Inlägg av svensson1

Inlägg som svensson1 har skrivit i forumet

För mig var det Far Cry 2. Kommer ihåg att jag satt i flera timmar och kikade på videor där de visade upp den nya spelmotorn. Jag var sjukt fascinerad över att man kunde skjuta sönder träd och tända fyr på nästan allt.

Som jag ser det så finns det två bra sätt att köpa speldatorer på:

1. Uppgradera varje år, sälj gamla delar. Då har de gamla delarna inte tappat värde och du har alltid det senaste.

2. Köp en komplett dator ca vart femte år. Sälj den gamla billigt om den fortfarande är i bra skick.

Själv kör jag metod 2, föredrar det då jag inte orkar hålla på att sälja begagnat. I ditt fall hade jag personligen hållt ut så länge det går, sen köpt helt nytt. Även om du uppgraderar cpu + mobo + ram så har du fortfarande ett gammalt nätagg och gamla diskar och risken att de går sönder blir större ju äldre de blir.

Om du ändå väljer att uppgradera så håller jag med första kommentaren, cpu är det som behövs bytas först.

Skrivet av anon_306295:

Squad har väldigt bra ljud.
Nu har jag aldrig befunnit mig i en krigszon men efter att ha spelat Squad låter de flesta shooters med realistiska vapen väldigt speliga.

Eldstrid:
https://www.youtube.com/watch?v=oca2iYYCwno

Artilleri:
https://www.youtube.com/watch?v=IP3bEF0qjDU&t=154s

Det lät riktigt bra, påminner mer om hur det vanligtvis låter på film. Mycket bättre än många andra shooters, till exempel cod.

Skrivet av Fezk:

FromSoftware(Dark Souls, Sekiro) är inte enbart grymma på att göra musik till sina spel, även deras ljuddesign är helt fenomenal.

Dom har lyckats få till väldigt tillfredsställande ljud, speciellt när det kommer till attacker & pareringar.

Håller helt med, och tycker nog att Bloodborne gör det allra bäst. Alla attacker låter så perfekt slafsiga.

Skrivet av Henkeror:

Grejen med ljud är ju att du oftast inte alls tänker på det men kan ändå vara en ytterst bidragande orsak till att spelet upplevs som bra.

Senast jag blev riktigt imponerad av ljuddesignen var SOMA. Eftersom hela spelet utspelas under vattnet så var det mycket fuktiga ljudeffekter.

https://www.youtube.com/watch?v=EJ_Yv6bKdj8

Har haft det spelet liggandes i backloggen länge, får nog lira igenom det nu!

Skrivet av Joakim Bennet:

Bakgrundsljuden i Witcher 3 är riktigt genomarbetade. Städerna låter som bebodda städer, vildmarken är levande, med vind som rasslar till bladeverken och gräset, grenar som knäcks, fågelsång och så vidare.
https://youtu.be/VuYsiQyahB4

https://youtu.be/xIPjtyPGgh4

Håller med om att det finns mycket trevliga bakgrundsljud i Witcher 3, men jag har alltid tyckt att de varit lite obalanserade i volym. Vissa ljud låter orimligt högt, men det kanske också beror på att man är en witcher med förstärkta sinnen!

Skrivet av 4liv3:

Red Dead Redemption 2 har i mitt tycke en fantastisk ljuddesign. Allt från fågelsång och porlande bäckar till full galopp och en salva från hagelbössan. Kan inte rekommendera det tillräckligt.

Just det! Spelar igenom det en andra gång nu och kom ändå inte på det som exempel, hjärnan är rolig ibland. Jag håller helt med, det spelet har fantastisk stämning tack vare bakgrundsljuden.

Vilka spel har bäst ljud?

Många av oss fokuserar på grafik och animationer, men för mig står spelljudet för en stor del av inlevelsen. Jag införskaffade mig nyligen ett par trevliga hörlurar och en schysst dac + amp, och nu letar jag efter spelen som har det där lilla extra när det kommer till ljudeffekter.

Spelen jag lirat som har riktigt grymt ljud innefattar:
Battlefield
Hellblade: Senua's sacrifice
Dirt: Rally 2.0

Vilka andra spel har ni spelat som bjuder på en trevlig ljudupplevelse?

