Inlägg av lampis

Inlägg som lampis har skrivit i forumet

Det kan bli väldigt bra, och då är jag inte en HP-fantast överhuvudtaget.

Det har potential att kunna bli fantastiskt, men det lär inte nå upp till föregångaren.

Skrivet av inkui:

... Så inte din favoritproducent då?

Efter Kojima och Druckmann, jo.

Det här var riktigt tråkiga nyheter! Ancel är min favoritproducent efter Kojima och Druckmann!

79% kommer alltså köpa PS5, och resten Xbox Series X/S, om man ska tro omröstningen här inne. Intressant.

Skrivet av Ruffles:

Oj, hör du ens filmen?

Ja, varför skulle jag inte göra det? Fläktarna hörs inte överhuvudtaget när man tittar på film. Annat är det när man spelar krävande spel, så då är det tur att man har ett hemmabiosystem (det största från Klipsch). 😎

Det blir en med skivläsare för min del. Skivläsaren i PS4:an används dagligen för film, och det lär inte bli annorlunda framöver. Väldigt bra prissättning, och en del spel som är utannonserade verkar grymma (tänker mest på Horizon 2, God of War 2 och Ratchet).

God of War är fantastiskt, så en uppföljare tackar man inte nej till! Det hade också varit trevligt med något nytt från Naughty Dog, men det lär nog ta minst ett halvår innan vi får se något nytt från dem.

Skrivet av Disturbedcows:

XIII är verkligen cel-shading done right som du nämnde, eller ja allihopa är det men just XIII är en klassiker som hade trillat ur minnet av någon anledning...

Det grafiska i BotW kan jag förstå om man inte diggar, men just den tekniska biten är väl ändå det som gör spelet till det de är? Alltså spelets starkaste sida? Man kan ju inte leka på samma sätt i tidigare titlar pga hur integrerad just fysiken är i gameplayen, som är det tekniska? Allt blir ju inte lika straight-forward.

Detta är dock din åsikt så det finns inget rätt och fel, tycker bara att det är lite annorlunda synpunkter då en del av det du nämner är just det som anses göra spelet så bra som det är.

BotW är galet repetitivt om man inte är kreativ med det man har, men det är en förbannelse som ligger över de flesta open-world spelen.

Tl;dr
Visst, det tekniska är dock definitivt det bästa med spelet.

Själva fysiken i spelet är fantastiskt, det säger jag inte emot, men spelet känns inte optimerat för konsolen. En teknisk brist är bilduppdateringen som leder till lagg på vissa ställen.

Skrivet av Disturbedcows:

Känns somom spel ofta kallas "ful" så fort de beslutar sig för att använda en cel-shaded stil. Du kan såklart kalla det "nickelodean"-doftande, finns dock en faktiskt term för stilen. Klart man kan tycka att det blir per automatik fult, men det blir en rätt så subjektiv fråga. För rent grafiskt är det inget större fel på BotW, förutom om man är väldigt ivrig över att vara överkritisk.

Dessutom framstår man ju inte så jättepålitlig när man har tiden att argumentera för ett spels "fulhet" men inte att länka påstådda källor, lite lustigt kan man tycka.

Här har du en faktisk länk till något väldigt läsvärt, men du kommer väl inte ha "tiden och orken" att läsa: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Konfirmeringsbias

Absolut inte. Det finns en del spel där cel-shading lyfter grafiken och bidrar med en charmboost. Wind Waker är ett exempel, XIII är ett annat och Jet Set Radio är ytterligare ett. BOTW är inte ett av dem, anser jag, varken gällande design, den tekniska biten eller effekter.

Skrivet av eld:

Och ingen av dom säger att spelet är fult:

Men du får gärna länka till en som tycker att spelet ser dåligt ut då du redan sett flera!

Grötiga texturer och urvattnade färger är inte något alla går igång på. Samma sak med den låga upplösningen, den Nickelodean-doftande designen och de detaljfattiga omgivningarna. 😂 Och nej, jag hinner inte länka.

