Inlägg av Thomas

Inlägg som Thomas har skrivit i forumet

Skrivet av Zontos:

Det ska jag kolla in med

Ja, deras dokumentärer är verkligen genomarbetade och välproducerade. Stödjer dem faktiskt på Patreon, då jag verkligen uppskattar kvaliteten på deras filmer.

Detta inslag är ett av deras nyare bidrag:

En intressant inblick i Aliens: Colonial Marines och vad som gick fel.

Skrivet av Daugeleven:

Testade dom inte det inom sjukvården i Göteborg?

Har för mig jag läste att sjukfrånvaron minskade medan effektiviteten samt välmåendet ökade.

Håller med dig i övrigt, häftigt om det implementeras!

För några år sedan testade man att korta ner arbetstiden för vård och omsorg i Göteborg. Man minskade inte antal dagar, men gick ner till 6 timmar per dag istället för 8. Lönen var kvar på motsvarande heltidslön.

Det man såg på dessa boenden var att sjukfrånvaron minskade ganska drastiskt under det första året. Såpass mycket att det till stor del kompenserade för ökade kostnader eftersom man behövde fler personal. Det var väldigt positiva resultat. Därför förlängdes det ytterligare ett år.

När år två var klart märkte man att sjuktalen hade återgått till normala nivåer. Då blev det bara att man betalade heltidslön till folk som nu gjorde motsvarande en deltid. Plus de ökade kostnaderna av den övriga personalen man hade anställt för att täcka en 24-timmarsverksamhet.

Funkade inte så bra i just denna typ av verksamhet, men kan säkert funka i andra typer av verksamheter.

Lite generella tankar: Har tidigare använt ett Sony 1AM2 som jag har kopplat in i kontrollen via 3,5 mm-uttaget.

+ Ganska snygg design som är diskret.
+ Lätt som en plätt att koppla upp och uppdatera mjukvaran. Lika lätt som att ansluta en handkontroll. De är som gjorda för varandra.
+ Verkar ha en stabil konstruktion.
+ Mycket trevliga volymreglage där man snurrar på hjulen på vardera sida. Höger sida justerar volymnivån och vänster justerar balansen mellan spelljud och chattljud. Superenkelt.
+ Sitter bra över öronen och stänger ute omgivande ljud riktigt bra.
+ Ljudkvaliteten är bra. Har inget att anmärka på.

- Sitter tyvärr inte lika bra över hjässan. Bandet som går över har ett relativt hårt material. För mig resulterade det i obehag efter redan någon timme. Avhjälps genom att justera det lite fram eller tillbaka, men det är definitivt märkbart.
- Mikrofonen är bra, men inte lika som jag hade hoppats. Blev glad över att den inte var inbyggd i hörlurarna, utan stack fram till munnen. Annars kan det lätt ge känslan av att man pratar bort från mikrofonen. Godkänt ljud ändå.

Med tanke på priset och bekvämligheten får jag ändå säga att det är ett bra headset. Om jag skall jämföra med mitt Sony 1AM2 så är headsetet från Sony bättre på allt förutom mikrofonen som, trots bristerna, är bättre på detta headset. Mitt Sony-headset kan jag ha på mig i flera timmar utan att känna minsta obehag. Det kostade å andra sidan dubbelt så mycket också.

Jag kommer väl att köra på mitt nya headset när jag spelar på Xbox, men det är också där det stannar. Kommer nog inte att koppla upp det till min dator. Där får mina Sony fortsätta jobba.

Skrivet av r4v3nl0rd:

Återkom gärna med recension/åsikt/intryck!

Absolut!

Jag fick hem det officiella headsetet för Xbox för en stund sedan. Det ska bli intressant att testa det och se vad det går för. 999 kronor gick det på.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Jag har aldrig hört någon säga: "Oj, vad jobbigt det är att min karaktär stiger i graderna snabbt, jag hoppas de patchar det!"

I fallet Avengers vet jag inte, men visst kan för snabbt levlande döda spelglädjen. Det var t.ex. delvis det som var tjusningen med WoW Classic. I "retail" flyger man genom spelet i en så rasande takt att man inte hinner uppskatta det faktum att man levlat upp. Ny utrustning delas ut till höger och vänster. I Classic är det långsammare, men samtidigt större tillfredsställelse när man väl når nästa nivå eller får ny utrustning.

Men i fallet Avengers känns det kanske som ett sätt att främja eventuella mikrotransaktioner som t.ex. "XP boosters".

Läste "along with a very curvaceous fact". Så fungerar min hjärna...

