Officiella Playstation-bloggen avslöjar att Playstation 2 prissänks med 30 dollar i USA. I Europa blir maskinen 30 Euro billigare, vilket bör resultera i cirka 300 kronor sänkt pris i vårt avlånga land.

Drygt 1900 titlar finns nu till världens mest framgångsrika spelkonsol och fler är på väg. PS2 är inte död än, säger #Sonys John Koller som nämner bland annat #Ghostbusters The Video Game, #Guitar Hero: Metallica och #Motorstorm: Arctic Edge som kommande högprofilspel som visar att konsolen än är långt ifrån död. Plus de där 250 spelen med "Greatest Hits"-status, då. GH-märket är den amerikanska motsvarigheten till våra Platinum-spel - den beteckning Sony valt för de spel som sålt alldeles förträffligt bra.

Nyheterna om prissänkningen har inte passerat #Microsoft obemärkt förbi. MS-chefen Chris Lewis kommenterar:

Detta utspel från Sony att sänka priset vid slutet av PS2:s livstid var inte oväntat. Vi tror, hur som helst, att framtiden ligger i tillväxten för den nuvarande generationen konsoler och Xbox 360, som den snabbast växande spelkonsolen under föregående år, med försäljningsökning på över 80 procent, kommer fortsätta driva branschen framåt.

Är du mer imponerad än Microsoft verkar vara över prissänkningen?

Skicka en rättelse