Inlägg av PeterAries

Inlägg som PeterAries har skrivit i forumet

Har de tagit bort root-anti cheat?

Ja lite konstigt att prata DLC innan spelet har släppts men alltså... FAN va coola karaktärer! Invincible's farsa OCH Homelander liksom..

Svinbra! Skulle önska en sån här till alla recensioner, så man kan välja vilket format som passar bäst för stunden. Ibland kanske man sitter upptagen med något på en annan skärm och då är det perfekt att kunna slå på en videorecension på andra skärmen. Är man ute på tur passar texten mig bättre. Fortsätt med detta!

Lite konstruktiv feedback då. Kanske att man i framtiden kan utöka med en mer djuplodande videorecension, för lite större titlar. Då kan man ju utnyttja videoformatets fördelar, med exempel på saker man vill lyfta i recensionen, på ett annat sätt än vad som går att göra i text.

Och så en pyttedetalj (från en studiomusiker) - mikrofonljudet känns lite burkigt och med lite för mkt rumseko, som gör att det känns inspelat i köket/badrummet. Enkelt åtgärdat med en lite bättre mick och en liten ljudabsorbent (t.ex. the t.bone Micscreen XL).

Dibbe i mitt <3!

Skrivet av Jonny Myrén:

Det var nog roligare i mitt huvud, där resonemanget gick:

Fan ➡️ Djävulen ➡️ Diablo

Tyckte den fungerade djävligt bra ändå.

En kort & koncis ingress på den artikeln.

Jag har följt dig sedan tonåren när jag bodde i lilla Pålsboda och köpte lösnummer i ena Ica-butiken (ja, det fanns två då!) av PC Gamer varenda månad. Jag och mina barndomsvänner såg alltid fram emot CD Gamer för att testa nya demon, för att ladda ner från Internet fanns inte på kartan (satt med 56kbps modem). Har nog faktiskt det mesta kvar nere i källar'n i förrådet. Har tänkt att jag en vacker dag, när jag blivit vuxen och skaffat hus med utrymme för eget bibliotek, ska ställa fram min samling av tidningar. Då kanske jag kan få tips av dig hur jag på bästa sätt styr upp det! Cirkeln känns sluten.

Tack för allt Jocke!

Mycket bra! <3

Skrivet av Nyhet:

Den japanska speljätten lämnar sitt förflutna bakom sig.

#arkadmaskiner, #japan, #sega


*Sitt bakomflutna framför sig...

Mitt mest spelade VR-spel öht är detta pingis-spel. Realistiskt, social och väldigt roligt. Har det både på Steam och i Oculus-store. Rekommenderas varmt!

Skrivet av Kalliban:

Troligtvis pga ultrawide som blir mer och mer vanligt. Det är dock bara en kryssruta i inställningarna om du vill byta till vänster som vanligt.

Enligt Linus Tech Tips är det p.g.a. touch-skärmar https://www.youtube.com/watch?v=qFCeCPpfnhQ (1:30 in ungefär). Men ja, bra om det är enkelt att ändra.

Varför flytta startmenyn till mitten? Det är en superenkel grundregel när man jobbar med användbarhet att utnyttja de fyra hörnen för saker man vill att användaren ska komma åt lätt/snabbt. Hoppas det går att ändra. De borde väl ha lärt sig av misstaget med startmeny-experimentet (som blev "startmeny-bild" snarare) i Windows 8 kan man tycka...

Jag håller med att det är mkt dyra spel där ute. I slutändan är det väl dock vad folk är beredda att betala som avgör om spelen är för dyra eller inte. Om Cyberpunk kostat tusenlappen vid release och folk ändå hade betalat, så var det ju uppenbarligen inte för dyrt. Enda sättet vi konsumenter kan påverka är med våra köp. Det är väl lite som med t.ex. biljetter till fotbollsmatcher eller konserter. Det är värt det folk är beredda att betala. Vill utvecklarna nå en bredare massa - sänk priset. Vill man nå främst hardcore-fans - anything goes, typ.

Den tråkigaste konsekvensen jag kan se är när det kryper ner till barn/ungdomar och verkar exkluderande för de familjer som har det lite knapert. Spel är en mycket stor del av vår kultur i dagens samhälle, och har varit så ända sedan jag var barn (på 80-talet). Jag hade turen att växa upp i en familj där vi hade råd att köpa Nintendo 8-bit (som jag tjatade mig till som 7-åring efter att ha våldgästat min bästa kompis alldeles för mkt). Jag kan ju bara tänka mig hur det är för de barn vars föräldrar inte har råd med spel, hur utanför man skulle känna sig när ens kompisar pratar om vilken bana man kommit till och hur man klarar en viss boss...

Skrivet av filbunke:

Fast så fungerar det inte för alla fysiska köp, går du till en butik och köper en vara så har du inte en garanterad ångerrätt. Köper du eller betalar du den över nätet från en svensk handlare så har man (beroende på produkt) en garanterad ångerrätt även efter man rimligt öppnat/undersökt/använt produkten.

Nej självklart gäller det inte alla fysiska köp (som tur är). Köper du ett paket tamponger och öppnar det så är det väl rätt självklart att du inte får lämna tillbaka.

Skrivet av hannes.theorell:

Det är ju faktiskt en rätt bisarr utgångspunkt att du ska kunna nyttja någon annans produkt och sen förvänta dig att det ska vara helt gratis enbart på grund av att dina personliga förväntningar inte var förankrade i verkligheten.

Så bisarrt är det väl inte?

Det är ju precis så det fungerar med fysiska köp. Du kommer hem och inser att det inte var för dig och vill lämna tillbaka. Så länge produkten är i perfekt skick är det väl helt rimligt att få lämna tillbaka.

Som tur är börjar fler inse att det även bör gälla för digitala produkter, så länge man inte använt dem över en viss tid. Jag har väl haft igång det här spelet i sammanlagt en kvart. Mer lär det inte bli

Skrivet av hannes.theorell:

Nej, nej, distansköplagen är gjord för att både säljare och köpare ska kunna göra en bra affär som gynnar bägge parter.

Okej. På vilket sätt är det bra för båda parter att man kan förhandla bort återköp?

Skrivet av Johlor:

Japp, lite så här jag känner också. Det må vara ruttet (och kan diskuteras), men det är inte så de döljer det heller, står klart och tydligt. Problemet är väl att folk inte läser idag, och ännu mindre läser de där rutorna. Dock är det ju inte företagets problem, utan det är ju faktiskt något som ligger på en själv.

Grundproblemet är väl att lagen har en punkt som gör det ok för företag att få konsumenten att avsäga sin lagliga rätt till återköp. Förstår inte riktigt vad som är bra med det för oss konsumenter, som ju lagen är tänkt att skydda.

Skrivet av B-B-B-Banänäbrääken:

Lider med dig då mycket som sagt är dyrt i nintendo e shop (679:- för Zelda Breath of the wild WTF!!!!)

Men man måste nog samtidigt försöka tänka till: Ett snabbt och grafiskt snyggt fighting spel man helst vill ha 60 fps i på Switchen är ju faktiskt tekniskt omöjligt.

Man kanske borde ana ugglor... att det inte kommer flyta så bra/ se så bra ut

Absolut, jag borde ha insett att grafiken skulle va kass. men riktigt så dåligt trodde jag ändå inte att det skulle vara... Jag har tvekat flera gånger förut just för att jag vet att konsolen är klen, men nu föll jag dit ändå på deras "rea". Kommer ju inte hända igen med facit i hand! Blir väl att köpa ny konsol istället, som inte går att få tag på.