Under gårdagen rapporterade vi att Playstation 3 sålt bättre än Wii under mars månad i Japan. Detta oroar dock inte #Nintendo, som i en Financial Times-artikel har följande att säga.

Det är fortfarande de första få månaderna på året då försäljningen är långsam för spelindustrin, så vi är inte speciellt oroade. Vi hoppas på stark mjukvara för att supporta hårdvaruförsäljningen under årets andra halva.

Totalt sett är det dock ingen tvekan om vilken konsol som har ledningen på den japanska marknaden - Wii har en användarbas på 8 miljoner medan PS3 lyckats uppnå tre miljoner. Xbox 360 ligger en bit bakom på strax över miljonen.

En positiv överskning fick man häromdan iaf, jag har ofta klagat på Wii´s dåliga minne, 512 meg att lagra retrospel och annat på. Men en snubbe som har Wii sa att man kan sedan ett tag tillbaks kan lira även från det extra minnet som man kan stoppa in... 09/04 Jag har på senare tid börjat känna ett visst förakt mot Nintendo. Precis som någon kostym sade häromdagen så prioriterar de bara en enda målgrupp just nu. Barn. Tycker att det är förjävligt när man lagt ned pengar på en konsol och förväntar sig att man... 09/04 Nintendo borde ju vara mer oroliga att folk inte köper spel till Wii. Känner många som enbart har Wii sports och Wii fit till sina Wiis. Väldigt få som köpt något mer, och då brukar det uteslutande vara spel från Nintendo. 09/04 Trodde att x-box 360 låg bättre till än PS3 i antalet sålda konsoller eftersom att PS3:orna är så j*vla dyra. Men då förstår jag hur dem kan fortsätta ha sådana priser på den. 08/04 Visst det går bra för Nintendo är ju ingen hemlighet :) Jag tycker dock det är tråkigt att dom inte verkar kunna komma med några riktigt spännande spel längre. Bästa jag spelat hittils är Metroid Prime: Corruption, Zelda Twilight Princess och Super Mari... 08/04 Varför då? Nintendo riktar sig till en helt annan målgrupp än vad sony gör. 08/04 ^- Har du ens en aning om hur många konsoler sony skulle behöva sälja varje månad för att ens komma ifatt Wiin denna generation av konsoler? Det är i princip omöjligt, om inte wiin slutar sälja helt och försäljning av ps3an ökar med 1000% om ens det räc... 08/04 Hahaha!:D Nintendo borde oroa sig för PS3 kommer bara att gå upp detta året8) 08/04 Jag är så jäkla trött på Wii om jag ska vara ärlig. Hade det inte varit för nytänkandet med kontrollerna så skulle dem antagligen aldrig sålt så många konsoller. Och sen slänger dem ut diverse prylar i efterhand, tillsammans med ett sunkigt spel och tar... 08/04 om det inte vore för punchout så skulle min wii få stanna i garderoben i år... 08/04
Skicka en rättelse