Anonyma källor hos L.A. Noire-studion menar att den långrandiga utvecklingen fick Rockstar att ta avstånd från företaget.

Vi har tidigare rapporterat om det till synes hårda klimatet hos den australienska utvecklaren #Team Bondi där särskilt grundaren, tillika manusförfattaren, Brendan McNamara fått utstå mycket kritik. Nu säger anonyma källor till Eurogamer att den långrandiga utvecklingen fått utgivaren #Rockstar att förakta studion och att de därför inte kommer att ge ut deras nästa titel.

Samtidigt utreds arbetsförhållandena på Team Bondi av International Game Developers Association, som sedan en tid tillbaka samlar in informationen från anställda och deras familjer. I ett första uttalande kommenterade styrelsemedlemmen Brian Robbins anklagelserna så här till branschtidningen Develop:

– Om anklagelserna är sanna är det fullständigt oacceptabelt och skadligt för både de inblandade individerna, den slutgiltiga produkten och spelbranschen i stort.

Huruvida de anonyma källorna talar sanning, och om ordspråket "ingen rök utan eld" stämmer, kan vi bara spekulera i.

Sant Tybalt; en åsikt är bara en åsikt... 05/07 Beroende på vilken vätska kan det betyda att göra elden större, eller kväva den. ;) 05/07 Antar att det är det här ni syftar på: http://kotaku.com/5818019/report-la-noires-development-was-hell-rockstar-no-longer-working-with-team-bondi Här är den läckta e-posten: http://www.gamesindustry.biz/articles/2011-07-05-revealed-the-internal-emails-t... 05/07 Vilket av ryktena referar du till, som jag ser är det flera. Jag adresserar ingen specifikt hörsägen, (läs skvaller), utan en allmängiltig åsikt kring sådana här sammarbeten. Läs gärna innantill... 05/07 Vad pratar du om? Har du ens läst artikeln? Det är inget officiellt uttalande från Rockstar, utan det är anonyma källor från Team Bondi som har gått ut med den här informationen. Det är alltså ett rykte! 05/07 Ja, "uppskattar inte" är väl lite svagt kanske. ;) Major fnurra verkar det vara. 05/07 Har korrigerat källan, det är en öppen artikel på Eurogamer så det är inga konstigheter. Det engelska ordet som användes var "disdain" vilket kanske mer är avsmak men då måste ett "känner" in i rubben och den blir lite lång. Förakt hamnar på samma nivå... 05/07 Nu handlade diskussionen om Rockstar och TB inte om hur FZ jobbar med sin rubriksättning... 05/07 "anonyma källor till Eurogamer" och denna gång ingen länk till källan gör det i alla fall solvarm-chokladkake-kladdig - kan jag tycka. Ni brukar vara duktiga att slänga med länk också. Men det kanske kräver speciella login osv där ni hämtat det, vet int... 05/07 Och det var ju en del rabalder kring studion som gjorde #red-dead-redemption också. 05/07
Skicka en rättelse