Inlägg av uberpwnage2.0

Inlägg som uberpwnage2.0 har skrivit i forumet

Microsoft Flight Simulator.

Vafan är oddsen att den här recensionen kommer PRECIS när jag funderade på att spela igenom det igen, och då på stream.

Du har gjort så att jag bestämt mig i alla fall.

Yep! Utbudet på PC är sisådär just nu, men det som finns gillar jag och det kommer garanterat bli bättre med tiden.

Så himla skönt att bara lägga en liten peng i månaden och sedan tanka hem vilket spel man än vill som finns i utbudet. Bra mycket billigare än att köpa flera fullprisspel om året.

Skrivet av Vamp:

Fint, men vad vill du diskutera i den här tråden?

Kanske ingenting. Det är ju ett blogginlägg

Skrivet av Mortaigne:

Problemet är att jag tror att det är agendadrivna överdrifter, då är det svårt att ta det på allvar.

Entusiast eller inte, står man i begrepp att göra ett inköp för flera tusentals kronor så gör man iaf minimal research. Jag är inte på något sätt en soff-entusiast, men om jag ska köpa en Ektorp hörnsoffa på IKEA så kommer jag inte hem med en Ektorp 2-sits. Det händer liksom inte.

Även om man borde, betyder det inte att folk gör det.

Xbox One S
Xbox One X
Xbox Series S
Xbox Series X

För oss som har koll är det lätt, men för de som inte har det så kan de där se exakt likadant ut och betyda samma sak. Man skulle ju kunna vända på det och tycka att MS själva gör lite research innan de ska namnge konsolen då vi vet att folk gör de här misstagen. Namnen är ju skräp av just den anledningen, precis som att det är lika skräpigt på mobilmarknaden.

Skrivet av Fulci:

Saknar visuell indikation på tråder jag skrivit i.

Det kan man fortfarande göra. Finns ju dock en chans att det inte är tydligt nog.

Den här kommer från Wasteland 3 trailern, samt att den är med i vissa delar av spelet. Diggade det mest när man åkte runt på världskartan till sista striden. Cover på Land of Confusion av Genesis.

Skrivet av Fiigaro:

Jag förstår, behövs ingen mätare egentligen. Det kan vara som Witcher också Att ha en mätare kan dock ha en fördel för att låsa upp andra möjligheter eller egenskaper. Tex är du "ond" kan du använda denna svartkonst eller är du "god" kan du använda denna heliga trollformel. Man kan även veta hur långt på god/ond spektrumet man ligger, man kanske helst vill ligga i en gråzon.

Men jaa det behövs ju ingen mätare för det heller utan det kan ju baseras endast på valen man gör under spelets gång. Jag vill bara ha valmöjligheter som gör att jag kan forma min karaktär lite

Det kan man ha, men jag tycker själv det är bra när man inte vet vilka val som är goda eller onda. Det tar ifrån lite av det mystiska i vad dina val faktiskt åstadkommer.

Man kan mena väl men val man gör kan ju vara egoistiska även om man räddar någon t ex - något jag tyckte Witcher och Wasteland gjort väldigt bra.

Skrivet av Fiigaro:

Hoppas det har någon form av moral-system likt typ Mass Effect och att man även får bestämma vilket hus man vill vara del av. Är inget direkt potter-head men gillar ändå filmerna och tycker idén om att få lira som en Slytherin anti-hero karaktär känns ganska kul.

Hade gärna sett att det är som Witcher 3 eller Wasteland, väldigt grått. Tycker personligen inte om när man har en mätare och "detta är ett elakt val".

Klassiker!

Skrivet av Daugeleven:

@uberpwnage2.0: Men Netflix produktioner går även dom att köpa fysiskt, faktiskt. Är väl bara att man inte tänker på det då behovet, i allmänhet, inte finns.

Och samtidigt är det, enligt min mening, ingen garanti att produktionen är bra bara för att man kan köpa det på fler ställen.

Givet, menade inte att det var helt unikt.

Alla spel som är på Game pass har ju inte alltid något att göra med Microsoft heller, samma gäller Netflix med. Tror inte du har något att oroa dig för i stort.

En skillnad mot Netflix är ju att spelen inte bara släpps på Game pass. Många av dem finns i olika butiker samt i de fallen det gäller AA och AAA-spel går att köpas fysiskt också.

Rensat lite inlägg. Nu håller vi oss till ämnet gänget

Hur hanterar ni sorg?

Slutet av den här sommaren, och början på hösten det här året, har varit den värsta tiden för mig hittills i hela mitt liv. En väldigt nära familjemedlem gick bort som rubbat, inte bara mitt liv, men även många andras.

