Under gårdagen skrev vi om rykten som gjort gällande att #Nintendo sneglat på #Apples iPhone och dess App Store. Idag, under ett Game Developers Conference-anförande i San Francisco, säger Ngmoco-chefen Neil Young att Apple-telefonen är ett "minst lika bra format för spel" som de för ändamålet dedikerade maskinerna DS och PSP. Han säger dessutom att iPhone har bättre grafik än Nintendos och #Sonys motsvarigheter.

iPhone är en riktigt bra pryl att spela spel på. Låt inte kritikerna säga till dig att den suger jämfört med DS och PSP, för det gör den inte. Det är alldeles uppenbart att, grafiskt sett, är kvalitén på iPhone-spel högre än dess konsolmotsvarigheter. Och det blir bara än mer uppenbart när du jämför och tar detta i kontrast med den föregående generationen av mobilspel.

Young hade även goda saker att säga kring DS, trots allt, och maskinens försäljningskamp med PSP.

Det finns en massa vi kan lära oss av Nintendo. Om du kikar på den episka striden, i början, då Nintendo DS först skulle möta PSP, så såg det på ytan ut som att PSP hade segern som i en liten ask. Ni vet hur det slutade. DS, både räknat i mjukvaruförsäljning såväl som användarbas, krossade PSP. Den gjorde inte det genom att konkurrera med tekniska specifikationer, utan genom att konkurrera med unika egenskaper och funktionalitet.

Framtiden för iPhone-spel ser ljus ut, hävdar Young. Han förutspår att kommande iPhone-titlar kommer satsa mer på socialt spelande, flerspelarmöjligheter och röstkommunikation.

Vi på FZ har tidigare skrivit om iPhone och dess växande marknad för spel, och för bara några dagar sedan berättade vi om den senaste systemuppdateringen. Bland de större spelen till iPhone står Metal Gear Solid 4-spinoffen samt det förmodade Fallout-liret ut.

Äger du en iPhone och tror du att formatet en dag har möjligheten att konkurrera med DS och PSP på lika villkor?

du kan snacka hur mycket du vill, men så länge du inte har nåt att komma med så kommer folk behandla dig därefter. 25/03 Undrar om Ipod Tuch e lika bra prestandamessigt... för jag har en nice 1gen Ipod tuch. o den e fett nice. 25/03 De är så söta Mactalibanerna (eller appletalibaner om man så önskar), de vill så gärna in i det sista att dom tror på sin egna fantasier. 25/03 9lök för en iphone 3g ?! Vilken idiot man e om man då köper den, eftersom en helt ny iphone kostar under 6tusen hos telia. Och sen kan man få en iPhone 2G för 2000kr anyway 24/03 Det där läste jag om nånannanstans Är tydligen en portning av just Quake 3, vilket torde förklara likheterna! :-) Kolla bara på FPS-mätaren uppe till höger. 24/03 såg det, verkade vara lite buggigt, men värt att notera att alla spelen och programmen som visades var gjorda på 2 veckor. 24/03 Jag postade en film på ngmoco's nya FPS-lir till iPhone på min blogg (se sig) som jag tycker ser mycket lovande ut. Känns väldigt q3 men det är ju en positiv sak. 24/03 Du (och många andra) glömmer iPod Touch, samma innehåll som en iPhone (minus telefon-funktionerna och gps:en), kostnad: ca 2100kr och uppåt (beroende på hur mycket minne man väljer att köpa den med). Kör samma spel och program som en iPhone gör (utom... 24/03 Klart man inte behöver knappar till allt, men majoriteten av spelandet jag har gjort, har jag kräkts på touch-kontroller. Visst kan det förgylla vissa spel, men på 99,99% är det viktigt att ha knappar. 24/03 klart, men du får en touch för 2k som även då inkluderar att du kan surfa över wlan, massa program och en bra mp3 spelare i ett. 24/03
Skicka en rättelse