Inlägg av Pilsken

Inlägg som Pilsken har skrivit i forumet

Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av Preed:

Jamen lär ju inte vara roligt att jobba på Bioware längre, dom är ju bara dåliga nu.

Helt genomruttna är det inte, det har gett hos mass effect och Dragon Age Origins.

EA Köpte upp Bioware October 2007 Då var Mass Effect redan släppt och Dragon Age hade varit under utveckling i minst tre år (baserat på att det tillkänna gavs på E3 2004)
Så EA hade inget med något av dem att göra det enda bra spel som BioWare utvecklat under EA är ME2 och det är inte direkt ett "typisk" bioware spel.

Reklam för Lucas nästa slakt av Ep4-6?

Anledningen till valet av mobo är att det ska var lite framtids säkrat så om jag vill uppgradera datorn så är det möjligt.
Att delar sedan inte finns i lager spelar inte mig någon större roll då det inte är någon brådska
Blev lite orolig över att den blu-ray brännaren du valde är nu mera ur produktion där av bytet till enbart läsaren men skall tänka över det valet lite mer.
Valet av Hårddisk var helt enkelt att jag vet att WD är riktigt bra på det dom gör,
men vid lite mer nät grävande så läste jag att det är även seagate så där blir det om val.
Chassiet vald jag pga av Tomshardware test vilket även spelad in vid mobo valet.

När det gäller SSD så hade jag tänkte att kör den som boot för win7 helt enklet och jag märkte att jag hade gått och köpt en retail version av win7 så inga problem med det längre

Så efter tipsen så ändrade jag lite på delarna och kom fram till följande
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1495936/2012-02-16
Om jag fattat det hela rätt så är z68 chipen bättre om man skall ha SSD?
Sedan såg jag att du hade lagt till Serial-ATA hårddiskkabel jag antog att inet fixade allt sådant när de satt ihop den åt mig?
Och jag antar att det inte är någon större skillnad på de olika märkerna av grafikkorten? (asså XFX är inte bättre än MSI eller Powercolor osv)

Tack för svar men jag blev lite för rastlös under dagen och började plocka ihop lite delar själv på inet
som jag skulle vilja ha åsikter om t.ex. att allting passar tillsammans, om jag glömt något eller om något kan ersättas av nått annat billigare utan någon större prestanda förlust.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1494972/2012-02-15
och måste jag skaffa ett nytt win7? har för mig att man var tvungen att göra det vid byte av moderkort.

Ps. Nej skärm osv har jag redan

Känner tyvärr ingen som kan tillräckligt om hårdvara för att få vettiga rekomendationer.
Så om någon insatt har en vettig rig för ca.15.000 att rekomender eller kan länka till ett bra ihop plock av delar på inet så är självklart det intressant också.

Färdiga Pc Paket

Efter att ha spenderat ett par timmar kollande på diverse sidor utan att bli särskild mycket klokare så undrar jag nu vilket Pc Paket skulle ni rekomendera (max kostnad ca.15.000kr).
Kollade på http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10548 men jag kanske börjar bli gammal eller så för jag är väldigt misstänksam emot vattenkylning ^^.
Men som sagt jag är tacksam för alla rekomendationer

Skrivet av Darkseed:
Skrivet av MachOne:

Men hallå, Nude Females modden då?

Blev du så pilsk av kvinnan på bilden ovan? Lite udda smak, men men...vad som än flyter din båt.

Kvinna på bilden är väl lite tveksam men Khajiit furries FTW.
Fan nu får man väl PETA efter sig.

Skrivet av AHTF:

Förstod din poäng. Jag ville bara vissa att jag inte höll med. Då ea varit inblandade i da1, da 2 och mass effect 2 vilket är alla spel bioware släppt sen ea köpte upp dom. Tycker själv att det är en väldigt stark lineup och det talar gott för samarbetet de har.

