Inlägg av Proppen

Inlägg som Proppen har skrivit i forumet

Kan vara värt att nämna att det kom nyligen ut en patch som saktade ner gameplay. Innan tyckte jag det var för snabbt men efter patchen är det mer rimligt.

Skrivet av rewoX:

Är det värt att lägga ner pengar på detta? Ni som har det vad säger ni?
Hört att HTC Vive är det bästa till PC iallafall, stämmer det?

Jättenöjd med min Oculus Rift och det är ingen större skillnad mellan dom.

/P

Fick min Rift igår och har hur kul som helst. Dock får vi se hur länge men jag har höga förhoppningar 🙂

Var inte Skaven mer eller mindre bekräftat?

Utan att gå in och läsa de finansiella rapporterna så hade det varit intressant att se hur många köp dessa användare gör per år och vad genomsnittsvärdet är på respektive order bortsett kostnadsaspekten då givetvis.

Själv är jag ett stort fan av Steam - tycker det är oerhört smidig plattform speciellt med workshop.

/P

Skrivet av Gurkon:

Kortsiktig på så vis att man inte kan planera längre än man ser relativt snar effekt. Och detta är kollektivt. För att belysa, ta klimatfrågan exempelvis. Vårt klimat är på väg åt helvete, vi vet om detta, vi har tekniken att ändra denna negativa trend till något positivt, men de profitdrivande företagen ser inte vinsten i det. De tycker de sitter bra och fortsätter således på samma sätt de alltid gjort. Detta är en något långsökt parallell till att "lära från historia", men den passar.

På liknande vis, nu 70 år efter förintelsen (och andra världskriget i allmänhet) har hettan svalnat kring ämnet. Brunt är politiskt på väg upp igen och världsklimatet är obehagligt nära en större internationell konflikt. Lära av historien. Förstår du min poäng nu?

Ska man spela som axelmakterna i ett andra världskrig-spel, tycker jag det är rimligt att det i alla fall inte är nazistiska symboler på ens virtuella karaktärs kläder.

Om vi tar klimatfrågan som exempel (vilket som du säger, kanske är en något långdragen parallell) så betyder det inte att det är rätt att förneka klimatförändringen då fakta visar annat vilket är detsamma med detta. Det är ju att gå emot vad fakta säger och påvisar samt man ett aktivt beslut för man har ännu inte incitamenten att ta ett annat vilket givetvis beror på vilka vi pratar om. Det finns gott om stora företag som jobbar med CSR OCH är vinstdrivande så där ska man inte dra alla över en kam.

Hur är det med då med vetenskap och forskning mot exempelvis cancer? Där har vi långsiktiga mål där vi testar om och om igen för att nå nya vägar och därmed slutresultatet.

Samma sak för astronomi.

Även om man måste erkänna historien så får man inte blunda för nya rådande förhållanden jämfört med tidigare. Det är extremt stora skillnader i det politiska klimatet nu jämfört med 30,40-talet vilket ger andra förklaringar varför högern tar mer mark ute i Europa.

Mitt stora problem är när man börjar förvanska fakta för att vara PK vilket är fallet här.

Vi kanske inte ska ta mer plats i denna tråden kring detta. Om du vill diskutera vidare så kan vi göra det i annat format.

/P

Skrivet av Gurkon:

Är osäker på om det sista stycket i din text är sarkastiskt eller allvarligt. Oavsett är människan en fantastiskt kortsiktig varelse, vars förmåga att lära från historia är näst intill obefintlig.

Vad baserar du det på?
Jämfört med vad?
Vart går gränsen på kortsiktig?

/P

Skrivet av Gurkon:

Förstår ni som klagar över detta vad som hände för 70 år sedan? Har ni någon aning? Reflektera över det en jävla sekund. Sen kan ni ju fortsätta klaga om ni tycker det är okej. Jag förstår EXAKT varför vissa inte vill spela en fiktiv karaktär med svastikor på sina kläder (om än virtuellt).

Ja, jag tycker vi glömmer det och skiter att undervisa om det i skolorna. Vi stryker historieundervisning helt så kan vi äntligen upprepa misstag från äldre dagar utan att skylla på något.

Du inser väl att allt vi gör idag är en konsekvens av något som har hänt förut?

/P

Skrivet av Tsteken:

åhfan, DU stör dig inte? det är ju klart då. Din åsikt är ju identisk till alla andras. Om du är så närsynt så du inte kan se helheten är det ju svårt ens ha en diskussion i ämnet.

