Inlägg av Plastsoldat

Inlägg som Plastsoldat har skrivit i forumet

Jag gillade att köra ubåt i BF1942.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Tack för att du väljer att inte stödja oss. Om alla tänkte som du skulle vi behöva låsa artiklar bakom en betalvägg och skippa nya satsningar som Fragzone.

Anar jag lite tråkig attityd här? Lås ni era artiklar så ska ni se att gästerna hittar andra kanaler att läsa på. FZ är ingenting utan läsarna, se till att vårda dem ömt och skippa sådana här kommentarer som gränsar till personangrepp.

Skrivet av Thebun:

Väldigt bra spel men det rullar inget vidare. Har i7a sli 670s och 16gb ram men får högst 30 fps online. Det är skamligt, hade hoppats på att dom skulle fixa det

Som jag nämnde tidigare beror lagg hos folk med bra rigg ofta på svagheter på serversidan. Mjukvaran för servrarna är inte den bästa.

Skrivet av figgehn:

Efter 564 timmar så är min recension såhär: Helt klart värt det
Sen så är det bara att vänta in alla mysiga moddar som kommer komma... tills dess håller jag mig till Swedish Forces Pack (Vanilla enheterna känns rätt tråkiga, gillar inte riktigt 2030-temat, egentligen det som man kan klaga på förutom vissa issues med stabilitet (under betan (Paranteception)))

Angående moddar ja, jag älskar verkligen Takistani Life/Revolution när RP:n fungerar. DayZ och Wasteland går inte heller av för hackor. Hittills har jag bara testat Wasteland till Arma3 och det har helt klart potential att kunna bli bra med tiden. Om det kommer ett "fan made" DayZ för Arma 3 återstår att se eftersom den där Rocket utvecklar sin stand alone. Och är det zombies-realism (?) man är ute efter tror jag isf mer på DayZero till Arma 3 än Dayz-spelet.

Sedan kan jag förresten tillägga att det hade varit en otroligt bra idé om utvecklarna tagit in någon kunnig konsult utifrån till att skapa menyer och UI. Det är nämligen lika kass - more or less - som det var i Arma 2.

För en van Arma 2-spelare är det dock inga större problem. Och för den som har några hundra timmar i DayZ i ryggsäcken kommer det att gå galant.

Det är dock egentligen rent skamligt hur uselt hela inventory-systemet är uppbyggt. Det fungerar knapphändigt men mer än så är det inte. Vidare är det svårt att sätta sig in i som nybörjare.

COD/CS-fantaster bör titta åt något annat håll - det här spelet är inte för er.

Jag har lirat Arma 3 sedan Alpha i en "rätt seriös" klan med egna servrar och så vidare. Spelet är riktigt bra om man gillar realism och känslan av att det faktiskt är svårt att skjuta prick på lite längre avstånd. Däremot tycker jag att det är rent skamligt att spelet långt ifrån alltid flyter friktionsfritt. Jag har en ordentlig rigg (i7 3770K, 2st EVGA GTX 680 Classified 4GB, 32 GB Vengeance-RAM, Samsung 840 Pro SSD och sitter på en 100/100 Mbit-lina) och ändå laggar det riktigt illa emellanåt.

Efter vad jag har kunnat läsa mig till beror lagget sannolikt i mitt fall inte på klienten (min dator) utan på mjukvaran på servrarna. Våra servrar är riktigt bra och så är även många andras och då återstår bara att mjukvaran är kass. Och det är den tydligen. Med ordentlig utveckling - somliga kallar det finslipning - så kan det nog bli ordning på Arma 3 också, men det är det inte i dagsläget. Inte om man har tänkt spela ett hundratal personer på de enorma kartor som finns samt lite moddar på det.

Skrivet av Draug:
Skrivet av jimbow1234:

Med tanke på hur lång tid de har "utvecklat" spelet, så är det inget som direkt imponerar än så länge.

