MTV Multiplayer har klämt ur #Prince of Persia-producenten Ben Mattes lite citatvänligt under ett pressmöte signerat #Ubisoft. Mattes medger bland annat att han kan ha gjort ett misstag då spelet helt skippade den traditionella "Game Over"-skärmen och istället lät prinsens hjälpreda Elika hjälpa honom ur alla svåra situationer.

Jag antar att jag gjorde ett misstag genom att projicera min egen inställning... Idén med Elika-mekaniken var att om du var en riktigt bra spelare så skulle ett enda fall - där hon skulle behöva dra upp dig - vara en förödande sak eftersom det skulle förstöra din perfekta spelstil.

Den lite mer förlåtande spelmekaniken blev dock inte särskilt väl emottagen bland gamers. Många har klagat på att spelet är på tok för lätt och att Prince of Persia-studion gick alldeles för långt i sina försök att inte "straffa" spelarna. Mattes försvarar sig dock med att de varit inne på rätt spår, och verkar vilja hitta den gyllene medelvägen till nästa spel.

Vi kan inte fortsätta straffa spelarna för att de inte är super leet haxxors, men vi måste ändå ha tillräckligt av den varan så att inte killarna på Neogaf (ett spelforum ökänt för dess insatta, men elitistiska, medlemsskara) ska sälja tillbaka spelet igen.

Recensenternas åsikter kring Prince of Persia och dess mer särskiljande drag må ha gått isär - men FZ gillade i alla fall och utdelade fyra guldstjärnor av fem möjliga.

Vad tyckte du om Prince of Persias försök att inte straffa spelarna. Är det rätt väg att gå för framtida spel, eller ett helt vansinnigt inslag som förtar hela utmaningen i spelen?

Jag tycker att spelet var roligt, men man får inga direkta hinder under spelets gång. På de andra spelen så var de väldigt utmanade och ibland kunde de ta ett tag innan man kom vidare i spelet, men pågrund av att man aldrig kan dö i de här spelet så for... 08/01 Jag nominerar den där producenten på bilden till årets bögigaste spelproducent. 27/03 iof var det kul att prince of persia startades igen, men som sagt allt blev extremt repetitivt, samt ett extremt taskigt cliff hanger i slutet, neh jag hade nog gjort annorlunda än prinsen i slutet. 26/03 Bara jag som tycker som snubben ser ut som Frodo? 26/03 Detta visste inte jag, tack för informationen. Hoppas att landet lyckas vända denna revolution du nämner... back to basics, liksom. 26/03 Frisell: Snarlika är de inte heller. Grejjen är att många iranier hatar att förknippas med araber då det var araberna som förstörde det persiska riket och har gjort Iran till vad det är idag. Ett efterblivet land med Sharia lagar. Iran var inte heller... 26/03 Patrol: Klart det är skillnad mellan perser och araber. Du har rätt. Jag ber om ursäkt för slarvfelet och lovar bot och bättring. Det kommer inte bli någon mer baklawa för den persiska prinsen, det kan du vara säker på! Tack för upplysningen. :) 26/03 Snarlika iallafall. Samma temprament. Tror inte att speciellt många iranier vet skilladen på sverige och norge heller. Sluta gå jihad för minsta lilla. 26/03 Eum...va? 26/03 Mjo, men det som gör det tveksamt om det är värt att anmärka på är väl att det inte var särskilt viktigt för artikelns innehåll. Dock är det ju ett uppenbart fel som gör att "fyra arabiska baklawa" faller rätt platt som lustighet betraktat. 26/03
Skicka en rättelse