Efter att ha stuckit ut hakan under gårdagen är #Nintendo of America-chefen Reggie Fils-Aime redan tillbaka för rond två. Engelskspråkiga Venturebeat har intervuat den frispråkige Nintendo-mannen som hävdar att begagnade spel inte är "till konsumentens fördel".

Vi tror inte begagnade spel är i konsumentens bästa intresse. Vi har produkter som konsumenterna vill hålla fast vid. De vill spela alla nivåerna i ett Zelda-spel och låsa upp alla områden. Ett spel som Personal Trainer Cooking har lång livslängd. Beskriv en annan form av underhållning som har en levande begagnatmarknad. Använda böcker har aldrig slagit. Du ser inte affärer sälja använda CD-skivor eller begagnade DVD-filmer. Varför? För att konsumenten tycker om att få en splitterny upplevelse och att återuppleva den om och om igen. Om du skapar rätt typ av upplevelse, så är det samma sak med tv-spel.

Så där har ni det, damer och herrar! Eftersom den identiska bokbranschen, filmbranschen och musikbranschen inte har en lika levande begagnathandel som spelbranschen så måste det vara något fel på oss spelkonsumenter. För det kan ju inte vara så att det finns andra anledningar till Nintendos ogillande, eller?

Bilden kommer från Venturebeat-artikeln.

Han vill att du köper en Wii för att sedan köpa de spelen via Virtual console :D 02/04 Men,det gör att de kan ta ut ett högre ursprungspris då konsumenterna är beredda att betala mer om de vet att de i ett senare läge har möjlighet att få tillbaka en del av den investerade summan. Denna faktor är väldigt viktig när det gäller inköp av til... 02/04 Alla överreaktioner åt sidan så har han till viss del en poäng. Som Drunken_monkey nämnde så är det ett större problem i USA, där stora spelkedjor satt i system att försöka nästan bara sälja begagnat, med mycket liten prisskillnad. Vad jag har läst kan... 02/04 Va mer hur det uttrycktes som jag reagera över, och att det var typ inom en kort period, annars brukar jag strunta i sånt. Så för mig spelar det ingen roll, bara nyheten är saklig och så, kan tycka att just nintendo nyheten var lite låg, och att xbox... 02/04 Detta har de alltid tyckt. :) Om det är ett aprilskämt så åker jag dit.. men det är väl mest för att de verkligen inte gillade begagnade spel förr i tiden. 01/04 För om det är ett april skämt så är det ett väldigt dåligt sådant, eftersom det är ett jätte stort problem i USA där många spelbutiker har en sån företags modell. Att endast köpa begagnat gör att absolut inga pengar kommer tillbaka till ursprungstillver... 01/04 Vilka idioter... slänga spelen istället för att sälja dem alltså? Det låter ju jättebra för miljön också. Yay... Nintendonuts 01/04 Precis. :P Det var det första jag tänkte på när jag läste artikeln. 01/04 aprilskämt? 01/04 April april. Varför har ingen skrivit det? 01/04
Skicka en rättelse