I en nypublicerad artikel benämnd "Gold Trading Exposed: The Sellers" publicerar den brittiska spelsajten Eurogamer en välresearchad text om onlinerollspelens mer suspekta element. De storföretag som satt i system att med hjälp av hundratals anställda guldfarmare sälja virtuella föremål, karaktärer och pengar till otåliga amerikaner och européer med gott om pengar men mindre tid. En miljon kineser uppskattas jobba med att farma guld till minimumlön.

En talesman för guldfarmsföretaget SwagVault säger i artikeln att större företag i branschen kan ha uppemot 1000 anställda. Den årliga omsättningen för alla dessa företag tillsammans beräknas vara dryga 10 miljarder amerikanska dollar, uppger han också.

World of Warcraft-spelare står för 70 procent av alla dessa försäljningar. Så Blizzard har verkligen skapat ett mirakel! Jag kan knappt tro att ett spel kan skapa en såpass stor marknad.

Utöver #World of Warcraft är också #Eve Online och gratisspel som #Runescape hårt drabbade av guldfarmare. Det finns också många guldfarmare som specialiserat sig på de japanska och koreanska marknaderna, där titlar som #Lineage II och #Final Fantasy XI är våldsamt populära.

Har inget emot varken guldköpare eller kinesfarmers. Folk kanske vill göra nått annat än att bara grinda. Jag sitter hellre och jobbar några timmar och köper guldet än att sitta ingame några timmar för att samla ihop det. 29/03 Jag tjänar ca 1000g på 60-70 och 3000g på 70-80 på normalt levlande när mitt syfte är att gå upp i level. Sen klarar du dig utmärkt utan epic mount. 27/03 Många klagar på mmorpg grinding. Nästan dom flesta mmorpg spelen handlar ju nästan enbart om att grinda om man nu är ute efter items som är något att ha. Reputation i form av daily Q´s farma instancer för diverse items osv räknas som grinding. Köper du... 26/03 Farmare är som en knöl på en canser svulst.. och till alla er som köper guld, SKÄMS. 26/03 hahah yey! RuneScape :D 26/03 Nejmen tack så mycket för att du drar alla svenskar över samma kamm. Kan dock påpeka att det inte alls är så att alla svenskar stödjer guldfarmare. Jag själv skulle aldrig slänga ut äkta pengar på elektroniskt guld, så på så sätt stödjer jag inte indust... 26/03 jävla svennar som köper pengar som stödjer marknaden! å vem fan köper guld å låter spammet rulla vidare? OMG OMG OMG OMG lägg ner WoW å väx upp 26/03 "Det är förståligt att folk hellre arbetar 1 timme och köper guld istället för att grinda 20 timmar för samma mängd guld. Tid är en begränsad resurs." Det är ju precis så det är. Men att spel är "drabbade" av guldfarmare tycker jag är fel. Det behöver... 26/03 det är så jävla lätt att fixa guld i wow, förstår inte hur de kan tjäna pengar. 26/03 Men i det här fallet så kan Blizzard eller utvecklarna programmera/plocka borta tråkiga element i spelet så att ingen behöver köpa guld för att uppnå saker eftersom elementet är intressant nog att spela igenom. Du ser t.ex. inte att någon betalar någon... 26/03
Skicka en rättelse