Den kan jag ju bara vända tillbaka till dig på volley - varför är din åsikt "bättre" och mer rätt än min i så fall?
Om någon stör sig på att de utesluter symbolerna så borde det vara dom som har direkt koppling till kriget?

/P

Skrivet av Tsteken:

Pinsamt läsa svaren i tråden flashback smygrassenivå, Är väl klockrent dem gör det lite husrent. Spec med tanke på den är enligt lag förbjuden att visa i t.ex Tyskland. ett land med 80+miljoner invånare och mycket gamers.

Döda och lämlästa, ja det är pixlar. inte live.

Stör mig inte det minsta och då har jag släktingar som stred och tog under WW2 mot nazismen.
Sen ser jag ingen anledning varför tysk lagstiftning ska drabba oss övriga.

/P

Trams!

Stör mig på båda sakerna som nämns i artikeln.
Kommer inte köpa spelet men börjar bli ofantligt irriterad på att allt PK börjar bli vedertaget inom spelvärden. Går åt helt fel håll.

/P

@starboy83: skulle säga att det är mer undantag än regel att scrum är effektivare än traditionell projektstyrning.

@Bennii: enig med dig

Skrivet av Ahris:
Skrivet av addy:

Förstår inte vad EA tänkte när de tyckte var en bra idé att både konkurrera mot sig själva med Battlefield 1 och sen mot Activision med Advanced Warfare.

De tänkte se till så att majoriteten av spelarbasen spelar EA's spel, vilket de har lyckats med. Det finns inget som heter 'konkurrera mot sig själva' utan EA tjänar pengar även om priset sänks på ett av spelen. En prissänkning innebär dessutom att ännu fler spelare dumpar Activision för EA.

Fast jo, dom kannibaliserar på sig själva iom att de kör olika pris på produkterna. Dom hade ju kunnat får högre marginaler om de inte hade så taskig planering för releasen.

H.R Giger var väl schweizare?
Oavsett, grym design - gillar't starkt.

Skrivet av DrDoom:

Alltså. Det här är ju ännu ett sätt att få folk förbannade på bara.

Nu har inte jag förbokat och har inget intresse av köpa heller så, men hade jag varit en av de som förbokat för att jag vill ha bonuset, och de NU lite innan släpp ändrar sig och ger bonuset till alla som köper i början... då hade jag känt mig jävligt lurad. De får folk förboka genom att lova något, som sen alla får ändå. Bullshit.

Ja, det var fel att ha rasen som förbokningsbonus, men det blir inte bättre av att nu ändra sig så att alla som förbokat tagit risken att köpa ett spel utan att ha chans läsa recensioner helt i onödan.

Man kan inte börja sälja något med ett "exklusivt bonus" för att sen ändra sig senare och bara ge det till alla. Falsk marknadsföring kallas sånt.

Word på det!
Jag känner mig då lurad.

Skrivet av Smoo87:
Skrivet av Proppen:
Skrivet av Smoo87:
Skrivet av Proppen:
Skrivet av Smoo87:
Skrivet av Cpt_JackHammer:

Inte för att starta något här nu elr trampa på några tår.... men... Imo så finns varelse Jesus elr Mohamed elr någon annan av dom där "sago personerna" folk är villiga att starta krig o mörda folk över.

Inte för att va sån men det visar vart kristna människor står i mina ögon svart på vitt.

I mina ögon så är dom som går runt o tror på någon dude som dom aldrig varelse sätt med riktiga ögon eller hört tala till dom med deras egna öron eller känt fysiskt riktig mänsklig beröring riktigt jävla tappade i golvet.

Kristna personer är villiga att starta krig, mörda folk, kapa kontakter, vägra hjälpa behövande personer, frysa ute o brutalt skada personer phsykist o fysiskt och i slutändan ändå stå där och säga "Meh vår gud är riktig, om du tror på någon annan så bläää" Hör ni inte hur fucking sjukt det låter?!!

Jag menar HUR FAN kan folk starta krig o döda människor till höger o vänster över en tro på er "gud" och ändå stå där som dom jävla FÅN sen o säga "Men att mörda han va ju inte fel" Titta bara på deras gud dom lyssnar på bla bla bla....

Låt mig berätta att ni har läst någon jävla sago historia om någon jävla Jesus som ni sen tror är "all that".. o alla som inte gör det är mindre värda elr tror "fel" elr har inte "vaknat"

NEJ !!!... SCIENCE is where its @ 4 me . .. o om ni inte förstår vad jag säger...

