Dylan Cuthbert var en av upphovsmännen till gamla Super FX-monstret #Starwing, som fick Super NES-gamers att gå bananas på 90-talet. Kommentarer som "ohh, vad snyggt det är!", "detta är framtiden, äkta 3D!" och "dö grodjävel dööö!" var vardagsmat i varje hushåll. När Cuthbert nyligen snackade med G4tv verkar han dock inte ha några planer att göra ett nytt spel i Star Fox-universumet. Både Wii-styrningen såväl som #Nintendos ärkeninja Shigeru Miyamoto verkar ställa till det.

Wii-kontrollen skulle vara ganska svår att använda. Jag vet inte... kanske den nya MotionPlus. Kanske den skulle vara roligare att spela med. Wii är lite mer av en leksak, tycker jag.

Hur det kommer sig att Wii skulle vara "mer av en leksak" än gamla NES och Super NES framkommer inte. Cuthbert fortsätter med att snacka om de senare spelens kritiserade markstrider som inte kommer från honom, utan från Miyamoto.

Det var helt och hållet Miyamotos [idé]. När jag pratar med Miyamoto om Star Fox, säger han att serien inte är menad att bara vara ett flygande sci-fi-shooter-spel. Det är menat att vara vad vi än vill att det ska vara. Men de riktiga fansen vill inte det, men Miyamoto bryr sig knappast om det. Han vill göra det det han vill göra, och gör helt enkelt det.

Bilden av Miyamoto som enväldig despot och härskare har tittat fram även i tidigare intervjuer med Nintendo-anställda. Mycket Nintendo-folk har vittnat om att Nintendos största stjärna gör lite som han vill bakom kulisserna på spelfabriken.

Bilden kommer härifrån.

Ett extraliv och tummen upp för ditt korrekta påstående! 06/04 Nintendo bryr sig inte om riktiga gamers istället gör dom sina spel för P12 or. 06/04 Klart fan man ska få göra som man vill när man så gott som byggt företaget och är orsaken till att det fortfarande existerar, han och Iwata. Duger det inte åt gnällspiken så kan han starta ett eget företag där han kan köra på i samma gamla spår i evighe... 06/04 Asså :P Iofs så är väl senast jag kollade Miyamoto ex. producent och har ansvar över typ allt som görs där, så det är väl ganska självklart att han styr och ställer efter hans tycke och smak. Detta verkar ju ha fungerat hittils också 06/04 Varför verkar utvecklare hänga upp sig på att bara för att spelet ska vara till Wii så MÅSTE vi fäkta med wiimoten? Jag menar dom behöver ju inte göra det när det t.ex finns en classic controller man kan köpa till eller det räcker med att man bara lägge... 06/04 Spel blir väl inte mindre leksaker för att de har bättre grafik. Och Miyamoto har gjort mer för gamers än någon annan jeppe inom spelindustrin så han har allt rätt att skapa annat om han vill det. 06/04 So true. 05/04 Klart som fan att han ska få göra vad han vill! De som gör bombsäkra kassakor är ju bara tråkiga. 05/04 "Gamers bryr sig inte om Miyamoto " Sådär, ändrade titeln så att det blev rätt =) 05/04 Ooooh, skvaller om Miyamoto! Kul! Undrar när Hänt I Vecket eller Se & Hör skall börja ta upp sådana här intressanta saker... :P 05/04
Skicka en rättelse