Inlägg av psiko

Inlägg som psiko har skrivit i forumet

Tack @Shadee för dina CS-trådar här på FZ

Kan rekommendera ESPORTSTUDION om man vill ha en stream på svenska, med fokus på dom få svenskar (tyvärr) som deltar i majorn. Har ofta intressanta gäster från svenska scenen som är med och kommenterar också.

Citat:

Jag skippar (nog) Diablo IV

Konstigt att slänga in ett (nog) där när det finns så många andra altternativ för dom som är tveksamma eller inte bestämt sig ännu.

Avstod att rösta nu, men vet redan att jag (definitivt) kommer skippa Diablo IV. Tyvärr får man väl säga när Diablo är en av mina favoritserier genom tiderna, men känns inte som detta Diablo passar mig alls. Kommer dock försöka ta del av storyn i kampanjen på något sätt, förmodligen via youtube och/eller streamers.

Aja, hoppas ni andra blir nöjda med spelet.

Skrivet av anon_332538:

Snart behöver man en kandidatexamen för att förstå MTX-systemen. Nej tack

Skrivet av Fjolsson:

Och där kom första avvikelsen från tidigare sagt, det ska bara vara kosmetika som säljs men nu kommer det också säljas exp booster, det är bara att vänta tills något annat också säljs så är hela Immortal kakan tillbaka.

Helt sjukt vad onödigt invecklat ett sånt här system görs, med största sannolikhet inte av misstag heller.

Att man som spelare måste sätta sig in i alla dessa, egentligen för själva spelen, helt orelevanta system bara för att kunna spela ett "modernt" spel i dagsläget är tragiskt och det gäller inte enbart AB och/eller Diablo då såklart. Snart mer levlande av diverse system i in-game butikerna och menyerna än i själva spelen.

Gillar för övrigt inte in-game butiken med kosmetiska saker heller, men hade kunnat leva med den om dom hade nöjt sig där. Fattar inte hur folk kan vara ok med Battle Pass och XP boosts i ett sånt här spel, gratis eller ej spelar ingen roll för min del.

Skrivet av psiko:

Väldigt låga förhoppningar på Diablo IV, men framför allt på Blizzard som företag.

Jag kommer kanske skaffa det längre fram, men har ingen brådska utan kommer avvakta hur spelet utvecklar sig generellt och framför allt med in-game shoppen samt Battle Pass som jag ogillar redan i nuvarande upplägg (baserat på den informationen som kommit fram).

Jag kommer nog följa MrLlamaSC på twitch en del för att se lite gameplay och generella intryck dock.

Kollade ca en timmes gameplay på twitch och ser inte ut som detta spelet kommer bli något för mig tyvärr. Verkar inte som att jag är kompatibel med "moderna" arpgs helt enkelt.

Ska bespara alla en massa negativa saker nu och istället säga att det som såg positivt ut var art stylen i spelet samt ljudet i musik och ljudeffekter.

Skrivet av Maguz:

I vanlig ordning är combaten riktigt nailad, atmosfären riktigt fin, lättkört och optimerat får man väl ändå kalla det också. Det finns lite spår av D3 i bakgrunden med lite element som inte är så fina men 90% av grafiken är verkligen top notch. Har förbättrats mycket sen closed betan och de har fortfarande rätt gott om tid att finputsa. Helt klart nöjd över det hela.

Den gamla D2 legenden har summerat sin kritik av spelet rätt bra, vilket inte är så stora grejer egentligen.

https://youtu.be/5bZU09KXwIM

Så olika man kan se på det. Har kollat på samma video och tycker han var rätt kritisk faktiskt.

Skrivet av Slimebeast:

Oj det var mycket negativism i den här tråden.

Jag själv avskyr allt med cosmetics och skins och störs av att pengahungriga företag lyckats få utseendet av spelarkaraktärer(!) i dataspel att kännas så viktigt att de får folk att öppna plånboken för det, men för upplevelsen av Diablo 4 spelar det väl högst marginell roll.

Om allt annat med spelet är bra (vilket jag tycker hittills under betan), vad spelar det för roll att de som är intresserade av att pyssla med utseendet på sin gubbe måste spendera riktiga pengar på det?