Och det finns väl redan en DayZ mod till Arma 3? Om någon random(?) klarar av det så borde det inte vara några problem att fixa standalone till arma 3. Och det har redan tagit längre tid än vad de förväntade sig så varför inte ta ännu längre tid och göra det ordentligt istället för Dayz mod v 2.0

De vill inte göra standalone till Arma 3 för att A3 använder Direct X11. Det är viktigare med stabil prestanda än bra grafik.

Stabil prestanda? Har du spelat Arma eller?

Skrivet av bionicman:
Skrivet av ibib:

Tyvärr har SimCity gjort så att jag inte längre förhandsbokar spel. Jag tror tyvärr att jag inte är ensam om det.

Bra om fler tänker som du kommer utvecklare tvingas göra
spelen bra från början istället.
Förhandsbokningar är bara korkat, speciellt i dag när det är så enkelt att få användarfeedback.

Visst är det dumt att förhandsboka spel men Tomb Raider levde verkligen upp till mina förväntningar. Likaså tror jag att jag kommer att gilla BF4 lika mycket som de tidigare spelen och liksom Total War: Rome 2. Säkra kort eller bara fanboy-blind? Ptja, vi får väl se...

Skrivet av nudedude:
Skrivet av Rentah:

Den som köper Simcity borde hängas enligt mig. Spelare som köper skit, ser till att företagen fortsätter att slänga ut skit. Det förstör gaming. Har ni inte hört talas om slutet av 80 talet raset?

i slutet av 80 talet så såldes spel via flingpaket och via pocketböcker. skit spel som gjordes från ALLT. Och det gjorde att allt sänktes i standard = vad som hände var: Gamingvärlden DOG nästan. Fattar ni hur stort det är? Kalla mig paranoid. Men fan heller att jagh tänker se World of warcraft 84:e expansion!

Säger snubben med en D3 relaterad profilbild...

Kände mig lika lurad när jag köpte D3 som när jag köpte sim city. Dock så har jag nu lärt mig efter mina misstag...

Skulle just säga detsamma. Haha!

Jag köpte förövrigt D3: Collectors Edition och känner mig fortfarande superblåst! Nyligen skaffade jag Torchlight 2 för typ 40 spänn och det är ett långt mycket bättre spel.

För att återgå till topic, jag har inte givit upp om SimCity ännu. Det är charmigt och jag har spenderat många timmar med det. Däremot är det långt ifrån så bra som jag hade hoppats, det lämnar massor övrigt att önska. Vi får se vart det tar vägen helt enkelt.

Någon nämnde förresten att han inte skulle köpa spelet förrän det hade slutat uppdateras. Jag tycker nog precis tvärtom; spel som inte längre utvecklas känns passé.

Jag har missclickat på s.k. "wallpapers" en gång för mycket för att inte tröttna. Därav använder jag en mjukvara som stoppar all reklam från att nå mig.

Jag vill fortfarande ha tillbaka mina pengar för skitspelet de lurade på mig.

Skrivet av Aresz:
Skrivet av Plastsoldat:
Skrivet av Aresz:
Skrivet av Ankh:
Skrivet av Aresz:
Skrivet av Ankh:
Skrivet av Jinxswe:

Kanske skaffa detta i stället för SimCity

125kr från U2play.com
Ska själv köpa 2 exemplar nu efter att ha läst recensionen!

98SEK från Greenmangaming.com, och så får du garanterat en äkta nyckel.
Knappa in koden i kassan (utan den blir det ca 130SEK): GMG25-S0FSG-R7Z9B

Tack - men det är garanterat äkta från U2play också. har själv köpt ett 20tal nycklar.
Dock hade GmG bättre pris den här gången

Kan så vara, vet bara att dom har dåligt rykte och är inte godkända av Valve eller EA.

Inga av siterna som säljer nycklar är godkända av vare sig Valve eller EA...

Vad får du det ifrån? Greenmangaming är "certifierad" återförsäljare, av både EA och Valve. Kolla på exempelvis steamforumet.

