Inlägg av Eight08

Inlägg som Eight08 har skrivit i forumet

Skrivet av Sisyr:

Finns ett (gratis) program som heter WeMod som har trainers till de flesta spelen. Använder det om jag är ute efter trainerfunktion, vilket i princip enbart händer på grund av att jag har tröttnat på ett spel och skaffar "hjälp" för att klara spelet snabbare istället för att ge upp.

Ger inte detta hjärnan ett incitament till att ge upp snabbare?

Skrivet av Caene:

Tycker personligen att människor är för känsliga. Han hade inget att be om ursäkt för, i min mening. Folk är bara löjliga.

Lätt för den att säga som inte jobbar 12-14 timmarspass i månader och sedan får den kommentaren i ansiktet av VD:n. Nu vet jag inte om det är så illa, men med tanke på reaktionerna så låter det ju så.

Skrivet av Ankh:

Fast kartongerna kan vara bra nog ibland! Själv söker jag ersättningskartonger till en massa spel man har liggandes.

Dock hade jag nog också blivit besviken om jag förväntat mig spelen

Haha ja jag förstår verkligen poängen med att köpa dom. Men som du säger var jag ute efter något helt annat

Skrivet av Oakenborn:

Påminner om en historia jag hört där en person hittade en svinbillig designfåtölj på tradera och började bjuda på den och vann för ett par tusen.
En vecka senare fick personen ett litet paket på posten och i paketet låg stolen.
Personen hade i sin iver sett bilden och missat att stolen var till dockhus.

Själv blev man helt till sig på tradera när man ser N64-spel för 20 spänn styck och budar på säkert 10-15 av dom, för att sen upptäcka att det bara är kartongerna till spelen som säljs..

9077 1848 4979

Inne och lirar varje dag och skickar fett med gifts <3 lagt till de flesta här

Skrivet av Aletheides:

Personligen är jag lika ointresserad av streamers som jag är av alla sorters influencers. Oavsett om de pumpar silikon i läpparna och gör reklam för smink medan de snackar psykisk ohälsa eller om de spelar spel.

Ingen av dessa människors "arbete" tillför något till samhället eller mänskligheten.

Ok boomer.

Kan äntligen relatera till min karaktär. Tack!

Skrivet av grollo_92:

Det tycker jag verkligen du och alla andra som läser detta bör göra. Half-Life Alyx bör verkligen inte upplevas på annat sätt än i VR, iaf första gången. Spelet är så uppbyggt med VR i åtanke att nästan all spelmekanik hänger på hur man spelar i VR och det går inte riktigt på ett rättvist sätt återskapa för skärm och mus/tangentbord. Sen bara grejen hur man upplever världen och berättelsen när man faktiskt är där mitt i smeten är helt otroligt. HL:A är det spelet som övertygade mig mer än någonsin om VRs helt unika plats i spelvärlden.

Man blev ju inte mindre sugen efter att ha läst denna text. Fan att datorn är så gammal att man först måste lägga 15 lax på en ny och sedan på VR-kit osv

Skrivet av Hellspites:

Usch, ser ut som skit!! Grafiken är horribelt dålig, gameplayet är diskutabelt om man nu gillar det där jag gör det inte iaf.

Grafiken från ett 10 år gammalt spel ser dålig ut. What a shocker!

Skrivet av eddie the eagle:

Första gången i agroprom var totalt fruktansvärt för mig. Man kröp i mörkret när man plötsligt mötte den där osynliga djävulen. Bara att min dator var också väldigt dålig så spelet flöt i 10 fps ungefär, helt ok när man stod och sköt människor på avstånd, men när det var ett monster som plötsligt bara dök upp precis framför mig så blev det för mycket.

Jag rörde inte spelet på 5 år sen. Efter den väntan så körde jag det igen, utrustad med en nyare dator och mer erfarenheter så slaktade jag blodsugaren och fortsatte ut mot zonen... tills en game breaking bugg förstörde allt.

Var beredd på en riktig revanschhistora där i slutet men icke

Skrivet av Shadee:

Mobbare har i alla tider blivit behandlade med silkesvantar i Sverige. Det är alltid den utsatte som får byta skola, ska ändra på sig, gå andra vägar hem eller dylikt. Mobbarnas beteende relativiseras och t.o.m. belönas ("värstingresorna" på 90-talet ett exempel).
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/731183?programid=2519

Vuxenvärlden vet att det sker mobbing överallt, på alla skolor men alla som inte har en personlig anknytning till den mobbade skiter i det.

Det är bara en tidsfråga tills det sker igen och man får bara hoppas att det inte är oskyldiga som råkar illa ut.

Fast det är fortfarande fel, både lagligt och moraliskt. Sedan hamnar dock ansvaret någon helt annanstans. Nämligen i vuxenvärlden som inte hanterade situationen som den skulle. Självklart kommer vissa individer, när de blir psykiskt och fysiskt missahandlade av en mobbare och de märker att ingen gör något, att ägera på sådant vis.