Tycker tvärtom att det är överväldigande positivt här (kul för dom som gillar det).

Väldigt låga förhoppningar på Diablo IV, men framför allt på Blizzard som företag.

Jag kommer kanske skaffa det längre fram, men har ingen brådska utan kommer avvakta hur spelet utvecklar sig generellt och framför allt med in-game shoppen samt Battle Pass som jag ogillar redan i nuvarande upplägg (baserat på den informationen som kommit fram).

Jag kommer nog följa MrLlamaSC på twitch en del för att se lite gameplay och generella intryck dock.

RIP

Upptäckte den genom följande video av The Charismatic Voice

Många av mina favoriter har redan listats.

No One Lives Forever
Unreal Tournament
Max Payne (gillar 1an mest dock)
World of Warcraft (orginal loginskärmen)

Men lägger till Flashback (intro + menymusik)

Mrwhosetheboss har gjort en video om hur utstuderat mobilspelen är utformade för att lura dig på pengar.

Kanske inte direkt ny info, men det är en bra sammanfattning om hur illa det är och det är bra om det uppmärksammas av dom stora kanalerna på youtube som inte direkt har gaming som fokus också.

Att grinda powers eller liknande som aldrig har ett slut, som dom senaste WoW expansionerna och som Paragons i D3. Annars är grinding något jag normalt sett faktiskt uppskattar i t.ex. WoW (typ reputations).

Skrivet av xrayEU:

Jag var aldrig med på betan men satt där dagen steam släpptes så jag reggade mig som #14 i Sverige.
Så nästa år rullar väl 20 års badgen in hoppas vi
https://steamladder.com/ladder/steam_age/se/

Den där listan verkar inte stämma helt dock, kan det vara så att den inte räknar med privata profiler?

Jag signade upp mig 12 sep 2003 och hittar mig inte på den listan i alla fall.

Satt långt inne, men blev 6 av 9 rätt denna rundan också.

Så här ser mina glädje-picks ut för Champions Stage

Hoppas att nerverna släpper för NiP nu när dom nått slutspelet. Sen håller jag inte riktigt med om att dom varit så ojämna som folk vill få det till. Dom började bra och fick sen skitlottning och typ svårast möjliga motstånd i form av NaVi och Gambit. Sen tror jag pressen och nerverna att ta sig vidare spelat in mycket.

Chansen för att det sista valet ska gå in är dock inte stort, men valde med hjärtat denna gången.

Rätt nöjd med första rundan med 6 av 9 rätt.

Så här ser mina picks ut för Legends Stage.

Precis som Gneiss så tror jag egentligen inte på G2 med nuvarande form, men om dom får saker att stämma så kan dom mycket väl gå 3-0. EG har sett jättesvaga ut och har nog egentligen inget i major att göra, men halkade in ändå (och som Legend dessutom) p.g.a av konstig poängfördelning i NA RMR.

Fem av lagen i advance kategorin kände jag mig hyffsat säker på (NiP, NaVi, Vitality, Gambit och FaZe. Dom två sista platserna fick gå till Liquid och Ence. Övervägde Astralis eller Heroic på dessa platser också, men dom kändes inte speciellt stabila någon gång under första fasen så fick bli så där nu.

Ser hyffsat ut för mina Pick'Em känns det som.

Två korrekta säkrade (FaZe och Sharks) samt resten står på 2-1 förutom Astralis.

Satte Mouz som 3-0 för att jag inte var säker på om dom ens skulle ta sig vidare men även har potential att göra 3-0 om allt stämmer (vilket det tydligen inte gjorde ). Lärde mig från förra Pick'Em att bästa strategin inte är att sätta något av lagen man tror har störst potential att gå vidare som undefeated, utan att istället sätta alla man tror har störst chans att avancera under advance kategorin och sen ha undefeated som en slags joker (ungefär det som Copenhagen Flames blev ).

1. PC (ca 70%)
2. Nintendo (ca 30%)

Det är rea på Max Payne spelen på Steam just nu också (kanske p.g.a. att det fyller 20 år) och den varar i 27 timmar till om någon är sugen. Själv tänker jag slå till på 1an och 2an för 4.45€ (trots att jag äger 1an på orginaldisk redan).

https://store.steampowered.com/app/12140/Max_Payne/

Ser inget om att det fungerar på Windows 10 på Steamsidan dock, men verkar finnas en hel del guider så hoppas någon fungerar.

