Inlägg av Thanamauil

Inlägg som Thanamauil har skrivit i forumet

Final Fantasy var unikt (eller i alla fall ovanligt) i sitt sätt att blanda tur-baserat gameplay med engagerande story lines i spännande miljöer. Tyvärr har jag tappat intresset för genren helt nu när den är mindre unik och jag är inte längre intresserad av deras nya spel.

En intressant fundering är hur deras utveckling hade sett ut om de gick vidare med tur-baserat gameplay. Det hade säkert gått utmärkt att utveckla till något ännu mer spännande.

Skrivet av InsaneSharky:

Att Sea of Thieves inte har pve servrar utöver pvp servrar.

With all due respect så känns Sea of Thieves helt dött utan pvp, men smaken är ju som baken.

Jag älskar verkligen hur ni vänder er direkt till era läsare och har liksom en mysstund tillsammans men jag vill också slå ett slag för kortare avsnitt. Vore sjukt nice att få dra sig undan från familj och annat, korka upp en fredagsöl och höra på ert tjöt en stund, men då hade 20 minuter räckt gott och väl - inte för ni inte är underhållande men jag har inte tid.

Så, det finns både en komplimang där någonstans och en liten önskan!

Och jag som var helt säker på att TFC var till Half-life medan TF var till Quake! Hm.

@Landelusen: Du är rätt snabb att döma ett spel som du aldrig har spelat.

Asså, FZ. Gör enklare frågor med fler alternativ (för att få bort random = 33% rätt). Jag har följt Blizzard genom alla år och ändå blev jag "slaktad". Eller är alla andra som gör quizzen sjukt kunniga?

Jag antar att frågan är tröttsam men här kommer den ändå...

Jag har aldrig provat Star Citizen. Är det värt det eller är det helt enkelt för ofärdigt?

För min första och enda trisslotssvinst á 500 kronor köpte jag ett okänt spel med fint omslag, julen -97. Det stod Final Fantasy VII. Mitt liv blev aldrig det samma.

@B-B-B-Banänäbrääken: Du behövde hålla inne 3 (knappen du använde för att förse folk med ammo). Lite otydligt men fungerade bra när man insåg det.

Jag har i stort sätt spelat alla BF-spel och det här är definitivt ett spel helt i rätt riktning för mig. Mer fokus på strategi och team play. Betan hade lite buggar som gjorde det frustrerande i stunder men det fixar de nog till i tid. För övrigt tyckte jag Conquest var absolut det roligaste spelsättet.

Helt rätt, Dice! Gör det bra från början.

@Mirage: Jag tyckte filmen var helt ok. Jag antar att det var för att jag trodde den skulle vara så dålig som du beskriver.

@Jeehao: Jag kan inte annat än att ta tillfället i akt och dela mina erfarenheter från Sea of Thieves.

Jag var högst skeptisk till Sea of Thieves och när jag förslog till några vänner att vi skulle börja spela var de tveksamma. Det var dyrt, verkade sakna content och kanske ännu viktigare verkade det sakna progression helt och hållet. Hur kul kan det vara att åka runt och samla prylar på öar gång, på gång, på gång..?

Vi skaffade spelet, vi spelar det fortfarande och för mig och mina vänner som spelar så är det ett av det bästa spelen vi har spelat. Åtminstone i kategorin co:op-lir. Detta är ett av de få spel som faktiskt förstår "it's about the journey, not about the destination". Spelet är helt och hållet magiskt och jag älskar varje del av det och det här är varför...

Spelets skepp är enkla att köra men svåra att bemästra. PVP-aspekten handlar därför om vem som är bäst. Känslan när du kommer vandrandes med en skattkista och en galleon seglar in från horizonten i hög fart och du skriker till dina vänner att det är dags att vrida seglerna full styrbord, upp med ankare och göra redo kanonerna är magisk. När du då inser att du har en kruttunna i ditt "crows nest" och klättrar upp för att hämta den, kastar dig ner i vattnet och simmar ut, tar dig upp för fiendens stege, blir beskjuten men lyckas spränga tunnan i fiendens skepp och därefter ta dig tillbaka till ditt eget skepp och segla till säkerhet - ja, den känslan är grym. Liknande situationer sker VARJE kväll vi spelar. Det gör inte spelet till ett full-on-pvp-spel dock. Tvärt om, du kan enkelt värja undan fighter om du önskar eller försäkra dig om att du snabbt lämnar av dina skatter när du hittar dem för att försäkra dig om att looten inte hamnar i fel händer.

Vi raidar dödskalleöar, girar skeppen för att överlista motståndare, slåss mot sjömonster, letar skatter, spelar musik på båten, jagar kycklingar, undviker ormar, dödar skelett, simmar med hajar, letar hemligheter och ja, senast igår slogs mot odöda skepp i en allians med andra spelare. Känslan av att borda ett skepp är lika fantastisk som att bli bordade i min mening.

