Inlägg av Moppe

Inlägg som Moppe har skrivit i forumet

Spelmusik quiz!
Eller fler ljud quiz

Dragon Age 2... jag älskade Dragon Age Origins och hade höga förväntningar om DA2.

Största anledningen var att jag hade byggt upp en förväntan att jag skulle få dyka djupare in i Grey Wardens och se Kung Alistair mer och Morrigan. Kanske Duncan kom tillbaka som ny Archdemon. Men icke... istället blev det magiker mot templars.

Jag ogillar generellt att man inte dyker djupare i uppföljare utan gör helt om istället (Story baserad singleplayer spel).

Hej,

Jag har inte klarat spelet än men tror mig vara på sista banan. Det tog mig ett tag att komma in i det nya resurs-hanteringen. Men jag får säga att efter några speltimmar så blev det faktiskt ett riktigt lyft till fighterna.

Flytet i spelet, bandesignen, demonerna, nostalgikärleken till föregående spelen och äntligen lite Doom-lore är faktiskt helt fenomenal. Jag fullständigt älskar det och måste säga att för mig är det en solklar 5:a. Jag har inte haft så här roligt sen original doom med brutal doom modden och metal-doom-music.wad.

Till skillnad från Fz recensionen så var jag lite rädd att hopp-elementen skulle vara riktigt frustrerande men jag håller inte med utan tyckte det var en helt ok sak att ha med.

Kan förstå att inte alla gillar det men samtidigt är det för mig ett litet ljus i corona-mörkret att komma hem och gibba demoner och få en paus.

Privat oroar jag mig inte särskilt mycket men som arbetsgivare och egen företagare är jag desto mer nervös. Cash is king och även om "reserver" finns räcker det inte i oändlighet. Att sparka folk i situation som denna för att ens bolag ska överleva känns mer ruttet än något annat jag kan tänka mig.

Baldur’s Gate är genomtiderna min favorit spelserie.

Jag föredrar realtid. Mitt stora problem med Baldurs Gate III är att jag tror inte det kommer bli ett BG spel utan något annat och det enda BG3 har tillsammans med forna spelserien är namnet gemensamt. Tror veteraner kommer bli besvikna och nya spelare blir förälskade. Typ som om de hade kallat Dragon Age 2 för Hawke istället så hade förväntningarna varit annorlunda. Hoppas jag har mega fel för jag hoppas att Baldurs Gate 3 blir lika bra som de andra spelen.

Blir att ta bort sömnen. Jag fick mitt andra barn i somras och jag kan säga att med ett barn var det inga större problem att hitta speltid på kvällen... men barn nr 2. Tjena.

Sömnen är det som minskats... jag gillar skarpt MMORPGS men då barnen är viktigast är det omöjligt att hålla raidtider, grind osv.

Singleplayer spel som man kan pausa är det som är på tapeten. Men sen beror det helt och hållet på vad det är får liten buse du får. En som sover hela nätterna långa eller en som är vaken varje timme, som i mitt fall

Då Vanilla var riktigt jäkla makalöst spännande äventyr måste jag medge att visst vore det skoj att köra det igen. Men samtidigt så har jag från TBC och BFA alltid raidat och när jag läser på om "Classic" raiding så är det onekligen många specs och klasser som inte får vara med. Bara rogues och warriors som är "viable" som melee dps. Bara max 1-3 druider per 40 manna raid?
Och sen kör vi bara mages, kanske en warlock eller två. Samtidigt om du min/maxar, ska du helst köra engineering, alla 40 st gubbar i en raid.

Blir ett test, en dvärg präst och se hur länge jag orkar. Det finns faktiskt många saker som jag inte helst vill göra om (åka till Kalimdor för quest t ex)

Heter det inte självständighetsdagen?

Duke Nuke'em !

SPOILER Warning!

Baldur's Gate är spelet som gjorde mig till riktig rollspelsnörd. Mina förväntningar är skyhöga och jag hade faktiskt helt enkelt föredragit om Obsidian (Pillars of Eternity II är fantastiskt) legat bakom BGIII. Hursomhelst, ska jag ge det en chans. Varumärket i sig förtjänar det...

Alltid i spelserier försöker de oftast göra något nytt varje nytt spel men ibland känner jag när det kommer till companions/npc att det är mer intressant att följa sina trogna följeslagares utveckling också. T ex BG1 och BG2 transformationen med Minsc, Jaheira, Imoen (som nog förändrades mest). Till skillnad på Dragon Age: Origins och DA:2 samt Inqusition... usch. En styrka av storyn i Mass Effect Triologin var för mig att de flesta npcs/companions var återkommande och dess utveckling fanns med i spelet.

Men med tidshopp blir det svårt att förklara att de lever fortfarande. Ska blir skoj att följa utvecklingen! Jag hoppas att det är troget storylinen i BG1, BG2, ToB. Undrar om min och Aeries unge blev kung eller vad hände egentligen?

Ett av mina absolut favoriter i spelbiblioteket.Inofficiella patchen är ett måste (speciellt i slutet av spelet då det fanns/finns en gamebreaker bug.). Hursomhelst, det finns så klart saker man kan störa sig på om man har på sig dagens glasögon. Men det finns en charm i rollspelet, i klanerna, i dialogerna och samtidigt många roliga uppdrag.

AI:n är väl ingen höjdare i dagens mått... men skit i det och njut av ett spel som är kanon!

Håller med övriga kommentarer, men jag vill gärna se mer Grey Wardens och inte Inqusition/Templar vs Mage bitar igen.

Undrar också vad som hände med min mabari hund...

Hej igen,

Jag köpte Corsair Gaming Strafe RGB MX Silent och är verkligen nöjd. Kan hålla med Sweclockers kritik att det känns lite "svampigt" men jag har vant mig ganska så snabbt. Känns bra och är verkligen en stor skillnad i ljudnivån. Tack!

Tack för era svar. Uppskattas!

Tyst Gaming Tangentbord

Hej bästa FZ:are,

Jag, nybliven pappa, sitter och game:ar när jag har möjlighet och igår gick mitt tangentbord sönder.

Hitta mitt gamla i garaget och använder nu ett provisoriskt högljutt mekaniskt tangentbord från Razor som gör frugan galen på mig eftersom det är tydligen "väldigt" högljutt. Kan kanske hålla med om detta

Till min fråga, är det någon som har erfarenhet av ett tyst mekaniskt tangentbord alternativt ett slitstark "vanligt" tangentbord? Vilka mekaniska knappar är tystast?

Tack på förhand.

Må gott och game on

Oh var berättar rösten Sean Bean? Jäkla bra röst. Passade även bra in på Martin i Oblviion (Elder Scrolls).

Civ 6, frugan bortrest i helgen. Blir att vända på dygnet

10 av 10, vad trevligt! Känns skönt att veta jag kan maxa något mer än "naket"-quizet

Jaha.. Känner mig som ett frågetecken. Får bestämma mig när mer info finns ute.

Personligen vill jag gärna ha en superb story och ett singleplayer lir. Allt behöver inte vara multiplayer.

Man kan sin Lucasarts iaf. 7 av 10 dock hade jag ett 'hum' om lite mer

Personligen tyckte jag spelet fattades väldigt mycket om man jämför med Civilization 5. Identiteten saknades i rymden och jag kände att det inte var så mycket olikheter mellan fraktionerna.

Jag fullkomligt älskar Civilization spelen sedan den första dagen jag spelade Civ 1, men tyvärr tror jag att jag passar på Beyond Earth expansionen, jag stannar nog på jorden ett tag till.