Att säga att EA var inblandade i DAO är väl att tänja sanningen ganska rejält?
Dragon Age utannonserades på E3 ´04
EA köpte inte Bioware förrän ´07 vilket betyder att DAO hade varit i utveckling minst tre år (troligen mer) och om jag kommer ihåg rätt så blev det en hel del press på EA när de köpte Bioware att dom skulle låta Bioware arbeta i fred.
Men det är besides the point hela grejen handlar om att Bioware säger att "ni är de viktigasre i våra liv" vilket är ringer illa när man har EA som boss

Skrivet av AHTF:

Problemet med ditt citat är att mass effect 2 var otroligt hyllat bland fansen (troligen mer än da). Så går inte riktigt att säga att de sket i fansen bara för att de inte lyssnade på de fans som inte ville att da 2 som skulle bli som ma2. Många fans som jag ville och stödde nämligen detta. Nu blev dock inte DA2 som ma2, storyn är bra (enligt mig) och bra berättad. Dock finns det en massa problem emd gameplay som redan andra listat som gjorde att det inte nådde upp till ma2 standard.

Så du menar att utvecklar ska skita i vad communityn för spelet säger och istället lyssna på vad ett annat spels community vill ha?

Asså det som gjorde DAO bra var att det var ett RPG av den gamla skola á la Baldurs Gate.
Så det var ganska uppenbart att när det tar något så modernt som Mass Effect som mall för uppföljaren att något skulle gå fel(eller som i detta fall enormt mycket).

Jag har inget emot Mass Effect (snarare tvärtom älskar även dem) men att försöka mixa ihop det med en serie som DA, där RPG är grunden och inte bara ett påklistrat dragplåster, är nog tokigt svårt speciellt med en boss som EA.

Skrivet av Snorkelfarsan:

Men att peka på DA2 och påstå att Bioware inte lyssnar på fansen är ju irrationellt

Du var uppenbarligen inte inne på DA forumen när de annonserade att DA2 skulle "bli mer som Mass Effect"
Hela forumet stod i brand av fans som skrek att dom totalt missade vad som gjorde att vi älskade DA.

Personligen så är jag ganska säker på att det är EA's fel att uppföljaren(Dragon age 2 är inte värt namet Dragon Age) blev dynga vilket är väldigt synd,
Innan kunde man säga att om du vill ha ett bra spel är det bara att kolla efter Bioware men nu kommer jag att var mycket mer försiktig med de orden.

Jag har lirat sedan beta3 och var även med i alpha programet och kan säga att Rift är grymt bra.
Bästa sättet att beskriva det på är att de har tagit allt som gjorde tidigare MMO bra och gjort det ännu bättre, Plus det har ett riktigt bra dev team som har koll på vad som gör ett bra MMO.

@uberpwnage2.0
Om man inte är en Blizz fanboy och testar rift så kommer inte att gå tillbaka.
Det skulle va som att välja gröt över en god pizza

@Mimer
Agree 100%
Man väljer inte rift för att det uppfinner hjul igen,
man väljer rift för att det förbättrar hjulet

De flesta nya spel på steam kostar max 50-100kr mer än vad de gör i affär så om man räknar in vad det kostar att ta sig till sin lokala spel butik så blir det ungefär jämt upp, plus att det är mycket behändigare att inte behöva lämmna hemmet ^^
Det negativa med steam är att det tar mycket längre tid innan spelen börjar tappa i värde.

CoD börjar bli som Fifa&NHL samma spel varje år fast med lite småfixar

Här har ni en VIP beta nyckel som räcker till 25pers

MTH6-LRGT-EF7W-EZH3-WNTD

Jag kör warrior i förra betan kan säga att soulsystemet är otroligt anpassningsbart,
Först körde jag mest skill points i Champion soulen och gjorde riktigt bra burst damage sedan respec;ade jag till mest Paragon och blev som en Rogue

Jestrix Så du spelade betan som var öppen i tre dagar och som max kunde du komma till level 27 utav 50 och du säger att Rift inte har något nytt att komma med? så Rift systemet är inte nytt? Sättet Soul tree systemet fungerar på är inte nytt(att alla callings kan fylla mer en bara än roll)?

Att spelet skulle vara en WoW kopia är som att säga att WoW är en kopia utav EQ, Båda "lånar" friskt ifrån vad som gjorde tidigare MMOs bra och sedan sätter sin egna twist på dem.

Personligen har jag inte lirat en beta som var så otroligt väl gjord, spelet skulle rent utav kunna släppas i dag och det skulle vara bättre än många andra MMOs.
Visste spelet kommer inte att ta MMO till nya höjder men dett kommer säkert att bli ett riktigt bra MMO som kan ta en hel del kunder ifrån WoW.

