Inlägg av Skjuludde

Inlägg som Skjuludde har skrivit i forumet

Skrivet av Tompa:
Skrivet av Vintersorg:
Skrivet av Tompa:

Översatt till 100-skalan motsvarar 2/5 någonstans mellan 30-40 och 60-70. Då ligger vi aningen lägre än övriga recensenter, men verkligen inte anmärkningsvärt lågt. Användarbetygen är däremot betydligt högre, men det är verkligen inget ovanligt att de skiljer sig kraftigt mot recensionssnittet.

Mattias argument för sin tvåa är bl.a. att det blir enformigt efter några timmar och dålig bandesign. Spelar det ingen roll för dig, eller har han fel? Menar, om det senare har du fog för att kalla recensionen ett skämt, annars handlar det mest om att ni tycker olika.

Nej.

Det motsvarar faktiskt rakt av 40/100.

Om du ska säga som du gör, så bör ni nog ändra betygssystem. Blir ju gissningslek på det sättet.
Sedan följer du, som admin, upp med att ifrågasätta personen som ifrågasätter recensionen. Haha. Ja herregud..

I rest my case. Skål!

PS. Som avslutning vill jag säga att jag tycker att betygssystem som bygger på "1-5" är helt värdelösa. "1-10" är lagomt tycker jag. Bl.a så kan det bli sådär luddigt som när Herr Admin här ovanför försöker anpassa ett "1-5"-betyg till en skala av 100 (vilket han misslyckades med). No hard feelings dock, hoppas jag

Ledsen att säga emot dig, men du har fel - det blir helt galet om man översätter betygsskalor rakt av. Vill man veta vad betyget betyder ska man läsa betygsdefinitionerna hos den som sätter det.

FZ och världens övriga spelrecensenter brukar tycka någorlunda lika, det förutsätter jag att du håller med om. Då borde Metacritic-snittet för spel vi gett 3/5 vara i trakterna av 60, för 2/5 ungefär 40, osv.

- PES 2013. 3/5 på FZ, 78 och 80 på Metacritic (PS3, 360)
- Tales of Xilia. 3/5 på FZ, 78 på Metacritic
- Amnesia: A Machine for Pigs: 3/5 på FZ, kontra 72
- Killer is Dead. 2/5, kontra 64 på Metacritic
- Lost Planet 3. 2/5 på FZ, kontra ca 60 i snitt på Metacritic
- Shelter. 3/5 på FZ, 68 på Metacritic

Ett statistiskt sett skakigt urval, men det belyser en poäng jag garanterar kommer bli tydligare ju fler jämförelser som görs - direktöversätter man mellan olika betygssystem får man skeva siffror.

1/5=0-29
2/5=30-49
3/5=50-69
4/5=70-89
5/5=90-100

Skrivet av Ztreek:

korkade kunder...

de har sparkat er i ansiktet, sagt förlåt och nu är ni glada igen?
ha lite stake vafan.. visa att ni inte stödjer sånt här överhuvudtaget genom att bojkotta trots ändring..

Och det lär stora företag vad? Om kunderna säger "Vi tänker inte köpa din produkt på grund av det här, det här och det här". Efter det går företaget in och ändrar produkten på den, den och den punkten. Likväl säger kunderna "Nej vi tänker fortfarande inte köpa produkten".

Varför ska då företaget bry sig om att ändra något till att börja med?

Är det här släppdatumen för Playstation 4 och Xbox One?

Hmm intressant. Det var ju dock ganska uppenbart att de skulle komma ut före Black Friday, åtminstone i USA

Det är bra att Sony's PR-avdelning är vaken

Skrivet av Jelen:
Skrivet av v1ctory:
Skrivet av Jelen:

Pay 2 Win. Nej tack.

På vilket sätt gör dessa förändringar spelet till P2W? Vore även intressant att höra din definition av att "vinna" då jag inte verkar dela den.

Det är Pay 2 Win för man kan betala för att få in-game valuta som man kan köpa gear för. Path of Exile, ännu ett F2P-spel, har bara kosmetiska saker till salu, vilket är så man skall göra F2P spel.

Orsaken till alla P2W kommentarer är för att de flesta företag gör misstaget och GÖR ett F2P-spel till ett P2W-spel. F2P kan fungera om det görs rätt, vilket få lyckas med (TF2, Dota2, PoE, tex.)

Om jag vill att någon skall kunna köpa sig förbi det jag spenderat flertalet timmar på att skaffa skulle jag inte spelat något spel utan hållt mig till det verkliga livet.

Skrivet av KungFuMunchkin:
Skrivet av Jelen:

Pay 2 Win. Nej tack.

Börjar bli trött på alla "Pay 2 Win" kommentarer på vart och vartannat F2P spel. Det är väl klart att de börjar sälja föremål som är lockande att köpa och som gör nytta i spelet. Hur förväntar ni er att spelet ska gå runt?

