Det var inte bara det nya Zelda-spelet som #Nintendo-chefen Satoru Iwata talade om under sitt Game Developers Conference-anförande igår. Iwata skröt också om de senaste säljsiffrorna för Wii - en maskin som nu skeppats i hela 50 miljoner exemplar världen över.

Lägg märke till att det rör sig om skeppade enheter. Att de skeppats ut till butik behöver alltså inte nödvändigtvis innebära att alla 50 miljoner exemplar redan sålts. Japanska finanstidningen Nikkei hävdar dock (översatt av Kotaku) att Nintendo kommer lyckas spränga 50-miljonersvallen av sålda enheter under mars månad.

Om det stämmer att Wii sålt hela 50 miljoner Wii-maskiner till och med mars månad kan det vara så att konsolen faktiskt sålt lika mycket som Xbox 360 och Playstation 3 tillsammans, skriver Eurogamer. Senaste offentliggjorda försäljningssiffrorna för #Microsoft och #Sony är nämligen ifrån december 2008, då siffrorna låg på 28 respektive 21,3 miljoner för konkurrenterna.

Nintendo Wii har, sedan vintersläppet 2006, blivit en riktig monstersuccé som är på god väg att peta ner Playstation 2 som tidernas mest framgångsrika spelkonsol. Är du förvånad över att Nintendos familjekonsol sålt ungefär lika mycket som både Xbox 360 och PS3 tillsammans, och varför tror du att det är så?

Haha, "icke-intellektuella" målgrupper är bara bullshit. Wii är ju en barn kosnol, så på ett sätt stämmer det, men det skulle passa bättre med "yngre" målgrupper. Ps. Jag tycker att döda 3d gubbar är minst lika icke intellektuellt som att spela super... 27/03 Grattis Nintendo! Välförtjänt. 27/03 Okunnigt folk > Kunnigt folk ^ därför... 27/03 vad säger du? kollade upp sen hur gammal du är, född 92. du har misst allt som har med Nintendo att göra, men klaga inte på Nintendo!! NES SNES <3 <3 <3 27/03 Att lira fps och dylikt på Wii är hur skönt som helst, Mario och partyspelen hoppade man över när man hade Wii, men spel som Far cry, Red steel , Call of duty medmera var hur kul och grymt som helst att lira med kontrollerna. 27/03 PS3 är ju förhållandevis populär i Svedala, vi har en mogen och utvecklad spelkultur. Wii, då tänker jag för barn och för folk som egentligen inte gillar dataspel, mer sportiga och icke-intellektuella målgrupper. 27/03 jomen såklart. det når ju en så grymt mycket bredare publik än de andra. Först alla nintendoslavar (inkl. mig) och sen massa andra som aldrig spelat spel tex gamlingarna på ålderdomshem vilket var med i nyheterna där de spelade "Bowlingspelet Nintendo... 27/03 Grattis, Nintendo! :) 27/03 Wii verkar lite "barnslig" faktiskt... Nintendo, Pokemon, Super Mario... då tänker man direkt BARN. xD Men samtidigt så riktar sig Wii ÄVEN till de lite "äldre" med tanke på hur kontrollerna fungerar. PS3 är den konsolen som verkar mest avsedd för de... 26/03 Nu handlar inte om grafik utan att folk inte har någon koll på vad dom köper. Det gäller såklart långt ifrån alla men vem har inte antal vänner som köpte Wii för att dom trodde att spelen osv. skulle vara skitroliga men som nu istället står och samlar... 26/03
Skicka en rättelse