Jag är stolt Atheist. Vi startar inte krig över religion som är byggd på någon jävla sago bok som ingen vet är 110% riktig elr fejk o gång på gång på gång så har det varit svart på vitt att ingen har kommit ned o lagt en hand på någons panna o VIPS så har dom fått synen tillbaka. PRICE JESUS !! (lol)

Men som sagt, Jag vill inte trampa på några tår här nu men kolla den här videon o sen säg mig:
HADE JESUS elr MOHAMED eller någon annan av dom där med detta å göra?

Svar nej: Science did ^^ and thats a F*A*C*T

https://www.youtube.com/embed/j6DHhM4PgVA

Mår du bra? Du verkar upprörd. Har religion skadat dig? Skulle inte religion finnas skulle folk hitta på någon annan anledning att kriga över. Låt folk ha sin tro, dom behöver den för att må bra. Som ateister så kan vi även acceptera att andra tror annorlunda, ateist är inte att hata tro, det är avsaknad av tro

Bra sagt - Vi får inte glömma att två av de största krigen som världen har upplevt inte var utkämpade som religionskrig.

Som kristen skulle jag säga att man inte kan jämföra religion och vetenskap (även om många skulle vilja det) då det är två helt skilda saker där religion ger vägledning om hur man ska leva sitt liv och vilken värderingsgrund man efterstävar. Jag ser inte bibeln som en historiebok om hur världen skapades utan varför vi lever och hur vi ska behandla varandra.

Tyvärr finns det fortfarande folk (både troende och kritiker) som tror eller ifrågasätter saker bokstavligen som det står i skrifterna utan att se till innebörden och budskapet.

Att man ifrågasätter är eftersom Bibeln är ju sagd ska vara sanning, äkta historia. Om du inte tror på bibeln, på vilket sätt är du då kristen? Bibeln är dom kristnas sanning. Bibeln ska vara ett bevis på guds existens, så om man inte tror på bibeln, hur kan man då tro på gud? (Den kristna dvs)

Det är helt rätt som du säger däremot måste man beakta att exempelvis bibeln är skriven av människor för människor över flera århundraden och har influerats av tolkningar och av tidens traditioner. Beaktat detta är samhället förändrat men budskapet är detsamma.

Uhm, var det där ett svar på min fråga? Bibeln har många budskap. Vissa är bra, vissa är dåliga. Men är människan verkligen så svag att den måste ha en bok som talar om vad som är moraliskt rätt eller inte? Räcker det inte med uppfostran? Jag växte inte upp i en troende familj, är själv inte troende, men jag vet vad som är rätt och vad som är fel. Att tycka man är kristen för att man gillar bibeln och dess budskap känns väldigt fel imo, och på det dessutom inte ta bibeln som någon sanning, vart är då tron på Gud? Du vet om att man kan tro att det finns en gud utan att man klassas som kristen va? Den kristna guden hänger ihop med hur sann bibeln är. Tror man det inte är sanning, så tror man inte på den kristna guden

Bibelns budskap skulle jag inte säga är dåliga, inte om du ser till vad Jesus predikade och vad kärnan i det hela är. Människan är inte så svag som många vill framställa henne. Helt klart kan man skapa sig en gedigen värderingsgrund utan en bibel men för vissa är det inte så lätt. De kan vara uppväxta med ett visst tänk som dom känner inte överensstämmer med vilka dom är. I sådana fall ger bibeln vägledning vilket jag tror är räddningen för många. Kristendomen och dess värderingar är ju djupt inrotade i det svenska samhället varav du tar del av deras värderingar varse sig du vill det eller inte. Om du däremot hade levt 10 år efter att Sverige blev kristet från tidigare Asatron så kanske du hade haft en poäng men i detta fall saknar det betydelse. Det är klart som korvspad att du hade haft andra värderingar om du hade växt upp i en icke-troende familj i ett annat land, typ Saudi-Arabien (även om det nog inte finns så många sekulära där).

Du säger emot dig själv när du säger "man är kristen bara för att man gillar bibeln och dess budskap". Tron på gud är ju underförstådd. Du får det att låta som att man läser bibeln en söndag för att det är underhållande läsning och sedan kallar sig kristen. Sådant är inte fallet utan vetskapen att gud existerar är ju självfallet grundpelaren.

