#Tecmo jobbar just nu hårt med #Ninja Gaiden Sigma 2, som släpps till hösten exklusivt för Playstation 3. Bland nyheterna i spelet märks ett samarbetsläge online och flertalet nya spelbara karaktärer. Nyheterna om spelet kommer under en Tecmo-presskonferens där producenten Yosuke Hayashi hade massor att säga.

Vi vill verkligen att detta ska bli det fullständiga paketet, det ultimata paketet, spelet som du kommer minnas som det som hade allt du sett och upplevt igenom hela Ninja Gaiden-serien.

Ryu kommer fortfarande vara huvudperson, de andra spelbara karaktärerna kommer inte gå att välja från start. Om Rachel dyker upp är fortfarande oklart. Bland miljöerna som nästa Ninja Gaiden kommer föra spelarna till märks så vitt skilda platser som Venedig, Amazonas, Tokyo och New York. Uppenbarligen har utvecklarna satsat på att få till en "cool, slick look" där tonvikten inte läggs på litervis med blod utan på att göra striderna och fajtandet så snyggt och tilltalande som möjligt.

Det nytillkomna samarbetsläget online kommer inte låta spelarna springa igenom story-läget tillsammans. Istället rör det sig om ett mer arkadaktigt spelläge med mer fokus på action snarare än narrativ, skriver våra kollegor på Eurogamer.

Så kommer vi då till nyhetens huvudrubrik. Att Tecmo för en tid sedan tappade sin oerhört färgstarka och välprofilerade ärkeninja, Tomonobu Itagaki, kan väl inte ha undgått någon? Sigma 2-producenten säger dock att spelhuset klarar sig alldeles utmärkt utan den gamla ledaren, och det är svårt att inte tolka in viss bitterhet i citatet som här följer. Uttalandet kommer sig av at Itagaki tidigare sagt att ett nytt Sigma-spel skulle innebära "att tappa ansiktet för alla inblandade".

Personligen har jag ingenting emot Sigma-serien. Dess DNA existerar fortfarande som Team Ninja, även om ansiktena kanske förändrats. Ledaren har ändrats och personen som kallades för skaparen har lämnat. Men själva essensen, DNA:t är fortfarande där. Jag kommer kunna visa det med mitt spel, och behöver inte tala om det.

Ett nytt Ninja Gaiden är på väg, alltså. Tror du att Tecmo fortfarande har koll på ninjaaction även utan Itagaki, eller blir det platt fall?

Skicka en rättelse