Blev en tvåa för min del p.g.a att min brors hundar slogs rejält med varandra och min katt lyckades tänd eld på sin egen svans, Det är fan ett mirakel att ingen av dem blev allvarligt skadade.

Skrivet av cm0s:
Skrivet av Pilsken:

Asså poängen med KatOnes inlägg (så som jag fattade det) är att detta är yttligare steg i att tämja/konsolifera PC spelarna genom att ta bort i princip alla möjligheter att skapa mods etc,
Jag gissar att man inte ens kommer ha tillgång till cfg filerna vilket alla som någon gång lirat CS vet är rätt viktigt för oss pc spelare.
Personligen tro jag att Onlive och liknade cloud gameing tjänster aldrig kommer att ersättat en PC däremot är det mycket möjligt att Konsolerna ryker -.^

Ja, för vi vet ju alla att kunskapen om hur man ändrar några variabler i en cfg-fil är något som endast de mest härdade teknikbögarna är förunnade.

Inte på ett enda ställe i mitt inlägg skrev jag att det endast var för "teknikbögarna"
Snarare att det nästan är allmän kunskap med att ändra i cfg filer.
Det verkar som du bara läste de första fem raderna av KatOnes inlägg och skippade sedan de som handlar om hur PC-spelen har blivit mer och mer konsoliferade/ner dummade.

Skrivet av Grumbledock:

Snarast tvärt om, konsolerna ökar sina marknadsandelar varje dag, medan PC står stille eller krymper. PC kommer att finnas kvar, då man behöver arbeta med dem, men för spel lär behovet minska med tiden.
Inga moddar, inga dedikerade servrar, konsolportningar, ständiga onlinekrav och spelen blir låsta mot ett företag?
Jag tror snarast Onlive är framtiden för PC-gaming, det är inte längre motiverbart med dyra hårdvaruuppgraderingar på årlig basis. Med tjänster som Onlive kan du spela på PC, trots att du inte slänger bort flera tusen per år, klart värt om det fungerar. Det blir nog konsol eller molntjänst framöver, så vida inte grafikkort blir mycket billigare.

Så som det ser ut nu krymper PC emot konsolerna men Onlive känns mer som ett hot emot konsoler än emot PC just för att PC är lite mer "hardcore"
medans Onlive/konsole känns som det riktar sig till causule gamers de som inte orkar eller inte har kunskapen att pilla med PC-spel.

Skrivet av Grumbledock:
Skrivet av TruB:

Om något så är det väl de som håller på och pillar med sina dator som för fram PC branschen?

Nej, inte direkt. De som hålle PC vid liv är nog snarast de miljoner som spelar, oavsett om det är casuals med farmville eller gamers med BC2. Alal som köper spel till PC håller plattformen vid liv, de som piratar dödar den. Tjänster som online gör att fler kan spela på PC, vilket gör det mer värt att utveckla till PC. Tack vare Onlive och liknande tjänster så kan PC-gaming överleva och frodas, om än kostnaden blir mindre och så även den grafiska skillnaden.

För det första var det jag som skrev det
för det andra så precis när jag hade skrivit klart så kom jag att tänka exakt samma tänke (minus dele om att Onlive gör det värt att utveckla)^^

Skrivet av cm0s:
Skrivet av KatOne:

Vägg av text.

Ja, för alla gamers spelar ju spel främst för att de ska ha en anledning att bygga datorer, inte för att spela spelen i sig.

Get a grip.

Asså poängen med KatOnes inlägg (så som jag fattade det) är att detta är yttligare steg i att tämja/konsolifera PC spelarna genom att ta bort i princip alla möjligheter att skapa mods etc,
Jag gissar att man inte ens kommer ha tillgång till cfg filerna vilket alla som någon gång lirat CS vet är rätt viktigt för oss pc spelare.
Personligen tro jag att Onlive och liknade cloud gameing tjänster aldrig kommer att ersättat en PC däremot är det mycket möjligt att Konsolerna ryker -.^

Skrivet av TruB:

Varför ens bry sig om bakåtsträvare, världen förändras, deal with it.

Vad är det som är så bakåtsträvande med att vilja ha lite frihet när man köper ett spel?
Om något så är det väl de som håller på och pillar med sina dator som för fram PC branschen?