Skrivet av Fargo:

"utan pressen av de enorma förväntningarna."
Och detta är anledningen till att vi aldrig någonsin kommer se HL3.

Ja. Jag har svårt att se vad det skulle kunna göra som skulle kunna motsvara förväntningarna. Känns som mission impossible. Speciellt för ett FPS.

Skrivet av Nemo:

Tro mig, jag resonerade exakt som du för några år sedan.

Jag förkovrade mig sedan i ämnet och insåg att jag hade fel. Ämnet är betydligt mera komplext än så.

Du kan utvärdera logiken själv om du vill genom att testa några olika parametrar mot hypotetiskt p2w-scenarie i olika spel. Frågor som kan (och bör) ställas: Hur länge pågår p2w-fönstret ("p2w-fönster" är den tidsram som spelaren har på sig att utnyttja ett givet p2w-scenarie i spelet)? Vad kostar det spelaren att utnyttja p2w-fönstret? Exakt vad tjänar spelaren på det? Är det värt investeringen (investerade irl cash relativt vinst i p2w-fönstret, jämfört med sedvanlig grind)?

Jag vill inte spoila något (bästa insikten är den man kommer fram till själv) men det är bara att följa logiken. Det är ganska troligt att du landar i samma slags resultat som jag kom fram till. Jag kan väl säga så pass mycket att det är ingen överraskning att utfallet i p2w-fönstret i många fall är så pass betydelselöst (dvs inte värt insatsen) att hela p2w-begreppet försvinner och ersätts av exempelvis p2kg.

Sorry om det blev väl mycket off-topic. Som gammal gamer så tyckte jag bara att jag kunde passa på och bidra lite i detta kära ämne. Kanske finns det andra som liksom jag tycker sånt här är lite extra intressant att fundera på.

Men även om det har väldigt liten betydelse så är det fortfarande p2w om två personer spelar exakt lika många timmar, men den ena kan spendera pengar för att få bättre gear eller andra saker? Jag förstår din poäng och kan hålla med om att det är nästintill betydelselöst i vissa spel, dock fortfarande p2w

Skrivet av Nemo:

Haha, du hittar på egna förutsättningar och regler och applicerar dem sedan på RDR2. Sorry min vän, epic fail.

En titt i RDR2-forum på nätet där det skrivs om detta (t ex Reddit, rekommenderas varmt) visar att folk grindar ihop gold bars, vapen, etc, förvånansvärt snabbt. Det är väldigt tydligt att lägger man ut irl cash i RDR2 online i förhoppning om att man ska "vinna" något så är det ren slöseri med pengar.

För övrigt, det som du kallar p2w skulle jag kalla p2kg (pay to kill grind). Vilket inte är samma som p2w.

Vi kan väl bara enas att vi ser olika på saker och ting och vara nöjda så. Aye?

P2W är allt som man kan köpa för riktiga pengar som faktiskt påverkar spelet, vad det än är. Skins = inte P2W, Bättre vapen = P2W.

Oavsett var du försöker övertyga dig själv om är det detta gemene man menar när man säger Pay 2 Win.

Skrivet av Hellspites:

Hade Gustav kört det här spelet så hade betyget blivit en 3:a!! Kräsen som få.....

Så länge en recensent förklarar noga vad denne gillar eller ogillar med spelet så ser jag inga problem med att vara väldigt kräsen. Då kan man utifrån texten bilda sig en egen uppfattning om vad man troligtvis skulle tycka. Detta är såklart med vissa få undantag, t.ex. Dragon Rising

Skrivet av Harmond:

Lite tramsigt är det ändå, även om jag inte är någon fan av Mitchell, det är väl där skon klämmer, han är en rätt otrevlig person och de tar mer än gärna bort hans rekord pg.a det.

Jag tror nog snarare att skon klämmer över att han fejkade alla sina rekord.

Skrivet av Kleptoman:

Kan bara säga att PC spel kommer att vara dött inom ett par år.

Minns inte ens första gången då jag hörde folk påstå detta. Inte hänt än i alla fall.

Ser lite b ut. Hoppas jag har fel hade nog älskat ett GTA-liknande Terminator som följde handligen T2 har. Så kan man växla mellan John, T1000 och Sarah, tex. Tror det hade blivit fett.

Skrivet av anon_326725:

Är marknaden för sånadär pixelgrafik-spel verkligen så hungrig? Tycker det kräks ut såna lir på löpande band nuförtiden...

Är marknaden för sånadär 3D-grafik-spel verkligen så hungrig? Tycker det kräks ut såna lir på löpande band nu för tiden...

Skrivet av ZeldasCastle:

De är duktiga på att ge bort äldre spel gratis. Jag kan inte komma på något annat företag som brukar göra det.

EA har gjort det med sim city, minns jag. Även Amnesia-serien har tillfälligt varit gratis. Finns säkert många fler exempel