Inlägg av Karelazi

Inlägg som Karelazi har skrivit i forumet

Vad har du för inställningar i AMDs kontrollpanel?
[http://i.imgur.com/kgFF6Mw.png?1?6636]

Om klockfrekvensen ändå hoppar upp och ned, kolla i BIOS/UEFI efter funktioner som automatiskt klockar ner.

Skrivet av Mogres:

FZ är väl en spelsida? Visst, våld och nakenhet i spel kan väl diskuteras, men varför ska du ständigt ta upp moral ämnen som serievåld, lolicon och pedofiler? Jag kunde inte bry mig mindre, men jag tycker att du borde dra till Flashback eller nåt med dessa frågor.

Skrivet av DrAbraham:

Sen undrar jag varför man vill diskutera sådant på en SPELsida för? Finns andra sidor för såna saker.

Finns trådar under subforumet Allmänt snack som är helt orelevanta för spel (som även moderatorer deltar i), så det verkar ju lämpligt att man kan diskutera ämnen som inte berör spel på FZ.

Blir mer förvirrad ju längre tråden fortgår; vad är det vi ska diskutera egentligen?
Den negativa kritik Arnroth fått, SDs påstådda propaganda eller termen PK?

Skulle vilja ha exempel på spel som visar dekadens på ett bättre sätt. Om det inte finns några sådana spel, ge exempel på hur det skulle kunna göras, med lika stort eller större intryck som DmC hade.
Om det inte är möjligt, är då din (och Arnroths) åsikt att man skall tona ner segment för att vissa tar illa upp, och således få ett svagare intryck och ev. sämre upplevelse?

Själv har jag inga problem med sexism, rasism eller vad nu folk tar illa upp vid, så länge det är fiktivt, vilket spel är.
Sedan om det görs bra eller inte, det är en annan femma.

För övrigt, varför dra in SD i detta? Helt orelevant.

Skrivet av sanktas:

Namn på låten?

Från Boomers länk:
"Song: "We All Become", from the Transistor Original Soundtrack.
Written by Darren Korb, vocals by Ashley Barrett"

Skrivet av rubbiten:

om den ser ut som på bilden (vilket jag tvivlar på) så kommer nya kexlådan inte bara vara opraktisk i tvhyllan men pyttemjuk lär ju också bli stämda av lacie

Om jag inte är helt ute och cyklar så är det där en spekulationsbild, eller vad man ska kalla det, av den första Xboxen.
Har för mig att den bilden var med i Super Play för en herrans massa år sedan.

Skrivet av Sergeant Jonsson:

Är det onödigt att ha så mycket minne på grafikkortet?

Såvida du inte ska köra Crossfire i väldigt höga upplösningar, så känns 6GB väldigt överflödigt

Skrivet av Ztrife:

Om man nu ändå ska följa statistiken så lär det väl komma ett bra operativsystem nästa gång då dom är bra på att göra vartannat skitbra.

Vad är det för skitsnack?
XP var ta mig fan värre än Vista vid launch, och nuförtiden är Vista ett helt ok OS, dock finns det ingen anledning att köra det över 7, men ändå.

Tror på antingen ostabil överklock eller döende nätagg

Satan vad mycket bloom, hoppas det tonas ner eller valmöjlighet i stable att stänga av

Skrivet av Lolflakes:

Gillar att expansionen är gratis. Se och lär DICE!!

Har du eller någon annan källa på det? Hittade bara en gammal forumpost från 2011 av en mod som skrev att all DLC, förutom möjligen Rising Storm, skulle vara gratis.

edit: Grävde lite mer och hittade detta

Skrivet av Yoshiro:

To clear up some misconceptions and answer a few points.

Rising Storm is no longer a mod. It is being developed as a full expansion, with many here in the office working on it. It is now the single largest official content update in the history of any Tripwire product, including new maps, new weapons, new character models, new features and more. And that is just in the initial release, we have plans for more down the line.

As an expansion it will cost money. For those that own RO 2, it will be available for an additional price. For those that do not own RO 2, it will be available in a package that includes RO 2 MP for a price above that of RO 2 by itself. The prices have not been finalized yet.

Alltså kommer det inte vara gratis.

Skrivet av chopper:
Skrivet av Satheus:

Hur lång tid kommer det ta tror ni innan Steam blir operativ system? Någon?

Kodat på linux, och gratis?

Ärligt tror du verkligen det blir gratis!
Tycker folk ska sluta fantisera att bara för att de tänker använda linux så blir det gratis. Steam gör knappast något gratis.