Dom sidorna som inte är godkända är ju i en gråzon, och har bland annat handlat med stulna nycklar eller nycklar från andra regioner, som ryska keys. Eller att nycklar köpts med stulna kreditkort.
Disclaimer: Givetvis inte alla nycklar till alla spel hela tiden dygnet runt året runt, men det har hänt.

Anledningen till att nycklarna är billiga är just för att de köps i en region där priset är lägre, normalt Sydostasien. Det är inte tillåtet att köpa dem där för att sälja dem "till oss rika västerlänningar" såsom de här företagen gör, enligt just Steam och Origin. Det värsta som kan hända är att du får ditt konto bannat permanent. Oddsen är däremot försvinnande små i nuläget att man helt random ska bli bannad för en nyckel köpt i Asien.

Hela poängen med olika prissättning runt om i världen är för att nå så många kunder (och ligga så nära smärtgränsen prismässigt) som möjligt. Företagen som säljer nycklar rubbar denna affärsidé. Mängder med sidor hävdar samtidigt att deras verksamhet är tillåten och godkänd av Steam osv.

Skrivet av Aresz:
Skrivet av Ankh:
Skrivet av Aresz:
Skrivet av Ankh:
Skrivet av Jinxswe:

Kanske skaffa detta i stället för SimCity

125kr från U2play.com
Ska själv köpa 2 exemplar nu efter att ha läst recensionen!

98SEK från Greenmangaming.com, och så får du garanterat en äkta nyckel.
Knappa in koden i kassan (utan den blir det ca 130SEK): GMG25-S0FSG-R7Z9B

Tack - men det är garanterat äkta från U2play också. har själv köpt ett 20tal nycklar.
Dock hade GmG bättre pris den här gången

Kan så vara, vet bara att dom har dåligt rykte och är inte godkända av Valve eller EA.

Inga av siterna som säljer nycklar är godkända av vare sig Valve eller EA...

"Enligt flera källor till källan för nyheten..." <--- Va?

Jag hade också gärna sett 2143 som nästa BF-spel men jag har för mig att jag har läst (rentav på FZ?) att DICE själva sagt att nästa BF-spel kommer att vara i nutid. Om det sedan är BF4 eller BF:BC3 återstår att se. Jag gissar på det sistnämnda...

Ni har alla lov att tycka vad ni vill men jag tycker att D3 är ett rent uselt spel.

Säga vad man vill om att det är kul med nya leksaker, men spelen till Nintendos konsoler ser ju rent ut sagt fördjävliga ut.

GW2 var en stor besvikelse om jag ska vara helt ärlig.

Skrivet av Propy:
Skrivet av oDIRTDIVERo:
Skrivet av Propy:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Just nu tjänar många på att masha yxor istället för att faktiskt lära sig att fäktas.

tror inte att det var en massa fäktandes på slagfälten på den tiden. Masha med yxor är nog mer likt verkligheten...

Beror väl på vad man menar med fäktas. Men dom gick nog bara ut och vevade. Det vore ju som att ta för givet att soldater idag inte siktar utan bara sprejjar. Har man krig som yrke så lär man nog bli bra på det eller avlida.

visst, det beror väl på vilken tid man pratar om och vilken typ av trupper. vanliga bönder vevade nog mest. Men veteraner bör väl ha varit lite bättre...men fäktas gjorde man nog inte ändå. Känns som att de stred mer effektivt. Blocka med sköld, hugg med yxa, stick med spjut/svärd osv. inget massa parerande i en kvart.

Det beror mycket på om det handlar om enstaka individer eller erfarna reguljära soldater i hela regementen osv. Romarna t.ex. (några hundratals år tidigare) körde över mer eller mindre hela Europa då de visste hur man skulle slåss i formering och kunde hålla tempot uppe genom att byta av frontleden.

Att krigsförande riken långt senare skulle vara sämre på detta har jag svårt att tro. Rustningar och vapen moderniseras, taktiken lika så. Jag är övertygad om att ingen härförare på allvar gav sig ut med sina män och bara "mashade yxor " under 1400-talet.