MMO genren har blivit en mögelost full med bortskämda snorungar som inte vill betala för sig utan allt ska vara gratis. Det är som allt annat här i livet (som ni kommer lära er när ni växer upp), inget är gratis.

Betala för dig eller stick!

Jag betalar gärna för mig, fast jag ser helst att det jag betalar för inte förstör spelupplevelsen. Jag köpte gärna ett antal saker från Valve i Dota2, för att ge utvecklarna pengarna för en bra produkt.

Jag vill bara gör dig uppmärksam på, om du inte redan var medveten, att Valve har en jävligt unik position och är en av de ytterst få som kan släppa spel till förlust för att i slutändan ändå tjäna pengar. Det är svårt för mig att komma på en annan utgivare som kan göra vad Valve gjort med Dota 2 och TF2.

Eftersom det var utannonserat tidigare att spel inte skulle vara en prioritet vid denna presentation och att denna skulle handla om just det den handlade om så är det för tidigt att säga.

Allvarligt talat dock. Vad som skulle komma på denna presentation var uppenbart

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej

Paradox
Stardock
Relic
Jesus

Men inte Gearbox >.>

Skrivet av Jinxswe:

Jag vill verkligen inte att paradox ska göra HW3. NEVER!
Hellre Creative Assembly.
Paradox gör aldrig färdigt sina spel.
Men bäst är ju om Relic gör de. Dock så har ju dom som gjorde de andra HW slutat på relic

Relic. Absolut inte CA

Skrivet av Aresz:
Skrivet av Plastsoldat:

läs ovan ni som vill se allt

Jo det är jag medveten om, hur den marknaden fungerar. Dock inte det jag ifrågasatte, utan att du skrev ju att GMG inte är auktoriserade av Valve eller EA. Finns att läsa på "nätet", men vi har också andra saker som gör att GMG är så kallade helt "legit."

Anledningen till att vissa EA titlar säljs i pund och inte dollar på GMG är pga avtal med EA, och tar vi Valve så ser vi på deras forum hur icke auktoriserade sidor, som g2play blir automatiskt censurerade. GMG blir det inte censurerade, utan har istället en stor tråd på steamforumet:
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=204694...

Tråden är öppen sedan 2009, då förstår man ju att GMG är ok. När dom säger att dom är auktoriserade så är dom alltså det på riktigt.

GMG ar legit, japp

Jag förhandsbokade via THQ's store den 20:e December. Efter THQ föll försökte jag hitta och avbeställa den, men till ingen lycka. Jag tänkte inte mer på det förrän en vecka sedan då helt plötsligt pengarna drogs från mitt konto och jag fick e-mail från någon firma som tagit över förhandsbokningarna.

Jag säger bara att tillfället de drog pengarna vid inte var det bästa som de kunnat valt.

Skrivet av Miindz:

Vad påminner detta om? WoW? GW2? Tera? SWTOR? Nåt annat? Eller går det sin egen väg? Har ingen aning då jag inte spelat det än, ser dock fram emot en session eller två när den öppna betan startar.

Hmm ja du, en variant av Tera antar jag. Har inte spelat Tera själv så kan inte säga. Man svingar, fienden man siktar på highlightas för att ens skills, som behöver en specifik fiende, ska kunna siktas. Man siktar med musen, svingar och blockar med höger och vänster musknapp osv.

Skrivet av Zlither:

hoppas det blir läskigt då i såna fall. Trodde verkligen 3:an skulle bli det men det var ju för förutsägbart

Tala för dig själv, jag vågade inte slutföra spelet när det släpptes. Samma sak med Amnesia. När jag tänker närmre så tror jag inte jag klarat igenom ett enda skräckspel :/

Holy shiet. All musik från de senaste Paradox-spelen <3

Synd bara att inte de äldre spelens musik är med, dock var den inte originalverk

Skrivet av Deep Throat:

Jag föredrar att det blir ett spel sen skiter jag i vem som pratar.
Men jag antar att det blir som det oändliga bioshockfiaskot eller segas alien skräp!

Mkt snack lite verkstad och dyra inköp samt dålig support!

Välkommen till 2013, där vi levererar lite men tar jävligt bra betalt!

Nedladdning av spel 499kr
Optiskt media med kartong och manual 699kr
Mikroskopiska inköp 29kr per funktion alt innehåll
DLC 150kr
Support 200kr
Kvitto 1000kr

Bioshockfiaskot?
Va?

Skrivet av PcGamer:

Inte direkt förvånad över att det inte ser ut att bli ett "riktigt" Thief spel. När ska de sluta använda gamla IP på nya sätt som inte är i linje med de äldre spelen. Är så himla trött på hur de använder sina gamla fans som gratis PR. Hoppas jag har fel och att det blir en värdig uppföljare men tyvärr har det blivit mer en regel än ett undantag att se hur de gång på gång förstör klassiska spel för att tilltala den stora massan.