Sea of Thieves är ett fantatiskt spel, men det finns ett men... ett stort men. Min upplevelse är att det ska spelas med andra människor som delar idén om att ni ska ut och äventyra. Inget ska "Googlas" i förväg. Man ska inte leta upp "fastest way to reach legendary"-videos på youtube för det handlar verkligen inte om målet, utan resan. Det går naturligtvis att spela ensam emellanåt men jag skulle föreslå att man på sikt spelar med någon annan.

Slutligen vill jag bara säga att fighten som jag och min besättning erfarade vid en dödskalle-ö när sex båtar slogs tillsammans var så otroligt läcker. Att vi dessutom vann fighten och tog skatten som väntade på dödskalle-ön var en prick över i. Så ibland sker det stora fighter.

Over and out!

Perfekt!

Jag hör en hel del kritik men nu är det dags att jag gör min röst hörd känner jag. Sea of Thieves har erbjudit några av de bästa spelupplevelser jag har haft i spel under de senaste åren. Det är ett fantastiskt spel som (och det här är viktigt) som är hur bra som helst om man tillåter det att vara det. Spelet handlar om resan och inte om målet. Det är så fantastiskt roligt att vrida i segel hit och dit för att lägga sig rätt när man försöker skjuta sönder en sloop som man vet bär på loot.

Spelet har inte den content man vid första anblick antar, och visst ska det bli roligt med nya grejer - jag väntar också, men det är inte den typen av spel. Äh, jag vet inte riktigt vad jag försöker säga. Spelet är bra tycker jag och för er som inte gillar det, kanske trodde ni det var något det inte är? Om inte, så your loss

När jag ser på videon känns det som hela spelet är spoilat. Visst, jag förstår att allt kan hända under min runda, men alla slut känns ju avslöjade.

Det blir säkert bra! Men jag kan väl inte vara den enda som nästan blir orolig när speltimmarna är så höga som 50 timmar? Man har väl annat att göra också!?

När begreppet sport kom till användning fanns naturligtvis inte e-sport. Begrepp förändras över tid, men e-sporten är fortfarande så ny att de allra flesta anser att sport innebär något annat. Men det är viktigt att man inser att begrepp måste få förändras över tid.

Den äldsta användningen av sport som vi har registrerat är från 1300-talet och betydde då (ung.) "trevligt fritidstid". Så med den betydelsen så funkar begreppet väl till e-sport.

Men min personliga åsikt är att vi har ett alldeles utmärkt begrepp för aktiviteten, nämligen e-sport. Så den kan vi kanske använda ett tag till!?

Skrivet av Sviskon:
Skrivet av Thanamauil:
Skrivet av Rockartisten:
Skrivet av Athaleos:
Skrivet av Ricomaniac:

Jag ska göra 100 teckningar av profeten, och sälja på blocket.

Sluta försöka provocera, det är bara onödigt.

Det finns inget i Koranen som förbjuder att man avbildar Muhammed. De flesta kristna får inte frispel av att man gör en karikatyr av Jesus eller Gud, så varför anser världen att man ska dadda med muslimer?

Det vore naturligtvis absurt om vi skulle följa varje skrift människorna har skrivit och leva efter dem. Därför är det irrelevant vad som står i koranen. Däremot tar väldigt många människor illa vid sig av Muhammed-avbildningar och därför är det enklast att man bara låter bli. Simple. För ärligt talat, rör ju sig inte om en särskilt stor uppoffring trots allt. Eller?

De tar även illa vid sig om man kritiserar deras kvinnosyn, samt barngiftemål.. Ska vi låta bli att kritisera det också tycker du?

Självklart inte. Man måste vara noga med att kritisera det som bryter mot mänskliga rättigheter och andra rättigheter. Men som jag skrev - konsekvensen av att vi låter bli att göra konsekvenser av Muhammed är inte ens jämförbar med att tillåta hedersmord.

Skrivet av Rockartisten:
Skrivet av Athaleos:
Skrivet av Ricomaniac:

Jag ska göra 100 teckningar av profeten, och sälja på blocket.

Sluta försöka provocera, det är bara onödigt.

Det finns inget i Koranen som förbjuder att man avbildar Muhammed. De flesta kristna får inte frispel av att man gör en karikatyr av Jesus eller Gud, så varför anser världen att man ska dadda med muslimer?

Det vore naturligtvis absurt om vi skulle följa varje skrift människorna har skrivit och leva efter dem. Därför är det irrelevant vad som står i koranen. Däremot tar väldigt många människor illa vid sig av Muhammed-avbildningar och därför är det enklast att man bara låter bli. Simple. För ärligt talat, rör ju sig inte om en särskilt stor uppoffring trots allt. Eller?