SYSTEM REQUIREMENTS
MINIMUM:
OS: Microsoft® Windows® 2000/XP (only)

Uppdatering med info angående Diablo 2: Resurrected och vad dom lärt sig och ändrat efter technical alpha.

https://news.blizzard.com/en-gb/diablo2/23695734/technical-al...

Skrivet av 4liv3:

Det där ser ju i mitt tycke inte konstigare än ett slutspelsschema i NHL. Öst och väst har varsitt slutspel, och vinnarna i vardera conference möts i en slutlig final.
Att de sen har en massa extra matcher om plats 7/5/3 kan jag dock tycka är lite onödigt...

EDIT:
Okej, vid närmare titt funkar det ju inte alls som jag trodde. Upper bracket går vinnarna vidare, lower bracket möter förlorarna i round 1 upper varandra. Märkligt upplägg, det håller jag med om.

Upplägget kallas Double-elimination och är ganska vanligt förekommande, men inte inom dom mest kända/största sporterna kanske. Alla dom där extra matcherna är dock inte en del av detta utan beror på att varje lag måste få en exakt placering för att dom ska kunna dela ut korrekt kvalpoäng till lagen. I vanliga fall hamnar lagen bara på t.ex. delad 5-8 plats.

För att fylla på med info angående NIP vs Anonymo så är här en video från en av kommentatorerna i tävlingen som förklarar saken från sitt perspektiv (håller med han på det mesta).

https://www.youtube.com/watch?v=UnTExUp8348

Skrivet av kebbe:

Spela om tills man når resultatet man vill ha, vilket skämt. Tror inte för fem öre att Anonymo hade haft samma möjlighet att försöka tvinga fram en ny match om det var deras sida som hade problem, Flashpoint borde stått på sig låtit resultatet gälla, framförallt när NiP under matchtid försökte tvinga fram spel via tredjepartsserverar.

Visar att man kan putsa upp ytan hur mycket man vill, bakom fasaden är det samma rötägg som under "gamla" NiP inom organisationen.

Samma sak fast tvärtom hände för ett år sedan när NIP mötte Heretics i ett major kval som ESL hanterade. Matchen sköts upp och spelades dagen efter utan att någon av lagen protesterade. Vet inte exkat hur stor organisation Anonymo är, men Heretics var eller är knappast något "power house" inom CS heller.

"A year ago, we experienced a similar issue against Heretics during the Road to Rio Major Qualifier, when Heretics experienced internet problems. We waited over an hour, and trusted ESL to handle the issue. Ultimately they decided to postpone the final map to the next day, prioritizing competitive integrity, which we fully agreed with. This precedent was not offered to us when we experienced the above-mentioned issues."

Source: https://twitter.com/NIP/status/1393329454403948546

NIP har även släppt en timeline på vad som hänt (deras syn på det i alla fall).

Source: https://twitter.com/NIP/status/1394054924896440325

Vet att NIP har lite tveksamheter i bagaget, men i detta fallet tycker jag inte dom gjort något fel. Dom har gjort det som är bäst för egna laget utefter dom regler och förutsättningar som finns.

Själv tycker jag all skuld ligger på Flashpoint/FaceIT (som jag förstått hanterat servrarna) i detta fallet. Men även om jag är biased för NIP så tycker jag inte det är rättvist att spela om matchen heller. En svår situation att lösa i efterhand kan man säga.

Jag håller så här:

  • Lillfinger: Numpad

  • Ringfinger: Högerpil/Numpad (ibland)

  • Mittfinger: Upp-/nerpil/DEL/END/

  • Pekfinger: Vänsterpil/CTRL/Shift/Enter

  • Tumme: Handledstödet

Kan tillägga att jag är vänsterhänt och att det är högerhanden på tangentbordet och även kör inverterad mus i FPS. Om någon undrar så är hoppa på höger och skjuta på vänster musknapp, extra action/zoom på en av sidoknapparna.

Heimdall