Inlägg av Greenz

Inlägg som Greenz har skrivit i forumet

Skrivet av kaealy:

Enligt vad jag kan läsa mig till är det bara Limited Edition Steam Deck OLED, a different colorway for the 1TB Steam Deck OLED som är exklusive till USA och Kanada.

"LIMITED EDITION Introducing the Limited Edition Steam Deck OLED, a different colorway for the 1TB Steam Deck OLED. Quantities are highly limited, and are only available in the United States and Canada."

Det kan vara sant. Hoppas att det är så.

Den är bara tillgänglig i USA och Kanada btw.

Skrivet av Proximately:

För att citera dig...

Jag skrev inte att du vill att någon ska motta hot, men du får nog ta dig en extra koll på vad det innebär att klaga.

Omg. Det är som att man inte får lov att ha några som helst åsikter i det här landet längre. Ah, men visst.

Skrivet av Proximately:

Som en man som har lidit på många sätt och orsakat lidande för andra, och blivit mobbad under barndomen, så är mäns lidande inte något främmande för mig. Att komma in och klaga på kvinnor som står upp för sig själva och vill ha förändring och klaga på att det är jobbigt med kvinnor som ska klaga hela tiden är inte okej.

Jag håller inte med dig om att jag klagar på kvinnor! Du har tydligen inte läst att jag INTE VILL ATT NÅGON SKA MOTTA HOT.

Skrivet av Proximately:

Tror du att dessa kvinnorna inte har en förståelse för vad som kan hända när de är på nätet? Antar att du menar att de borde skaffa tjockare skinn. Men nej, att få någon kommentar då och då från någon idiot i verkligheten är inte densamma som att bli konstant trakasserad på nätet av människor som vet och hoppas att andra gör samma sak. Du skriver att trakassera är olagligt, jag förespråkar att säga att "någon borde gå tillbaka till köket" ska klassificeras som trakasseri inom ramen för att det sker upprepade gånger.

I absolut minsta fall så borde vi göra det omöjligt att följa en streamer som bannat dig i framtiden, precis som du kan banna en kund från att gå in i en bar om de betett sig illa där. Men för att komma dit behöver vi någon form av anslutning till Nationellt ID (eller Internationellt ID) antagligen, vilket jag inte är emot personligen. Det är inget fel i att förespråka för hårdare tag genom att tala ut i media. Jag förstår verkligen inte, på något sätt, hur du på ett moraliskt sätt kan förespråka att de ska polisanmäla när de trots allt lider av många av de sakerna som alltså inte är brottsliga. Det behövs justering av regel- och lagverk. Inte svårare än så.

Jag tänker inte svara på fler nu!

Skrivet av Lofa:

Och då är det ok för att det just nu är så online? Tuffa tag, olämpligt språk, hot och hat, bara suck it up.

För om den utsatta bara skaffar lite tuffare hud så löser det sig.

Är det så ni ser på mobbning idag, att de mobbade bara borde bara utveckla lite tuffare hud?

Eller som någon skrev tidigare i tråden, att dom får faktiskt skylla sig själva för att dom inte tål lite mobbning.

Hör du inte hur skevt det låter? Den mobbade ska skylla sig själv och anpassa sig efter mobbaren.

Jag vet inte om du har barn i skolan, men skulle du acceptera det beteendet på skolgården?

Hoppas du svarar nej. Och då borde även svaret vara nej online... för det är ingen skillnad för hen om det är fysiskt eller online.

Människan bakom är densamma,

Nu är det för emotionellt här. Tagga ner två hack. Jag skrev att INGEN SKA BEHÖVA UTSTÅ HOT ELLER HOT OM VÅLD! Tänkte jag skriver i versaler så du läser. Resten tänker jag inte kommentera eftersom du inte vet ett skit om mig eller min uppväxt, men jag kan säga att jag blev mobbad själv. Så snälla, lägg ner nu

Skrivet av PeTTs0n:

Problemet är att "anonymitet" är något subjektivt - vi kan försöka dölja vår identitet på en rad sätt, så väl IRL som på Internet, men vår person och det ansvar den medför i vårt agerande försvinner inte trots dessa försök, även om dessa försök förvisso i praktiken kan göra lagföring svårare så till den grad att det kan bli närapå omöjligt.

Det är dock skillnad på de facto och de jure, och utveckling sker kontinuerligt. I vissa avseenden har brottsförebyggande och -bekämpning på Internet fått ökade möjligheter genom åren, men samtidigt finns (och det uppkommer nya sådana) även svårigheter.

