vore det väl annars. Jag var lite osäker på tvåans releasedatum, men det gick ändå till slut.

Jag provade PS Now och det fungerade inte för fem öre för mig. Det verkar som att man verkligen behöver trådat internet, men det funkar inte riktigt för mig utan jag kör uteslutande wifi. Då blev det bokstavligt talat ospelbart.

Får se om Stadia funkar bättre, men om de också kräver trådat nät så blir det ett nope för mig. Jag gillar konceptet, speciellt eftersom 100gb-spel är en jävla rövplåga att tanka hem, men kan man inte spela så kan man inte spela. Då spelar det ingen roll hur konceptuellt läckert det är.

Sedan fattar jag inte riktigt hur betalningsmodellen eller vissa andra aspekter ser ut. Behöver man köpa något innan man kan använda det eller är det en ren abonnemangstjänst? Om man köper ett spel på Stadia, går det att ladda ner det fysiskt också, så att det funkar även offline?

Jag har lyssnat en massa på Apashe på sistone.

Skrivet av trickeh2k:

Mumla? Vart har jag mumlat? Låter dessutom konstigt när jag själv haft det här tidigare när de introducerade det då man kunde testa det för 10:- första månaden, sen glömde jag givetvis att säga upp det och då drogs det 99:- nästa månad.

Om detta var innan E3 så låter det som att du använde den gamla tjänsten, som var för xbox men fungerade (med ett väldigt begränsat utbud) till pc. Om så är fallet så är det här en separat, pc-fokuserad tjänst med ett betydligt större utbud av spel än den tidigare, väldigt stympade tjänsten.

Marsvision Song Contest? Haha, okej.

Hade fel på den och, irriterande nog, Kotor. Blandade nog ihop ettan och tvåan där.

@trickeh2k: Jag har inte mer info än vad som står på hemsidan (vilket det låter som att du läst), utöver att det som sagt fortfarande är det priset som gäller för mig. Jag tror att introduktionspriset syftar till betaperioden som tjänsten för tillfället är i på obestämd tid, snarare än bara första månaden.

I vilket fall kan du ju antingen hoppa på nu till det priset (oavsett om det hänger kvar en längre tid efter) eller hoppas att de så småningom har ett liknande erbjudande som för någon månad sedan, då man fick 3 månader för 45 kronor. Det står alltid hur mycket nästa betalning kommer att vara på, så allt är genomskinligt där. Jag har personligen ändå stängt av autoförnyelsen, så även om det blir en prishöjning som jag av någon anledning missar helt så kommer det inte att överraska mig.

Skrivet av trickeh2k:

Första månaden ja, sen är det en hundring

Det kostar 45 kr/månaden tills vidare. Det känns som en prislapp som kommer höjas så småningom, men just nu kostar det fortfarande 45 kronor för mig att förlänga en månad.

@trickeh2k: De försvinner i ungefär - något mindre, tror jag - utsträckning som nya kommer, men jag tycker att biblioteket fylls på med betydligt roligare nya spel än vad det försvinner varje månad. Smak är ju subjektivt, som du sade, men jag tror inte att jag har sett några stora AAA-spel försvinna än. Om det hänt, har det iaf inte hänt i samma utsträckning som nya AAA anlänt. Jag har mest sett småspel försvinna.

Men vill du spela ett spel i flera år framåt och installera nya fräscha moddar och så - som ett Fallout eller möjligen då Outer Worlds - då rekommenderar jag att du köper det i stället. Inte bara för säkerheten att alltid ha det ägt, utan också för att iaf jag personligen ogillar att spela sådana spel med en abonnemangsmodell. Jag använder gp för att relativt snabbt beta av spel och sedan avinstallera dem, ungefär som när man hyrde filmer back in the day. Så kommer jag spela Outer Worlds också, men ser du dig spela det en längre tid så kan det vara värt att köpa det.

Å andra sidan kan du ju alltid pröva det via gp och köpa loss det om du verkligen fastnar för det.

