I en nypublicerad New York Times-artikel hävdar #Nintendo of America-chefen, Reggie Fils-Aime, att ett Wii-spel måste sälja minst en miljon för att gå runt. Trots att det kan verka mycket hävdar han också att siffran är betydligt lägre än för de andra konsolerna. Eftersom Wii-spelen inte är högupplösta är de också billigare att göra, och kräver alltså "bara" en miljon för att gå runt.

NPD-siffror visar att av 486 Wii-släpp är det endast 16 av dessa som nått upp till detta mål - och nio av titlarna är Nintendos egna. Drygt 150 000 exemplar säljer genomsnittsspelet till formatet, påstås i artikeln.

Om det handlar om stora AAA titlar så måste spelet ofta sälja mer än 1 miljon exemplar för att göra break even. Ofta ligger break even vid kanske 2 miljoner sålde titlar för ett stort spel, tex som GTA mm. 01/04 Någon här som verkligen vet hur det är då? Vad är vinsten/förlusten för respektive spel/format? 01/04 Det kan ju knappast stämma. Om det vore sant så skulle 98% av alla spel som görs till alla format gå med förlust. 01/04 vad jag vet så är det inte 3 snubbar som sitter i ett halvår för att göra ett spel nu för tiden ;) (men ibland kan man ju undra...) ps. sen så kostar ju publisher upptryck av spel och marketing och skatt en hel del (samt många andra kostnader) så det... 01/04 1 miljon dollar kanske? Det blir runt 16.000 spel. 31/03 Wow när man ser dom siffrorna så undrar man ju hur utvecklarna har råd med att ösa ut så mycket skit spel till Wii? Måste ju vara nåt missförstånd här? Utvecklare/utgivare måste ju kursa på löpande band världen runt. Förutom Nintendo då som är dom som... 31/03 Haha=) jävla nintendo skit! Köp PS3 eller XB360=) 31/03 Så licenskostanderna är så äckligt dyra för Wii? Det är det enda som man kan förklara hanns utalande med, Jag menar??? Det finns massor av spel som är gjorda för inte mer än 50k i försälning på både PS3 och Xbox 360 och de går fortfarande RUNT.... Men... 31/03 Houston, Wii have a problem! ;) Hmm, vet inte riktigt vad jag ska säga, men ge mig Wii-HD eller nått, det ända jag spelar på min Wii nu typ är GameCube, fler AAA-Titlar tack, och HD, tänk er Zelda i UE3 och HD, yummi. Mario i CE3? hmm kanske de^^ ;) 31/03 Blev lite rädd för bilden i artikeln, skulle ha passat bättre i Wii-lågupplöst variant. En miljon spel á 400-500 kr styck för att göra vinst? Skulle inte tro det. 31/03
Skicka en rättelse