Efter att #Bungie-producenten Allan Murray fastnade på band med citatet "Halo 3 tog två och ett halvt år att tillverka, och vi arbetar fortfarande på det. Vi kommer antagligen att fortsätta jobba på det i ytterligare två års tid", så var det mången #Halo 3-fan som jublade och hoppades på fortsatt nytt material även efter #Halo 3: ODST-släppet.

Så blir inte fallet, meddelas nu på Bungies officiella webbsajt.

Det är intressant att se hur folk definierar vad "arbeta" betyder. Enligt webben betyder det definitivt att vi skapar fler kartor, en ny kampanj-expansion, och kanske till och med ett tillägg till vår, än så länge, osläppta expansion Halo 3: ODST. Om det nu vore så enkelt. "Arbeta på Halo 3" kan också definieras som kontinuerlig skötsel av Matchmaking Playlists, att stänga av folk hårt och så ofta som krävs, undersöka möjliga exploits, och rent allmänt se till att spelupplevelsen fortsätter vara positiv och underhållande för alla.

Bungie säger dock att man ska "aldrig säga aldrig", men om det blir någon förändring på deras inställning till det fortsatta arbetet med Halo 3 så "kommer vi få reda på det".

Halo 3: ODST släpps exklusivt till Xbox 360 i höst. Mythic Map Pack släpps lös på Xbox Live den 9 april.

Skicka en rättelse