Absolut har du rätt i detta. Men även om det är subjektivt eller inte. Så kvarstår det att folk har problem med impulskontrollen, slänger ur sig saker och ting utan att tänka efter. Många avreagerar sig också. Det råder stor psykisk ohälsa (och det är ingen ursäkt, men en bidragande orsak)

Oavsett, så även om vi skulle vilja sätta dit alla för vad som helst. Så har vi vissa friheter och skyldigheter i samhället.
Om en tjej sitter och spelar spel med killar, ja då kan hon förvänta sig att killar slänger ur sig kommentarer, men en kommentar om att gå tillbaka till köket är inte brottsligt, det är inte olagligt att vara en idiot. Men att hota, trakassera genom olika medel utanför internet eller inte är olagligt. Jag tycker att istället för att gå ut i sociala medier och media så borde dessa kvinnor och män polisanmäla till den grad det går. Detta kommer aldrig att försvinna, vi ska inte acceptera dåligt uppförande eller hot, men vi måste också ha en viss framförhållning att skaka av sig det folk säger.

Skrivet av PeTTs0n:

Grejen med "trakasserier" är att dessa de jure kan innefatta en ganska lång rad brott, då "trakasserier" inte är en juridisk term - om vi pratar de situationer som nämns som exempel i reportaget/dokumentären har du förtal och förolämpning, som under vissa förutsättningar kan gå under allmänt åtal enl. BrB 5 kap. 5 §, olaga tvång, olaga integritetsintrång (som doxxing kan gå under), ofredande, uppmaning till självmord och sexuellt ofredande. Utöver det, som du nämner, olaga hot.

Det är måååånga beteenden som faktiskt inte är okej och är straffbara (se ovan), även om du har grundlagsskyddad yttrandefrihet. Det är dock en rättslig instans som gör avgörandet huruvida vilket som går före. (Se info här.) Och nej, det där med upplevd anonymitet betyder inte faktisk immunitet eller skydd mot konsekvenser, se den dom jag länkade tidigare där en dickpic ledde till fällande dom för sexuellt ofredande för ett exempel. Brott på Internet är fortfarande brott, som både kan anmälas och få juridiska konsekvenser. Se exempelvis här eller här.

Utöver ovan är det värt att nämna att yttrandefriheten inte är brett tillämpbar/komplext tillämpbar på Internet, då de flesta platser är att se som privata/slutna forum, ex. FZ eller Twitch, (även om förhållandet mellan yttrandefrihet och omfattande sociala medier, ex. Facebook utreds och debatteras i dagsläget). Se ex. Internetstiftelsens info om det. (PDF)

"Att vissa män eller kvinnor saknar filter på nätet, det är inget nytt under solen och det är dags att folk utvecklar lite tuffare hud." - fast nja, utvecklingen över tid har varit att vi faktiskt hårdare reglerat kassa beteenden (se BrB, det är mycket som tillkommit över tid - uppmaning till självmord blev straffbart 1 maj 2021 exempelvis) för att kunna ge rättsliga påföljder till folk som beter sig som skit, inte tvärtom.

Du har så rätt så. Jag säger inte emot dig, men när vi kan vara anonyma, då tar folk sig vissa friheter.

Skrivet av Lofa:

Att hålla sig till ett ämne innebär inte att utesluta andra.

Och nu handlar det här inlägget om SVT-dokumentären "Vi ska skära upp din f***a" där vi följer några unga streaming-kvinnor och deras utsatta vardag där de dagligen utsätts för hot, hat, brott och trakasserier online och även i den "verkliga världen".

Är inte det värt att belysa och diskutera hur man kan minska detta grova beteende utan att åter igen dra en whataboutism?

Alltid tycka synd om dessa kvinnor, men vi då? Och denna jäkla offermentalitet som du nämner är lite komisk då du precis kör en offermentalitet på första parkett.

Det är bara så tröttsamt!

Har du något förslag istället, något du kan bidra med? Kanske något du och dina vänner kan prata om hur ni och andra beter er mot kvinnor online och kanske kan förändra och förbättra? För det behöver kvinnorna som spelar online. Att killar/män också säger stopp när killar/män beter sig som svin. Då kanske det kan bli en förändring.

Kvinnor ska inte behöva utstå detta bara för att spela spel och ha kul online. Eller hur?

Och jag kan gärna komma med förslag i en tråd som handlar om hur illa pojkar/killar/män behandlas online. Men som sagt, det är en annan tråd.

Som jag sa, nej, ingen ska behöva utstå hot.

När ska folk lära sig att sen internet uppfanns och vi fick chansen till att komma undan med dumma saker genom att vara anonyma då kommer vi undan. Det är inte brottsligt att hålla på förutom vid mordhot och trakasserier. Jag säger aldrig något illa om vare sig kvinnor eller män när jag spelar. Jag kan inte kollektivt bli straffad över vad andra män gör samtidigt vad andra kvinnor gör mot andra.

Men jag kan tala om för dig att en kvinna uppförde sig rejält illa emot mig en gång via counter-strike och vad vill du att jag ska göra åt det? Rapportera är det enda jag kan göra samt blockera och sen glömma händelsen och gå vidare.

Ingen ska behöva få hot eller annat, men vad ska man göra?

Konkreta förslag på att förhindra att människor uppför sig illa?