Tja det är studion bakom Deus Ex: HR som gör Thief om jag inte minns helt fel. HR var annorlunda från originalet men likväl ett bra spel så det ökar mina förhoppningar en smula

Skrivet av Zlither:
Skrivet av Skjuludde:
Skrivet av Zlither:
Skrivet av Skjuludde:
Skrivet av Zlither:

Vissa människor förtjänar egentligen en käftsmäll med sitt beteende

Japp, Hammerpoint

jaha så du anser det är rätt att drabba oss oskyldiga genom att hacka och kanske sno åt sig allt vi har via dom? Vad har vi gjort anser du som är fel? Att vi inte tycker samma som dig gällande spelet? I såna fall gå tillbaka till grottan

Jag läser igenom mitt inlägg men kan för mitt liv inte hitta var jag skulle ansett detta.

Däremot hoppas jag att du tar dig ur ditt missbruksförhållande med hammerpoint. Kan du även, när du ändå är där, fråga dem hur det går med min refund?

Nej men allvarligt talat, de har behandlat sina kunder likt skit, tror inte jag behöver lista upp det återigen. De förtjänar alla motgångar som kommer deras väg. Visst det är synd för er som på något sätt finner nöje i spelet, det ska inte jag döma över, men jag är ganska säker på att det är mer synd om alla de flertal som blev lurade av Hammerpoint?

synd om dom kanske som hade förväntat sig mer ja, men jag gillar spelet. Det är simpelt och föll mig i smaken, dom som hackade hade kunnat skita i att drabba oss andra bara dom ogillar hur en människa gjort. Det ska vi inte få skit för

Faktum ligger ju dock fortfarande i att folk förväntade sig mer för att företaget förde en falsk marknadsföringskampanj som var designad att i princip scamma dem. Även om du gillar spelet måste du kunna ha självdistans nog att se varför folk har dessa åsikter. Problemet ligger också i att du och övriga som fortsätter spela också även indirekt stödjer sådana här business practices, vilket är fel på alla nivåer.
Herregud jag anser mig själv att vara någon form av ärkefiende mot gamers. Inte nog med att jag var lättlurad nog att köpa WarZ, jag köpte även Diablo 3 och Sim City.

Sen dessutom är det inte enbart vad en människa gjort. Jag vill göra en oerhört korkad liknelse som är helt vettlös. Hammerpoint blir i det här fallet Hitler och spelarna av WarZ blir till tyska folket. Ingen hade slutat att försöka stoppa Hitler bara för att det råkade drabba det tyska folket. Det är ett krig som pågår! Vissa oskyldiga kommer att drabbas!

Skrivet av Zlither:
Skrivet av Skjuludde:
Skrivet av Zlither:

Vissa människor förtjänar egentligen en käftsmäll med sitt beteende

Japp, Hammerpoint

jaha så du anser det är rätt att drabba oss oskyldiga genom att hacka och kanske sno åt sig allt vi har via dom? Vad har vi gjort anser du som är fel? Att vi inte tycker samma som dig gällande spelet? I såna fall gå tillbaka till grottan

Jag läser igenom mitt inlägg men kan för mitt liv inte hitta var jag skulle ansett detta.

Däremot hoppas jag att du tar dig ur ditt missbruksförhållande med hammerpoint. Kan du även, när du ändå är där, fråga dem hur det går med min refund?

Nej men allvarligt talat, de har behandlat sina kunder likt skit, tror inte jag behöver lista upp det återigen. De förtjänar alla motgångar som kommer deras väg. Visst det är synd för er som på något sätt finner nöje i spelet, det ska inte jag döma över, men jag är ganska säker på att det är mer synd om alla de flertal som blev lurade av Hammerpoint?

Skrivet av Zlither:

Vissa människor förtjänar egentligen en käftsmäll med sitt beteende

Japp, Hammerpoint

The War Z-forumet hackat

crash and burn

Skrivet av Rakoon:
Skrivet av purjo:
Skrivet av Rakoon:

Bara jag som tycker det senaste bioshock är sjukt överhypat?

Det är ett bra SP-spel men mer än så var det inte för mig. Tröttnar efter en eller 2 timmar spelandes. Alldeles för enformigt.

Jag är helt förälskad i hela serien men inte för dess gameplay, de två första klämde jag igenom på easy för det är inte gameplayet man är där för, det är storyn och atmosfären.

Tycker varken storyn atm dit jag kommit iaf är varken gripande eller något speciell. Och "kartan" ser i nästan identiska ut med varandra, blir smått tråkigt.

Inte alls en 5/5 som fz gav. Tomb Raider, The Witcher, Assassins Creed, där har vi spel som man faktiskt fastnar för.

Jag är inte säker på om man är tillåten att kalla Bioshocks gameplay tråkigt om man därefter påstår att ACs gameplay inte är det. Men smaken är som baken antar jag.

Tycker personligen att atmosfären, handlingen, karaktärerna....tja det mesta var gripande. Dippade lite i mitten som recensionen pekade ut samt så avskydde jag striderna mot handyman.