Sajten GoNintendo har uppdaterats med scans hämtade ur ett nytt nummer av amerikanska Nintendo Power-magasinet. Nyhetsartikeln om #Silent Hill till Wii återger också några citat som nu färdats hela vägen till FZ-redaktionen. Vi låter spelets producent, Tomm Hulett, sköta snacket.

Detta är ett återskapande av det första Silent Hill. Det är inte en nyversion eller en konvertering. Det är en avgörande skillnad. Det känns verkligen som ett nytt spel.

Nyversionen, f'låt "återskapandet", av Silent Hill får undertiteln "Shattered Memories" och kommer olikt ursprungstiteln inte innehålla några strider. Spelarna kommer inte kunna slåss på samma sätt som tidigare, utan att rymma från det otäcka kommer vara namnet för dagen. Välkända scener och ögonblick uppges vara "helt förvridna för att lura dina förväntningar".

Även spelets pussel kommer uppdateras och dra nytta av Wii-kontrollen.

Seriens fans kommer bli glada att höra att det går att ta sig förbi varje låst dörr; att kolla dussinet ingångar där 90 procent av dem är för evigt låsta tillhör det förgångna.

För tillfället har vi varken ett släppdatum eller namn på vilka som utvecklar. Men det ryktas om att det kan vara brittiska #Climax som är i farten.

Skicka en rättelse