Peter Molyneux är känd över hela världen - ur spelsynvinkel - för sin förmåga att höja sina projekt till skyarna. Om nu ens det räcker. Inom #Lionhead Studios har de ett system de kallar för Experiments, där vem som helst inom företaget kan visa upp en funktion eller teknik som sedan potentiellt kan nyttjas i en framtida Lionhead-titel. Deras system för detta visades upp under GDC09.

Allt ifrån hundprototyper till ålderssystem har visats upp för Molyneux och hans män, men mer intressant är tech-demon The Room, som visades upp av Mark Healey, Alex Evans och Dave Smith - eller tre av fyra från vad som i nutid benämns som skaparna av #Media Molecule. The Room var helt enkelt en tidig version av vad som sedan skulle bli #Little Big Planet. Molyneux berättar att gänget hade en hel del bra idéer och att de blev förbluffade om och om igen. Dessvärre kände han att det aldrig blev något av det. Låt oss påstå att han hade fel.

Kan du tänka dig ett LBP i Molyneux regi? Hur tror du att han känner efter BAFTA, andra priser och en herrans massa lovordningar till LBP?

Skicka en rättelse