Personligen älskar jag spel med "gråaktig" grafik. Många nya spel är alldeles för färgglada för min smak och de blir jobbiga att titta på i längden. Exempel på spel som är behagliga att se på:

Dark Souls 1-3
Bloodborne
Sekiro
Skyrim
Call of Duty 4 & World at War
Minecraft (vanilla)
Red Dead Redemption (första spelet)

Skrivet av Dudinkalv:

Då har du något att se fram emot med demon's souls-remaken med, from Software är genier!

Verkligen, blev sjukt hypad av trailern! Hade kunnat spela det på min gamla ps3, men den gör ett högt "knarrande" ljud av någon anledning.

Skrivet av pinky:

Tappade en spritflaska i golvet, sopade undan glasbitarna och tyckte det var kul. Kastade en geigermätare genom en fönsterruta och slog bort de kvarvarande glasbitarna med pistolen. Kastade ett paket tändstickor på en duva. Ser fram mot vad mer för skoj spelet har att bjuda på!

Jag scrollade snabbt igenom kommentarerna och läste denna biten innan jag läste början av din kommentar. Tack och lov att det var in-game...

När jag köpte sekiro förra året. Hade aldrig spelat något spel från from software förut, men ett år efter sekiro hade jag nötat igenom DS1-3 och Bloodborne.

Skrivet av Luftman:

Assassins creed Origins! Jag var "klar" med assassins creed för flera år sen när jag gav upp i början på revelations. Men har länge sneglat på Origins och slog till nyligen då det var på 80%. Oj vad mycket mer skoj det var än de äldre spelen, mycket friare på både uppdragen och världen i sig. Atmosfären är även briljant i gamla Egypten. Jätteglad att jag gav serien en ny chans igen!

Och nu har du Odyssey att se fram emot också! Tycker personligen att origins är bättre, men båda är trevliga spel.

Dualshock 4 är helt klart bäst enligt mig. De tog allt som var bra med dualshock 3 och förbättrade det som kunde förbättras. Triggers är svängda på rätt håll, joysticksen är urgröpta för bättre grepp och passformen är bättre än någonsin. Motion controls, touchpad och lampan må vara gimmicks, men används ofta på ett bra sätt i PlayStation-exclusives, tex när man skakar batterierna i ficklampan i The last of us.

Jag bor i en liten lägenhet. Grannen som bor vägg-i-vägg spelar konstant trummor och ylar samtidigt. Jag vill kunna ge tillbaka på grannen och föra oväsen själv, men jag är inte en högljudd människa naturligt. Mina stämband kräver viss motivering för att vibrera vilt, och jag såg att Bloodborne ingår i Playstation Now...

Detta påminner om min tid som äppelpackare. Affärerna ringde till företaget jag jobbade på och bestämde när leveranserna skulle skickas. Min chef skruvade upp maskinen till max så att frukten studsade hit och dit och ingen som helst sortering blev det. Äpplena skickades ut i tid, kom tillbaka lika snabbt igen pga dålig kvalité och sen var det bara att börja om igen. Enda sättet att fixa det är att skaffa sig ett par kulor och säga till de högre cheferna att deras krav är omöjliga att genomföra. Det är trots allt bara utvecklarna själva som kan veta när ett spel kommer vara färdigt.

Jag har bara problem med att spelet fryser fast några sekunder då och då. Annars tycker jag att det flyter helt okej.

Och min kommentar blev helt fel, jävla mobil...

Skrivet av nils45:

Battlefield 4 imponerar på mig fortfarande väldigt mycket, spelet som har snyggast animationer och karaktärer up to date. I don't trust you Hannah. Damn you Irish.
Battlefield 4 är väl okej, men jag tycker att The Last of Us och Uncharted 2+3 är avsevärt mycket bättre när det gäller ansiktsanimationer.
http://eaassets-a.akamaihd.net/battlelog/prod/61d099d23fe104f...

Skrivet av AW8:
Skrivet av Ankh:

Bionic Commando: 2,49€
Bionic Commando: Rearmed : 2,24€

Men asso..den vägrar acceptera min betalning. Alltid samma klydd när det är stor rea på steam. Betalningen klyddar. Rätt irriterande faktiskt

Själv lyckades jag ladda ner Dragonborn, spelbart och allt, utan att betalningen gick igenom. Fastän vare sig websidan eller Steam-applikationen säger att jag äger spelet, eller att min bank inte har registrerat någon betalning. :S

Har kontaktat kundservice men ännu inte fått något svar.

Jag lyckades med samma sak, men jag tänker inte kontakta supporten för att jag fått en gratis DLC.