Skrivet av Morknox:
Skrivet av Proppen:

Bra sagt - Vi får inte glömma att två av de största krigen som världen har upplevt inte var utkämpade som religionskrig.

Som kristen skulle jag säga att man inte kan jämföra religion och vetenskap (även om många skulle vilja det) då det är två helt skilda saker där religion ger vägledning om hur man ska leva sitt liv och vilken värderingsgrund man efterstävar. Jag ser inte bibeln som en historiebok om hur världen skapades utan varför vi lever och hur vi ska behandla varandra.

Tyvärr finns det fortfarande folk (både troende och kritiker) som tror eller ifrågasätter saker bokstavligen som det står i skrifterna utan att se till innebörden och budskapet.

Budskapet? Hmm

"Däremot kan jag icke tillstädja en kvinna att själv uppträda såsom lärare, ej heller att råda över sin man; fastmer må hon leva i stillhet." - 1 Timotheosbrevet 2:11

"Så drag nu åstad och slå amalekiterna och giv dem till spillo, med allt vad de hava, och skona dem icke, utan döda både män och kvinnor, både barn och spenabarn, både fäkreatur och får, både kameler och åsnor."-1 Samuelsboken 15:3

"Säll är den som får gripa dina späda barn och krossa dem mot klippan." - Psaltaren 137:9

"I hustrur, underordnen eder edra män, såsom I underordnen eder Herren" - Efesierbrevet 5:22

"Om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse; de skola straffas med döden, blodskuld låder vid dem." - 3 Mosebok 20:13

Ja jo, det låter precis som en bok man vill leva efter! (: väldigt bra moral i den boken! Och kom ihåg detta är den svenska översättningen. De engelska översättningarna är till och med ännu brutalare.

Jag tror inte riktigt du läste mitt tidigare inlägg - det är just dessa saker som är kvarlevorna från en annan tid.
Med översättning menade jag primärt de översättningar och tolkningar som gjordes i anslutning till skapandet av bibeln, inte översättning svenska - engelska 2014.

Skrivet av Smoo87:
Skrivet av Proppen:
Skrivet av Smoo87:
Skrivet av Cpt_JackHammer:

Inte för att starta något här nu elr trampa på några tår.... men... Imo så finns varelse Jesus elr Mohamed elr någon annan av dom där "sago personerna" folk är villiga att starta krig o mörda folk över.

Inte för att va sån men det visar vart kristna människor står i mina ögon svart på vitt.

I mina ögon så är dom som går runt o tror på någon dude som dom aldrig varelse sätt med riktiga ögon eller hört tala till dom med deras egna öron eller känt fysiskt riktig mänsklig beröring riktigt jävla tappade i golvet.

Kristna personer är villiga att starta krig, mörda folk, kapa kontakter, vägra hjälpa behövande personer, frysa ute o brutalt skada personer phsykist o fysiskt och i slutändan ändå stå där och säga "Meh vår gud är riktig, om du tror på någon annan så bläää" Hör ni inte hur fucking sjukt det låter?!!

Jag menar HUR FAN kan folk starta krig o döda människor till höger o vänster över en tro på er "gud" och ändå stå där som dom jävla FÅN sen o säga "Men att mörda han va ju inte fel" Titta bara på deras gud dom lyssnar på bla bla bla....

Låt mig berätta att ni har läst någon jävla sago historia om någon jävla Jesus som ni sen tror är "all that".. o alla som inte gör det är mindre värda elr tror "fel" elr har inte "vaknat"

NEJ !!!... SCIENCE is where its @ 4 me . .. o om ni inte förstår vad jag säger...

Jag är stolt Atheist. Vi startar inte krig över religion som är byggd på någon jävla sago bok som ingen vet är 110% riktig elr fejk o gång på gång på gång så har det varit svart på vitt att ingen har kommit ned o lagt en hand på någons panna o VIPS så har dom fått synen tillbaka. PRICE JESUS !! (lol)

Men som sagt, Jag vill inte trampa på några tår här nu men kolla den här videon o sen säg mig:
HADE JESUS elr MOHAMED eller någon annan av dom där med detta å göra?

Svar nej: Science did ^^ and thats a F*A*C*T

https://www.youtube.com/embed/j6DHhM4PgVA

Mår du bra? Du verkar upprörd. Har religion skadat dig? Skulle inte religion finnas skulle folk hitta på någon annan anledning att kriga över. Låt folk ha sin tro, dom behöver den för att må bra. Som ateister så kan vi även acceptera att andra tror annorlunda, ateist är inte att hata tro, det är avsaknad av tro

Bra sagt - Vi får inte glömma att två av de största krigen som världen har upplevt inte var utkämpade som religionskrig.