Skrivet av trickeh2k:

Är det bara jag som inte förstår varför folk är så upphetsad över denna karaktär?

Lustigt nog finns det en Wikipedia-sida som förklarar fenomenet.

Spelar på Xbox One X. Har kanske spelat 3-4 timmar, men än så länge har det inte stört mig något speciellt. Ingen topprestanda, men inget som gjort det ospelbart heller. Kanske blir värre senare.

Skrivet av Frasstheass:

34. Utan skägg; 24

Haha, typ så. Utan skägg, alltid leg.

Är för övrigt 31 år.

Har jobbat som undersköterska i lite över tio år. Studerar för tillfället till sjuksköterska. Halva utbildningen snart avklarad.

Control har jag väntat på.

Topp 3 till 360:

1: The Elder Scrolls IV: Oblivion
2: Gears of War
3: Mass Effect

Skrivet av Mortyman:

Eternal Sonata.

Inte min topp 3, men definitivt ett grymt spel. Blev smått förälskad i den vackra musiken. Synd att det aldrig kom någon uppföljare. Dessa två kompositioner är mina favoriter.

Youtube-kanalen GVMERS har en hel del intressanta dokumentärer om olika spelserier och hur de har utvecklats genom åren. Nedan följer ett par bra inslag.

Dexter säsong 1-6 (DVD)

Hej!

Säljer Dexter säsong 1-6 på DVD för 250:- inkl. frakt.

Med vänliga hälsningar Thomas

Jag använder tjänsten en del. Tycker att det fungerar smidigt i de flesta fall, med vissa undantag. Spelade t.ex. Pillars of Eternity igår. Kan ju kanske inte mäta sig med att spela direkt på en konsol eller PC, men jag är definitivt såld på konceptet. Tycker det är coolt att för första gången kunna spela riktiga spel på mobilen.

Fast egentligen tycker jag att det skall bli mer spännande att se tjänsten på allvar till PC. Tyckte att Nvidia Geforce Now fungerade bra och hade gärna fortsatt med tjänsten om inte alla spel hade försvunnit. Var roligt att kunna spela på min klena HP Spectre.

Testade även att installera Xcloud på min Android TV och ansluta kontrollen. Det fungerade väl sådär. Appen och spelen startade, men det liknade mer ett bildspel än en videoström. Antar att TV:n var lite för klen för att driva det ordentligt. Annars hade det säkert fungerat bra.

Skrivet av ThatGreek:

Blir förvånad att så många röstar Series X. Det är en svart låda. Helt fantasilöst.

Det är lite det som är poängen. Jag tillhör den där gruppen människor som tycker att elektroniken inte ska synas. Ju mindre den syns, desto bättre. Då är Playstation 5 en mardröm. Helst skulle jag gömma alla tre.

Skrivet av zavvy:

Lite off topic men vet nån om One-kontrollerna kommer funka med Series X?

Yes, kommer att fungera åt båda håll.

Spontant känns det ovärt att begränsa sig till 32". Väldigt lite för pengarna. Vet inte vad du har för budget och hur stort din pojkes rum är, men här är en TV som är ganska prisvärd. Jag hade kört på den om du inte anser att 58" är alldeles för stort och 5000 kronor för dyrt.

Några highlights:

- 4K UHD
- Dolby Vision & Atmos
- Låg inputlag (specificeras förvisso inte mer än så)
- HDR10+/HDR10/HLG

Länk till Webhallen
Länk till Philips produktsida

När det gäller 32" kan jag tyvärr inte rekommendera något. Lite mer begränsat utbud. Finns säkert någon annan som har förslag.

Skrivet av Sapiens:

Aftonblads-rubrik:

Miljardär flyr till isolerad ö för att undvika pandemi och social oro!

Utnyttjade naiv lokalbefolkning, lät anordna en konsert för att fira hans storhet. Du kunde inte ana vad som hände sen...

Nu vill de varna andra...

Skrivet av cohletrain:

Haha, märkligt hur smak kan skilja sig.
Anser att PS5 är den första snygga konsolen någonsin och därmed den första jag åtminstone hade övervägt att ställa i hyllan.
Nu kommer jag att hålla mig till PC för all tid framöver, men det går åt rätt håll åtminstone - i mitt tycke, åter igen

Haha, ja. Det är ju smak och tycke som sagt. Anledningen till att jag gillar Series X design lite mer är väl att den smälter in i hemmet lite bättre. Jag gillar inte elektronik som syns och vad smälter in bättre än en fyrkantig svart box? Men PS5 har ju en lite mer spännande design, utan tvekan.