#Rockstar Leeds är det som bekant som utvecklat nysläppta #Grand Theft Auto: Chinatown Wars till Nintendo DS. Nu har Rockstars Gordon Hall avslöjat hur spelet utvecklades, i en nypublicerad artikel hos The Times.

Regel nummer ett är att vi då och då ska ha möten på puben, där vi kan snacka och låta idéerna flyga fritt. Ser du vägen därborta? Det finns en pub uppe på kullen som skulle gå i konkurs om det inte vore för oss.

En annan "tradition" som spelhuset har är att varje vecka, under en hel dags tid, låta hela kontorspersonalen spela slumpmässigt utvalda delar ur spelet. Därefter lyssnar alla på varandras feedback och försöka förbättra spelmomenten i enlighet med dessa.

Under de två år vi arbetat på Chinatown Wars, så har alla du ser härinne spelat varje enskild liten del av spelet. Vi kan det utantill allihop.

GTA: Chinatown Wars har fått mycket uppmärksamhet för sitt kontroversiella innehåll. Speciellt då det är en titel till Nintendo DS - ett format som annars inte direkt är känt för våldsamma spel. Hall hoppas att Rockstar i framtiden kommer kunna utveckla "spel för vuxna, utan att folk blir chockade för att de gör det".

FZ-recensionen av Chinatown Wars är på väg. Titeln speltestas i detta nu av undertecknad, och vi ursäktar vår sena recension med att vi helt enkelt inte fick tag i ett ex av spelet i tillräckligt god tid.

Skicka en rättelse