För det första så har människor yttrandefrihet men inte frihet ifrån konsekvenser. Är det mordhot eller trakassier så spelar man in det, polisanmäler det med faktiska bevis. I övrigt så kan man inte förutspå vad folk säger eller gör online innan det har hänt. Detta är inte en film där vi kan arrestera folk innan ett brott begåtts.

Att vissa män eller kvinnor saknar filter på nätet, det är inget nytt under solen och det är dags att folk utvecklar lite tuffare hud.

Vi har lagar i vårt land, dessa lagar är till för att applicera straff till de personer som begår brott online eller i verkliga livet.

Skrivet av PeTTs0n:

Hett tips: använd funktionen "Citera flera" nästa gång.

Nej

Vilket jäkla gnäll det är. Alltid synd om dessa kvinnor. Vet kvinnorna inte om hur jäkla mycket skit killar få ta? Omg, prova spela med tryhards som sitter och skriker för att man missar ett skott, eller mordhotar en.. Men såklart, stackars streamers som får utstå skit. Herregud, alltid samma jäkla offer mentalitet. Hela tiden.

Det är inte okej att någon får utstå hot. Oavsett. Men alltid är det rubriker och synd om dessa personer.

Skrivet av hannes.theorell:

Om konsumenter inte har styrka att hålla i sina pengar så gör sig pengarna bättre i Blizzards plånbok.

Herregud

Skrivet av Diddy:

Newsflash: allt är dyrt. Dessutom är D4 en dyr produktion som behöver finansieras. Det kommer ske löpande uppdateringar till spelet också vilket innebär ytterligare kostnader som behöver täckas.

Klart att kostnader uppkommer.

Skrivet av fredde82:

Antagligen är du arbetslös/student eller så snål att du skriker när du skiter.
Böla för 800 kr.

Nej, jag är inte arbetslös eller student eller skriker när jag skiter. Fan fick du luft ifrån?
Hur tänkte du nu? Bara hoppa på och vara otrevlig?

Skrivet av Eight08:

Vad är problemet med att de tjänar pengar på skins vid sidan av? Påverkar inte oss som inte vill köpa krimskramset. Folk måste förstå att världen förändras och Blizzard har förväntningar/krav från ägare. Jag tycker de har gjort det perfekt till de förutsättningar de har i dagsläget. Speciellt med tanke på hur det sett ut från Blizzards håll de senaste åren så är D4 en frisk fläkt. Är sjukt nöjd med spelet hittills. Det är exakt som jag hoppades på.

Att spelet är bra har jag inte sagt något om. Det är inte sakfrågan här. När ett företag med den strukturen som Blizzard har. Att sälja spel för 70+ euro och sedan ha extra saker att lura folk med. Det är inte bra för konsumenten bara för att man kan låta bli. Det kommer alltid att finnas personer som har problem med impulsköp och det skadar dem. När folk kan köpa skins så vet både du och jag om att det alltid finns de som överdriver med köpen. Jag tänker inte på mig själv, men det finns så många exempel på köp som inte borde ha fått gå igenom överhuvudtaget. Skydd för konsumenten och deras impulsköp. Ett företag som tror på sin produkt behöver inte heller extra krimskrams.

Skrivet av Dizzz:

Detta kommer nog som en nyhet men.... du behöver inte klicka in på artiklarna om D4. Bara ett tips.

INGEN tvingar en att köpa dem. MT i spelet är kosmetiska saker enbart.

Nej, jag vet att jag inte behöver. Men det är väl ett fritt land inte sant?

Det är inte tvång jag talar om i heller. Bara för att du ställer fram godis behöver folk inte gå fram för att äta i heller. Men folk kommer inte kunna låta bli. Poängen är att dessa AAA företag som gör dessa spel måste våga tro på sina produkter utan att vilja ha ett side hustle som genererar intäkter. Det är vidrigt. EA gör det, blizzard gör det inte bara i D4 men även i World of Warcraft.

Skrivet av SWEBarb:

Dock är dom helt obetydliga egentligen, ingen pay2win men visst dom kunde varit lite billigare kan man tycka.

Det är bara saken att ska de införa sådana saker så kan de sänka priset på spelen.

Det som gör mig besviken är deras mikrotransaktioner. Blizzard är sjuka i skallen på riktigt. 800 spänn för ett spel, men det räcker inte tydligen. Giriga företag.

Kan fortsätta på storys istället för att göra remakes. Lägga ner lite krut på DLC's.

Skrivet av Thane:

Så egentligen har det inget med politiska budskap att göra. HBO har bara gjort bra serier med bra handlingar och karaktärer och Disney har inte gjort det.

Och definitionen av woke: ”Woke är en politisk term som uppstått i USA som beskriver en uppvisad medvetenhet om frågor som rör jämlikhet mellan olika etnicitet och mellan kön, samt social rättvisa. ”

Alltså är Woke något positivt

Nej, det är inget positivt. Du bör nog läsa på mer innan du säger så.