DRM-skydd är ett extremt kontroversiellt inslag i spelen som spelintresserade länge fått dras med. Kritiken mot spelen som nyttjar inkräktande DRM är, bland spelarna, milt sagt inte nådig. FZ gjorde under februari månad en längre artikelserie där vi fördjupade oss i ämnet ifråga.

Nu säger #The Sims 3-producenten, Rod Humble, på officiella webbsajten för spelet att The Sims 3 inte kommer nyttja sig av denna typ av DRM.

Spelet kommer ha skivbaserat piratkopieringsskydd - det kommer finnas en seriekod precis som i The Sims 2. För att spela spelet kommer det inte krävas någon online-autentisering. Vi känner att detta är en bra, välbeprövad lösning som gör det enkelt för er att spela spelet utan DRM-metoder som känns för inkräktande och som inte heller behöver göra er oroade över tillgång till server-tillståndsgivning i den avlägsna framtiden.

#Electronic Arts tar till gamla antipiratmetoder med The Sims 3, alltså. För tillfället verkar dock inte Sims 3-beslutet avspegla någon ny, allmän policy kring spelhusets antipiratmetoder - The Sims 3 sägs vara ett enskilt fall. Kanske kan det dock vara ett utslag av att ett av fjolårets mer hypade pc-spel, #Spore, revs blodigt av piratkopierarnas vassa klor.

The Sims 3 släpps den 5 juni till pc.

Precis, flertalet av de som laddar hem det olagligt hade aldrig köpt spelet oavsett. Bra att de tagit bort drm iaf. Synd att de gjort ett tredje the sims 29/03 The Sims målgrupp är inte den sorten som tankar warez. 29/03 Jag vet inte, men jag ser fram emot en nude-patch den 6:e Juni. :-) 29/03 Konstigt att utgivarna ska hålla på och envisas med kopieringsskydd. Eftersom de inte på minsta sätt förhindrar kopieringen och i vissa fall orsakar problem för de som faktiskt köpt spelen så är det ju enbart idioti av dem att fortsätta implementera dem... 29/03 Inkompetent: Skitbra att du är uppmärksam! Givetvis åsyftade jag ju hela tiden just den typ av DRM som kommit på senare år... och som fått extremt mycket kritik. Att skriva som jag gjorde först blir ju dock missvisande, och direkt felaktigt, vilket föra... 29/03 Nix, det är bara utannonserat till PC än så länge. 29/03 YES! Nu kan man köpa spelet utan det behövs kännas som om man hade hyrt det.... 29/03 Intressant bara att EA faktiskt uttrycker sig korrekt: De säger nämligen inte att spelet är utan DRM, utan bara att det inte har DRM-metoder som känns för inkräktande. FZ däremot skriver att spelet inte har DRM alls. Borde inte FZ vara ett föredöme för... 29/03 Det här (http://www.fz.se/artiklar/20090213/drm-tema-1/) summerar det rätt bra. Bra initiativ av EA. Som nämnt så blir det väl inte färre pirater, men åtminstone fler kunder (nöjda sådana). 29/03 Måste vara ett av EAs bästa beslut. 29/03
Skicka en rättelse