#Nintendos amerikanska chef, Reggie Fils-Aime, har varit på något av en "PR spree" senaste tiden och sprutat ur flera kontroversiella åsikter (se länksamling nedan). MTV Multiplayer intervjuar här, och frågar ifall spel med unika DSi-funktioner fortfarande kommer funka till DS och DS Lite.

Vi förväntar oss att majoriteten av innehållet kommer vara, kalla det för, DSi-förbättrat snarare än DSi-exklusivt. Varför? En användarbas på 100 miljoner till DS. Utvecklarna kommer vilja dra nytta av den användarbasen samtidigt som de kommer vilja ge extra innehåll via DSi-features, som kameran. Det är hur jag förväntar mig att det kommer bli.

Samtidigt är det värt att poängtera att det alltså kan komma DSi-exklusiva spel - det finns inget som hindrar utvecklarna. Mer än en betydligt mer begränsad målgrupp, såklart.

Ett spel som antagligen kommer dra nytta av nyheterna DSi för med sig, men ändå vara spelbart på äldre DS-maskiner, är det kommande #The Legend of Zelda: Spirit Tracks. Spelet utannonserades nyligen under Game Developers Conference, och FZ har givetvis trailer och all annan, hittills känd information om äventyret.

Bilden kommer härifrån.

Skicka en rättelse