@trickeh2k: Gamepass finns till pc också. Som pc-användare kunde man förut köpa xboxversionen av gp (vilket kanske är vad du gjorde), men fick då bara Microsofts förstapartstitlar och allt var suveränt ocoolt eftersom ms aldrig släppte några kul spel själva. Vid E3 i somras lanserade de dock en fullvärdig pc-version med ett helt godkänt bibliotek av spel. Det softa där är att det medlemskapet räknas som något separat från det gamla, så det borde gå att få en gratismånad (eller något sorts introerbjudande) även om du prövade gamla tjänsten.

Gällande de försvinnande spelen så har det inte varit något problem för mig hittills.

Den värsta förseningen jag sett var när SEGA, typ två dagar efter att Alpha Protocol skulle ha släppts, gick ut med att det försenats ett halvår eller så. Jag var rosenrasande.

Jag har inte följt ROR tillräckligt noga för att märka att det blivit försenat några gånger, men det känns ju märkligt. Speciellt två gånger i så snabb följd. Det ger ju inte enorma förtroendevibbar, men å andra sidan är Alpha Protocol lite av en gömd pärla...även om det gömstället, å tredje sidan, i huvudsak är under en hög av ofrånkomliga problem som inte ens flera förseningar hann räta ut.

Vi får väl se hur det går med ROR. Det är en massa gött folk som arbetar på det så jag hejar på det, men jag väntar definitivt på recensioner.

3/10. Två vilda chansningar och en rimlig gissning på sista frågan.

Inte min serie...

Jag spelar inte tillsammans med andra svenskar (vad jag vet), utan kör antingen i huvudsak sp-spel eller ett par mp-spel i internationella allianser. I de sistnämnda skulle givetvis svengelska makea no sense, så jag kör bara vanlig engelska av uppenbara skäl.

Jag antar att jag använder svengelska av och till när jag snackar om spel på typ Twitter, men det känns rätt naturligt eftersom allting i spelen är på engelska. Jag skulle bara höja på ögonbrynen om någon tog med sig speltermerna ut i resten av livet. Går till banken för att öppna ett konto att savea pengar på eller något. Men att använda det för att beskriva hur man sparar sitt spel? Det har jag inga som helst problem med.

Jag ogillar när uppföljare helt byter format, så förhoppningsvis kommer nästa SO (om det nu kommer ett nytt spel) till pc också.

Jag provade spelet genom Game Pass nyligen. Kul men ganska ytligt. Saints Row-roligt, men utan den seriens hjärta. Får se om jag spelar klart SO så småningom. Det ÄR ju kul, brister till trots.

Jag har inte så mycket mer att komma med i genren du specificerade - du har redan fått en massa bra rekommendationer - men jag skulle kunna komma med ett alternativt förslag. En sak som jag brukade göra med min lillesyrra när vi var yngre är att, efter att jag först klarat dem, låta henne spela storytunga singelplayerspel. Det var oftast riktigt kul att titta på även om jag själv inte spelade, eftersom jag kunde se vilka val hon gjorde och vi kunde snacka om dem direkt medan de skedde (eller strax efteråt).

Visst, ibland fick jag bita mig i tungan och svälja min tristess medan hon utforskade ett rum (eller en hel byggnad...eller planet) där jag visste att det inte fanns någonting kul att upptäcka. Men allt som oftast var det trots allt riktigt kul att hänga med i passagerarsätet.

Om det här låter trevligt så är både Bioware och Telltale bra startpunkter (om han inte har några problem med Destiny 2 eller Diablo 3). Men som sagt, det kan vara en bra idé att köra igenom dem själv först.

Skrivet av Fiddi:

Fast nu är det ju inte Epic själva som brutit avtalet, utan utvecklarna/utgivarna som står för själva spelet, så tror inte de ens kan gå efter Epic för någonting, såvida det inte är olagligt att göra ett erbjudande när den andra parten redan har ett avtal (är inte tillräckligt insatt i amerikansk företagslag).

Jag menar inte att jag tror att Valve kommer att gå efter Epic för just det här, utan syftade på ett lite bredare perspektiv. Det är Epic som är konkurrenten och att då i stället börja bråka med en massa mindre/mellanstora utvecklare är nog dåligt spenderad fokus.