Undrar om de kan tänkas sälja win 8 där

Hur tänkte du nu? Linux är licensierad under GNUs GPL, vilket förvisso inte betyder att det är gratis, men licensen säger att källkod måste skeppas med den kompilerade binärfilen.
Att ta betalt för program med GNUs GPL fungerar inte så bra utanför konsult- och programmeringsuppdrag, där företag anlitar programmerare för att utveckla mjukvara för användning in-house.

Dessutom, Steam-klienten är ju gratis, så varför skulle inte ett ev. operativsystem utvecklat av Valve vara det (som förmodligen skulle baseras på Linux och ev. GNU)?

Skrivet av Svanberg:

Jag förstår inte riktigt vad den här konsolen fyller för tomrum... Spela Angry Birds och Wordfeud på 42"?

Emulatorer och HTPC, skulle jag tro.
Fast för det finns ju Raspberry Pi, som redan finns idag att köpa och är mycket billigare...

Det är väl bara att ta bort mappen där spelet ligger?
Tror knappast så gamla spel lägger till registernycklar och dylikt.

Skrivet av Aresz:

Spännande ändå, ska man i framtiden som gamer "tvingas" byta OS och köra något helt nytt? Känner att det både vore väldigt nice samt väldigt krångligt.

Dom distros som är menade för desktops/laptops är faktiskt väldigt enkla att installera och använda, skulle nog säga att dom t.o.m. är enklare att använda än Windows.

Skrivet av 22EpsiloN:

Det är naturligt med skepticism mot förändring, människan fungerar så. Man vill vara kvar i det som känns tryggt. Dessutom är systemet inte släppt ännu och därför känns det konstigt och rent ut sagt oproffesionellt av blizzard och valve att kalla det för en katastrof. Har inte dom skrivit på en NDA som alla andra? För man får ju förutsätta att dom suttit och jobbat med systemet eftersom det är en "katastrof" enligt dom. Visst det är mycket möjligt att det är så, men det måste vara för tidigt att säga det redan nu.

Det har släppts både Consumer Preview och Release Preview, så dom vet nog mycket väl vad Windows 8 innebär och vad Microsoft försöker göra.
Själv tycker jag att det är bra om Microsoft försöker konkurrera ut andra distributionsplatformar, då det antagligen leder till en migration till GNU/Linux. När/om det väl händer, så har Windows inte så mycket att komma med på desktop-marknaden, med tanke på att >75% tycker att spel är den största anledningen för att dom använder Windows, enligt SweClockers omröstning för ett par dagar sedan.

Windows 3.1 var helt okej, av det jag kommer ihåg (var en liten kis då)
Windows 95 likaså, dock var det lite buggigt
Windows 98SE hade jag på en gammal Pentium 1 burk, fungerade suveränt, kan dock inte uttala mig om Windows 98
Windows ME använde jag aldrig, men det var ju ganska välkänt att det var katastrofalt dåligt
Windows 2000 (som du inte tog med av någon anledning) var ett väldigt bra OS
Windows XP var inte alls bra när det släpptes, men efter SP2 och SP3 blev det det bästa operativsystem Microsoft hade släppt
Windows Vista hade också en dålig release, men det blev bättre med service packs. Problemet med Vista var att dom flesta datorerna som skeppades med Vista var helt enkelt för klena. Idag är Vista ett helt okej OS, dock förlegat sedan Windows 7 släpptes
Windows 7 har varit och är bra rakt igenom, deras bästa OS hittills

tl;dr:
Partisk bild eftersom den jämför t.ex. XP SP2/SP3 med Vista pre-SP1

Skrivet av StraxDax:

öppenhet är väl inte så bra, med så många hackers, virus och skit så måste det ju finnas säkerhet.

Gentemot Windows så har Linux bra användarsäkerhet, dvs att per default så har din användare väldigt lite rättigheter. Det enda du har skrivrättigheter till är din egen hem-mapp.
Såvida man inte är korkad och kör root hela tiden (som nästan alla gör i Windows), så är risken minimal för att råka ut för malware.

Skrivet av DrToker:

Det finns inga argument för att 8:an är mer sluten än 7:an, Gabe är ett troll.

Hört talas om Secure Boot?
Dessutom är det väldigt många program från Microsoft som integreras i Windows 8.
Känns som att Windows är på väg att bli som Apples operativsystem.

För övrigt tycker jag att Linux är fantastiskt, Windows känns bara rörigt efter man har upplevt en fil-hierarki som är så simpel och konfigurations-filer som man snabbt och enkelt kan ändra, gentemot Windows clusterfuck med mappar och register.

Man behöver väl inte använda Metro? T.ex. Launchy borde väl räcka för att göra allt Metro gör?

Synd att det är så många som hänger kvar vid Direct3D, skulle gärna se en migration till OpenGL