Det har förmodligen inte undgått någon att Game Developers Conference är i full sving borta i staterna - en veckolång tillställning som gör livet gott för världens alla nyhetsskribenter. Idag höll #Nintendo-chefen Satoru Iwata ett anförande där han passade på att avslöja nästa del i den klassiska Zelda-serien.

#The Legend of Zelda: Spirit Tracks är arbetstiteln på det kommande DS-spelet. I Spirit Tracks-trailern ser vi Link tuffa runt i tåg och slåss med fiender. Exakt vilken funktion tåget kommer fylla är ännu så länge oklart, men vi gissar på att det blir ett transporteringsmedel i samma stil som exempelvis båten i #The Wind Waker. Precis som i #Phantom Hourglass drar Nintendo återigen nytta av DS-maskinens pekskärmsmöjligheter för att skapa innovativa pussel och ett rent allmänt mysigt, gulligt litet kassettbaserat äventyr.

Äventyret sägs vara skapat för äldre Nintendo-fans samtidigt som det blir lättillgängligt nog för att tilltala nytillkomna spelare som ridit in på casual-vågen. PR-texten nämner "lösa pussel användandes nya föremål", vilket antyder att Nintendo bryter sig oss ur gamla konventioner och för första gången släpper ett nytt Zelda-spel med en helt ny arsenal av vapen och hjälpmedel.

[v=3772]

I övrigt är informationen dessvärre sparsam. Spelet släpps "senare i år", vilket tyder på att utvecklingen åtminstone bör närma sig slutfasen. Kommer det i år kan ni dessutom vara säkra på att vi lär matas med mer information om titeln inom de närmaste månaderna.

Vad tror du om nya Zelda? Har Nintendo gått och blivit helt knasiga, eller är denna trailer ytterligare ett bevis på att den genialiska jätten från Kyoto just nu inte kan göra något fel?

Oartigare absolut, kan du intelligentare också? 26/03 kalla mig gärna otrogen idiot hjärt/hjärnlös sjuk men jag gillar inte riktigt zelda jag kan ju säga det lite oartigare JAG TYCKER ZELDA SUGER FETT JAG FATTAR INTE HUR SÅ MÅNGA KAN GILLA DET ÄR DET RETRO-KÄNSLAN? VAR DET DE FÖRSTA OCH ENDA SPELEN NI SPEL... 26/03 Toon Link är något av favoriten! Blir nog riktigt bra detta:D 26/03 håller med Ereanthal, tyckte också Wind waker var bra 26/03 -"Jag begriper inte allt hackande på Wind Waker. Om man bortser från att vissa personer är Pavlovianskt betingade att fördömma och hata allt som på något sätt kan ses som "barnsligt" (starka färger, inget blod) så förstår jag inte vad det finns att klag... 26/03 Jag begriper inte allt hackande på Wind Waker. Om man bortser från att vissa personer är Pavlovianskt betingade att fördömma och hata allt som på något sätt kan ses som "barnsligt" (starka färger, inget blod) så förstår jag inte vad det finns att klaga... 26/03 Det här blir säkert tufft (höhö) 26/03 Ocarina of time är enligt mig det bästa Zelda spelet bara musiken ger mig en oslagbar nostalgi känsla. Ocarina of time och Mario 64 är anledningen till att jag är otroligt spel intresserad och data intresserad så att se att dom nu gör så här med spelen... 26/03 För mycket wind waker över det hela. 26/03 A Link to the past är även mitt favorit Zelda. Efter det blir det väl Twilight Princess antar jag... Men förra Phantom Hourglass tyckte jag va bra, även om jag inte är mycket för cartoon-Link från Windwaker. Det första jag tänkte när han stack ut huvude... 26/03
Skicka en rättelse