DRM är uppenbarligen förkortningen för dagen. Efter att ha rapporterat om indiespelskaparna #2D Boy och deras negativa inställning till DRM, kan vi nu skriva om Valves nya teknologi som, hävdar de, gör "DRM överflödigt".

Via Steamworks kommer nya antipiratmetoden "CEG" - Customer Executable Generation. Vad CEG gör är att skapa en unik kopia av ett spel för varje konsument. En kopia som sen funkar att spela med på vilken pc som helst utan installationsbegränsningar eller dolda rootkits. Varje exemplar som folk köper blir ett helt unikt sådant, vilket onekligen låter som en betydligt behagligare och mindre krånglig lösning än DRM som ofta beskyllts för att vara just påträngande. Någon mer information om CEG har inte offentliggjorts ännu.

Andra Steamworks-uppdateringar är bland annat stöd för nedladdningsbart material in-game, samt bättre matchmaking.

Steam har ju sina problem, men jag tycker fortfarande att det är grymt bra. Man får spel direkt utan någon leverans eller frakt, man slipper leta efter skivan hela tiden (Har inte ens en DVD/CD läsare längre). Sen så går det ju att använda Steamchatten... 27/03 Ja förutom att efter Total War Empires kommer jag inte köpa ett endaste Steam spel igen. Så visst en bra lösning för min plånbok blir det ju, tack Valve! 27/03 Steam är ett DRM system. Man kan inte ens sälja sina spel. Så här skulle ett bättre online verification system fungera om de ville göra det bättre. Det är från Stardocks Impulse, en digital distributionstjänst. Stardock throws GOO on DRM http://islanddo... 26/03 Skillnaden på Steam och DRM är ganska stor, medans DRM installerar rootkits och sånt samt sätter en limit på hur många installationer du kan göra så gör steam inte det. Du kan dra ditt konto till USA och ladda ner där utan problem. Visst alla spelen är... 26/03 Folk köper mindre spel när dom hör "DRM" så Vavle döper om det hela till "CEG". Om jag har förstått det här rätt så är det nån key (eller kyptering) eller vad dom nu gör inbakat i spelet. Sedan så måste man ha internet för att få starta det (eftersom... 26/03 Hm, ... aja . Jag gillar steam , Men har förövrigt mest bara valve spel på det :P .. Skönt att det sköter uppdateringar på alla spel som man vill ha uppdaterat osv, Steam visar nya moddar till Source motorn . + demon ett stort + i kanten ,.,, Sen som... 26/03 Om det funkar skulle jag bli överlycklig. Orkar inte med piratkopiering längre. Musik, film och serier finns det bra metoder för (streaming med reklam, spotify) men har svårt att se liknande lösning för spel. Tänk om PC skulle kunna resa sig som plattfo... 26/03 Om du sedan säljer spelet så kommer det ju vara din unika kopia som du säljer. Om jag förstått det här rätt... Hmm... Borde inte detta göra CDkeys överflödiga dessutom? 26/03 Det handlar inte om det. Finns ingen anledning att ogilla DRM så länge det inte påverkar användaren negativt. Steam har många unika funktioner som traditionella DRM inte kan erbjuda. Sen har det en egen, tydlig, spearat installation med tydligt användar... 25/03 Steam är ett bra DRM, nuff said. Men för att du ska förstå, tanken av DRM är ändå bra, bara att folk totalt misslyckats med att utveckla det, förutom valve då. 25/03
Skicka en rättelse