Skrivet av eld:

Hittade recensionen med lägst betyg på metacritic:

https://www.slantmagazine.com/games/the-legend-of-zelda-breat...

Jag kollade igenom ett gäng recensioner, och i var och varannan recension pratas det om grötiga texturer, utvattnade färger och låg upplösning.

Skrivet av Winzi:

Faaast, "Vansinnigt vacker och välgjord grafik" - FZ recension.
Du tillhör nog en minoritet som inte tycker spelet var snyggt när det släpptes sett till alla recensioner från både spelare och speljournalister.

Nej, verkligen inte. En stor del av alla som skrev om spelet på diverse forum ansåg att spelet var fult. Spelet släpptes i.o.f.s. strax efter Horizon: Zero Dawn, så det kanske inte var speciellt konstigt att folk då tyckte att BOTW var fult som stryk. Spelet hade många kvaliteter (fysiken bl.a.) men grafiken var knappast en av dem. Såhär i efterhand tycker jag att det är minst lika fult som när de släpptes och det lär knappast bli snyggare med åren.

Skrivet av aholman:

Ful 3d grafik är fan det värsta som finns. Det är ju inte bara antal polygoner.
Men ska man ha sämre 3d grafik ska man vara smarta. Tänk Zelda botw, kommer vara vackert om 10 år.

Faaast, BOTW var ju inte ens snyggt när det släpptes..? Däremot håller Wind Waker hyfsat fortfarande.

@grollo_92: Det stämmer. En remaster är en uppdaterad version av ursprungsspelet, oftast med lite snyggare grafik och högre upplösning samt lite extra lull.

En remake bygger på det första spelet men är omgjort från grunden.

Skrivet av Kavakava83:

https://www.cnet.com/news/is-sony-eating-hundreds-of-dollars-...

Ps3 var ju state of the art teknologi. Sen att den knappt gick att programmera till är väl en annan femma

Naughty Dog hade till synes inga problem med det.

Det blir självklart en PS5, men om Microsoft visar något trevligt spel kan det mycket väl bli en Xbox Series X också.

För mig är Postal lite som Åsa-Nisse. Det är föråldrat, torrt och jag gissar att bara folk som växte upp med skiten kan uppskatta det...

Underbart att man snart kan byta ut lusekoftorna! Frugan får dock stanna ett tag till. 😂

Skrivet av Ugly_Bob:

Som många andra här saknar jag GameTrailers.

Är även inne ungefär lika mycket på FZ som GR men det är uppenbart att GR tappat i kvalitet på senare tid. Jag är inne på FZ för att få högkvalitativa artiklar och en väldigt god forumkultur (åtminstone när det kommer till spelerlaterade forum) och GR för att få mängden nyheter och recensioner. Vet inte om det beror på GRs sammanslagna storlek men det känns som att de har recensioner till fler spel och ofta i ett tidigare skede än FZ, nu senast Wasteland 3.

I övrigt saknar jag forumet på imdb. Jag tittar nästan aldrig på film eller serier längre, tiden räcker helt inte till sedan man fick småbarn, men när jag gjorde detta var det nästan obligatoriskt att gå in där och läsa teorier och annat efter avslutad tittning.

Mest för nostalgin slår jag även till med Clanbase. Hade inte haft tid att spela tävlingsinriktat längre ändå men det var något charmigt i att logga in där, titta in när sin nästa ”match” var och glo igenom highlights sedan tidigare o.s.v. Byggde en community som i stor utsträckning saknas i många spel nu.

Gamereactor var bra en gång i tiden, men det var länge sedan. Sidan är nu hopplöst föråldrad, texterna är otroligt slarvigt skrivna och det känns inte som att redaktionen egentligen brinner för spel. Gamereactor är i princip raka motsatsen till vad FZ är idag.