För egen del så… Det är svårt att beskriva. Att förlora någon som står en nära och har funnits där hela livet är en av de värsta sakerna människor kan gå igenom tror jag. En person som varit en del av min vardag sedan dag ett, som jag alltid kunnat prata och ha kul med. En person som väglett mig hela livet och låtit mig göra misstag så att jag kan utvecklas som människa.

---

Det svåraste den här tiden är hur jag ska hantera sorgen. Vad än jag gjorde så blev jag nedstämd då mycket av det jag pysslar med till vardags är något jag gör tack vare den här personen. Allt från att laga mat, titta på Star Wars/Star Trek, spela Pokemon GO, rita, lyssna på min favoritmusik osv. Nästan allt jag gör påminner mig om den här människan.

Till en början var det här otroligt jobbigt, vilket ledde till att jag inte gjorde något alls. Jag låg nästan bara i min säng en hel vecka och gjorde ingenting.

Tillslut kom jag till en punkt där jag kände att jag kanske inte ska vara ledsen när jag tänker på allt kul vi gjort tillsammans - utan jag borde vara glad istället. Glad att jag fått spendera all den här tiden med den personen som stått mig närmast. Istället för att bli nedstämd när jag går runt i skogen och plockar kantareller som jag sedan smörsteker, så kanske det hade varit bättre om jag försökte vara glad över alla fina minnen jag har.

---

Sagt och gjort så är det där jag är just nu, och sedan några veckor tillbaka har jag lyckats komma tillbaka till vardagen och göra det mesta jag tycker är roligt igen. Lösningen låter kanske enkel, men det var först efter att jag la upp idén och pratade med en psykolog som det kändes genomförbart.

Så vad är då syftet med den här tråden? Jag har bara lust att läsa era egna historier om ni skulle ha lust att dela med er av dem.

Ska sägas att jag inte är ute efter några tips - utan jag skrev det här mest av för mig själv så jag får skriva ned lite av mina tankar “på papper”.

Skrivet av hannes.theorell:

Jag inser att jag behöver popcorn om jag ska fortsätta läsa kommentarsfältet på Instagram... Allt för att en sketen butik i Norrtälje bortprioriteras.

"Sketen". Det är en mycket bra butik med fantastisk personal faktiskt.

Sedan att man orkar bli så upprörd som vissa blir, det är ju en annan sak.

Skrivet av noyart:

Orättvist på vilket sät? De kan fortfarande säga vad de tycker från vad de spelat och sen göra en riktig recension när spelet släpps. Skulle vilja veta själv hur själva Combat/skjutandet är i spelet då det är sett väldigt arkadigt ut från Gameplay man har sett.

Givetvis. Min poäng var bara att jag tycker man ska vänta på recensionen och inte döma spel efter dessa "hands on" för mycket. Även om de är är bra och har mycket information så bör man alltid vara lite försiktig själv som läsare kan jag tycka.

En riktigt recension kommer då människan som skrivit texten kommer ha suttit flera timmar med spelet, och inte bara 1-2 timmar. Det finns otaliga exempel, som nämnt innan, där ett spel kan vara bra första timmarna och sämre sedan, eller tvärt om.

Så här i efterhand känner jag att det inte riktigt var relevant till det jag svarade på i första början, men aja, jag skyller på att det är helg och jag är seg i huvudet.

Skrivet av C64:

Jag har altid varit skeptiskt till när spelrecensent får en exlusiv titt o får spela....det luktar 90 talet
man kan ju inte säga spelet är skit när man har exlusivt har fått prova spelet....

Det finns exempel när FZ inte är särskilt positiva i sådana här texter. Givetvis blir spelet inte helt sågat, men det blir ju inte rättvist efter att man bara spelat 1-2 timmar alla gånger. Vissa spel har en bra öppning och blir sedan skit, ibland tvärtom.

Skrivet av Shamanfox:

Så jag antar att recommended är för upplösningen 1080p utan RTX? Har för mig att CP2077 testades i våras/somras och då fick RTX 2080 i 1080p upplösning 60fps?

Kan mycket väl vara så. Ibland tror folk att "Recommended" är när man maxar allt, men så är det inte ofta.

Hade det inte varit för mobilsspels-strukturen så hade jag nog tyckt om det. Det faktum att man måste öppna lootlådor och skit för att få nya vapen måste ju vara det tråkigaste som finns i ett rollspel. Kort och gott är det ett "gacha-spel" i ett snyggare format.

I samma veva, får man karaktärer som räcker för kampanjen och allt content så är det ju okej.

Skrivet av KoP:

Det är ju en lätt sak att köra Demons soul på pc genom emulator. Bara kolla på YT hur man gör. :'D Kräver väl dock att man äger PS3 verren utav spelet.

Även om det där är coolt är ju är det ju inte samma sak. Demons Souls till PS5 är en remake, i den mån att man byggt upp spelet igen från grunden med helt ny grafik osv.