Inlägg av Carl Johansson-Sundelius

Inlägg som Carl Johansson-Sundelius har skrivit i forumet

Skrivet av LancelotSwe:

Embracer köpte det 2021 för 1,3 miljarder dollar och säljer det nu för 460 miljoner dollar, bra deal!

Det är inte riktigt så svart på vitt, mycket av köpet gjordes i aktier och summan 1,3 miljarder dollar var totalen över sex år om vissa milstolpar uppnåddes. Enligt denna tweet så får Embracer 300-330 miljoner dollar på fickan när affären är genomförd.

https://x.com/stephentotilo/status/1773217348687646997?s=46&t...

🥹

Skrivet av Tomas Helenius:

Hela listan bygger på tycke och smak.

Var mer objektiv i din subjektiva åsikt. Tack på förhand.

Skrivet av Matrosen:

Vart finns alla Petsson och Findus spel??
Eller alla Mulle Meck, skandal att dom inte är med😰

Så bra spel!

Skrivet av kebbe:

Att Bad Company 2 på något sätt skulle vara Battlefield-seriens höjdpunkt måste vara ett skämt. Konsolskadad röra som inte bara drog ned storleken på kartorna till deathmatch-nivå utan även skalade ned servrarna till 32 spelare och tvingade alla att spela utan prone för att konsolspelare hade svårt att sikta. Lägg till grafik som såg åldrad och hemsk ut redan ett år efter release tack vare överdriven bloom och vapenmodeller som tog upp halva skärmen så finns det gott om anledningar till att såväl BF2, BF3 och BF4 var bättre, mer kompletta spel.

Som jag lirade det på Xbox 360. Lätt flest timmar i det av alla Battlefield-spel, och då har jag lirat minst 20-30 timmar i alla förutom senaste.

Personliga favoriten, med all förstörelse och Rush. Också det enda (i mitt tycke) som lyckats utmana COD på Team Deatchmatch-fronten.

Fasiken vad många svenska spel man älskat.

Med toppar på 20-25k varje dygn är det ändå mycket unika spelare i rotation.

Så förvirrande att se sitt namn i den kontexten.

Skrivet av Gustav Höglund:

Twinbeard!

Jajebus!

De skrev detta på deras Discord-server.

Skulle säga att Control är roligare rent gameplay-mässigt, medan Alan Wake 2 är mer upplevelse.

Skrivet av Crank:

Gamereactor lyckades pumpa ut massor med snabbt översatta gaming nyheter på https://www.msn.com/sv-se som som är mångas startsida.

Säkert genererat tusentals med klick och reklaminkomster varje dag, tror det var/är deras business case sedan länge med nyheter som kommer från en central organisation och översattes till lokala språk och genererar massa klick och reklam intäkter.

FZ borde ta efter och försöka komma in på MSN för det skulle garanterat boosta besökare och ge massa nya besökare på denna sida. Men tror inte FZ´s redaktion har samma driv/kunskap/vilja när det gäller pengar och expansion tyvärr.

Om jag inte missminner mig har FZ varit på MSN. Och vi levererade också nyheter till andra svenska sajter ett tag (SVD bland annat). Men det gav aldrig någon särskild boost och skapade istället en hel del merjobb i exporten (formatering som behövde justeras, etc). Stora problemet är ju att ingen klickar sig vidare till ”källan”, utan läser allt direkt på exportsajterna.

Skrivet av Hipshot:

Det var inte det jag menade, jag menade att om knappt någon spelar ett live servicespel så kommer de ju inte betala för att ha massa servrar igång och då kommer hela spelet paja, men eftersom spelet har bra betyg för vad det är, så skulle man kunna omvandla det till ett "vanligt" spel och bara sälja det normalt.

Nu när jag kollade så var det ~550 pers inne, låt säga att det är runt 1000 normalt som spelar då, det är ju inte mycket att ha alltså... svårt att sälja sin "live service" på det.

Fattar! Och håller med.

Skrivet av Hipshot:

Är det inte så att detta är ett bra spel att ta bort från live service och bara sälja som ett vanligt spel? Eftersom det har bra recensioner på steam och folk spelar det, då måste man inte hålla på att stödja det och sedan paja det helt när man stänger servers.

Tror inte live service/singleplayer/etc har något med det att göra. Helldivers 2 är ett liveservice-spel. Ser ingen storm om offline-mode.

Problemet, tror jag, är att spelet inte är tillräckligt bra för att man ska ha överseende med eventuella skavanker. Om man jämför igen med Helldivers 2; aldrig sett så lite gnäll när servrarna inte håller vid lansering. För att gameplay var värt det när man väl kom in.

Kul gameplay trumfar allt.

Helldivers 2 och Powerwash Simulator VR!

Lirat 4-5 timmar och allt känns så ”dyrt”. Påkostade cutscenes var tionde minut, vansinnigt snygga karaktärer och animationer. Staden är detaljerad, osv. Dyrt.

Och att flänga över stan med de olika karaktärerna är kul, de enskilda stridsmomenten är underhållande och känns lite Bulletstorm/Doom Eternal men allt är bakat i uppdrag som är så fantasilösa. Stick dit, försvara en stund, stick till ett nytt ställe, döda fiender på ett visst sätt.

Kollade i helgen. Pangrulle! Rico-skådisen ser ut som Duke Nukem.

Och läs boken!

Skrivet av Margy:

Vad tjänar Microsoft på att Sony säljer spel på Steam och EGS?

Jag tror knappast det ger något utslag i Windows-försäljningen.

Fler Playstation-personer dras mot pc och exponeras mot Xbox/Gamepass. Långsiktigt tror jag det absolut kan ha effekt.