#Sony Pictures Television meddelar att man ämnar konvertera massor av populära filmer och tv-serier till iPhone-spel. Bland titlarna som nämns står Ghostbusters och James Bond ut som de mest utmärkande.

Bondspelet tituleras "Top Agent" och kommer bjuda på massor av klassiska filmskurkar och nån form av flerspelarläge. Och redan i juni kommer Ghostbusters-spelet kunna avnjutas, då man i rollen som de erfarna spökjägarna ska rädda New York från en invasion av övernaturligheter som spöken, onda andar och allt vad det nu kan vara.

Arkadklassikern Q*Bert bygger visserligen inte på någon cool filmhjälte, men kan säkert frambringa ett och annat leende ändå tack vare nyritad grafik sedan 1982-släppet. Plattformaren finns tillgänglig på App Store i juli.

Sedan tidigare är det känt att #Terminal Reality snickrar på #Ghostbusters the Video Game till i stort sett varenda format mänskligheten känner till. Förutom PSP. Eftersom båda spelen släpps ungefär samtidigt kan det bli intressant att se vilka som lyckas förvalta Ghostbusters-arvet bäst - tills dess skruvar vi upp volymen, tar några tafatta danssteg och vrålar "Ghostbusters!!!" i kör.

Skicka en rättelse