Inlägg av anon8183

Inlägg som anon8183 har skrivit i forumet

1

Stadsbyggarspel har alltid hört till mina favoriter, men av någon anledning tycker jag inte det är lika kul längre.

Blev först väldigt glad när jag läste om detta spel. Men demot kändes inte alls inspirerande, trots att det är en efterlängtad comeback för SimCity-genren, som på många punkter är bättre än sina föregångare. Jag hade exakt samma upplevelse med Tropico 3, som jag sett fram emot ännu mer.

Får inte samma kickar längre. Har jag blivit gammal?

När ska de ta sitt förnuft tillfånga och släppa GT till PC?

Var (i Stockholm) säljer man en bunt gamla PC-spel?

Visst kan man sälja spelen ett och ett på auktionssajter, eller här på FZ, men det är ju knappast lönt. Jag har omkring 20 gamla PC-spel att sälja, och vill inte göra mig besväret att fota, registrera, packa, skicka och ta betalt för vart och ett, när begagnade spel bara är värda några tior. Vill helst bli av med dem samtidigt.

Jag undrar om någon har erfarenhet av att sälja spel till affärer som säljer begagnat, och vet ett ställe i Stockholm där de betalar ett rimligt pris (vad nu det är).

Tropico 3 plåtat

Varför är det ingen som kommenterar det här? Tropico 3 är ju en av de största spelnyheterna för 2009! Ser underbart ut!

Hur bra är Steam?

Blev just medlem och har hittills köpt ett spel. Tycker det funkar bra och att konceptet att ladda hem, betala på nätet och få spelet direkt är framtiden är ju ingen tvekan om, men vad finns det för nackdelar?

Jag tycker till exempel det är väldigt viktigt att jag inte betalar för att hyra spelet, som i det kända fallet med Spore. När jag betalt ska spelet vara fritt att installeras på vilken eller vilka datorer jag vill, även utan att vara uppkopplad.

Hur fungerar detta med Steam? Känns som jag inte riktigt tänkte mig för när jag köpte Tales of Valor förra veckan, för nu hittar jag inte setupfilen och gissar att det helt enkelt inte finns någon...

Så hur installerar jag spelet igen, om 4 år när jag bytt dator?

En annan fråga jag har är om spelen som släpps genom Steam är kodade på något sätt så att uppdateringar till spelen riskerar att inte fungera?

Finns det andra nackdelar jag inte tänkt på?

Problemet med multiplayer i RTS-spel är att det blir en kamp om vem som kan hantera gränssnittet snabbast. Producera unit X på under 8 minuter eller dö... Den stressen passar inte i ett spel som det här, så jag tycker inte det är svårt att förstå varför man tog bort det.

Det finns ju redan något gratis banracingspel, som utvecklats länge och anses väldigt realistiskt. Minns någon vad det heter? Kanske hade varit bättre att utgå ifrån det och bara modellerat Volvobilar med autentiska köregenskaper istället.

Hör till spelen jag köper på lågpris och tar hem till föräldrarna för att roa mig med när jag får abstinens. Har kommit en bit i det, och det liknar förstås Syberia en hel del i upplägget. Lika frustrerande också. Den här typen av spel behöver en ledtråds-funktion!

Underbart. Det var verkligen dags för en uppföljare nu. Nästan synd på allt arbete som freecol.org lagt ner på att ge nytt liv åt Colonization. Nu är det bara en ny version på Alpha Centauri jag saknar.

Det här spelet verkar vara gjort i en hast. Jag tyckte förra TR såg mer slipat ut, men det är kul med en remake ändå. Det började säkert med att nån utvecklare ville ha ett större projekt att testa den nya baneditorn med, och så kom de på att det snart var 10-årsjubileum... Bra ledarskap, som lyckades ta vara på kreativiteten och kanalisera den till ett färdigt spel.

1