Som kristen skulle jag säga att man inte kan jämföra religion och vetenskap (även om många skulle vilja det) då det är två helt skilda saker där religion ger vägledning om hur man ska leva sitt liv och vilken värderingsgrund man efterstävar. Jag ser inte bibeln som en historiebok om hur världen skapades utan varför vi lever och hur vi ska behandla varandra.

Tyvärr finns det fortfarande folk (både troende och kritiker) som tror eller ifrågasätter saker bokstavligen som det står i skrifterna utan att se till innebörden och budskapet.

Att man ifrågasätter är eftersom Bibeln är ju sagd ska vara sanning, äkta historia. Om du inte tror på bibeln, på vilket sätt är du då kristen? Bibeln är dom kristnas sanning. Bibeln ska vara ett bevis på guds existens, så om man inte tror på bibeln, hur kan man då tro på gud? (Den kristna dvs)

Det är helt rätt som du säger däremot måste man beakta att exempelvis bibeln är skriven av människor för människor över flera århundraden och har influerats av tolkningar och av tidens traditioner. Beaktat detta är samhället förändrat men budskapet är detsamma.

Skrivet av Smoo87:
Skrivet av Cpt_JackHammer:

Inte för att starta något här nu elr trampa på några tår.... men... Imo så finns varelse Jesus elr Mohamed elr någon annan av dom där "sago personerna" folk är villiga att starta krig o mörda folk över.

Inte för att va sån men det visar vart kristna människor står i mina ögon svart på vitt.

I mina ögon så är dom som går runt o tror på någon dude som dom aldrig varelse sätt med riktiga ögon eller hört tala till dom med deras egna öron eller känt fysiskt riktig mänsklig beröring riktigt jävla tappade i golvet.

Kristna personer är villiga att starta krig, mörda folk, kapa kontakter, vägra hjälpa behövande personer, frysa ute o brutalt skada personer phsykist o fysiskt och i slutändan ändå stå där och säga "Meh vår gud är riktig, om du tror på någon annan så bläää" Hör ni inte hur fucking sjukt det låter?!!

Jag menar HUR FAN kan folk starta krig o döda människor till höger o vänster över en tro på er "gud" och ändå stå där som dom jävla FÅN sen o säga "Men att mörda han va ju inte fel" Titta bara på deras gud dom lyssnar på bla bla bla....

Låt mig berätta att ni har läst någon jävla sago historia om någon jävla Jesus som ni sen tror är "all that".. o alla som inte gör det är mindre värda elr tror "fel" elr har inte "vaknat"

NEJ !!!... SCIENCE is where its @ 4 me . .. o om ni inte förstår vad jag säger...

Jag är stolt Atheist. Vi startar inte krig över religion som är byggd på någon jävla sago bok som ingen vet är 110% riktig elr fejk o gång på gång på gång så har det varit svart på vitt att ingen har kommit ned o lagt en hand på någons panna o VIPS så har dom fått synen tillbaka. PRICE JESUS !! (lol)

Men som sagt, Jag vill inte trampa på några tår här nu men kolla den här videon o sen säg mig:
HADE JESUS elr MOHAMED eller någon annan av dom där med detta å göra?

Svar nej: Science did ^^ and thats a F*A*C*T

https://www.youtube.com/embed/j6DHhM4PgVA

Mår du bra? Du verkar upprörd. Har religion skadat dig? Skulle inte religion finnas skulle folk hitta på någon annan anledning att kriga över. Låt folk ha sin tro, dom behöver den för att må bra. Som ateister så kan vi även acceptera att andra tror annorlunda, ateist är inte att hata tro, det är avsaknad av tro

Bra sagt - Vi får inte glömma att två av de största krigen som världen har upplevt inte var utkämpade som religionskrig.

Som kristen skulle jag säga att man inte kan jämföra religion och vetenskap (även om många skulle vilja det) då det är två helt skilda saker där religion ger vägledning om hur man ska leva sitt liv och vilken värderingsgrund man efterstävar. Jag ser inte bibeln som en historiebok om hur världen skapades utan varför vi lever och hur vi ska behandla varandra.

Tyvärr finns det fortfarande folk (både troende och kritiker) som tror eller ifrågasätter saker bokstavligen som det står i skrifterna utan att se till innebörden och budskapet.