Förhandstittar i brittiska spelmagasinen Edge och Storbritanniens officiella Playstation-magasin har lite ny information om #Final Fantasy XIII-handlingen. Enligt #Square Enix-producenten Yoshinori Kitase kommer handlingen följa flera karaktärer genom separata kapitel - inte helt olikt gamla rollspelsklassikern Dragon Quest IV.

Detta är en handling som berättas från flera olika synvinklar och vi har flera kapitel i spelet som ägnas åt bara en karaktär och hans eller hennes historia. På det sättet är det likt Dragon Quest IV, genom att det tar perspektiv utifrån ett flertal karaktärer och följer dem igenom deras äventyr innan man får se hur dessa historier kommer samman och knyts ihop inför spelets klimax.

Final Fantasy XIII släpps i Japan innan årets slut. När spelet hittar hit är ännu okänt, men som ni säkert vet är även en Xbox 360-version utannonserad utöver den "givna" Playstation 3-versionen.

Läste recensioner av demot igår, och jag måste säga att intresset för FFXIII aldrig har varit högre. Älskar verkligen att de inte tänker låta spelet handla om bara en enda person. Stridssystemet verkar härligt också, både nytt och gammalt liksom. Ser... 08/04 Låter intressant om det nu bara kunde komma lite snabbare också men jag antar att om det släpps i japan vid årets slut så blir det väl till sommaren 2010 vi får se det här. Svar till Al3x92 det är väldigt många som spelar såna här skitspel vad för skits... 08/04 oh noes, here have a rock captain obvious. Meningsfullt att hänga på en funktion som är först o främst till för diskussion om man tycker att alla ska sitta och nicka i samförstånd till allt o hålla varandra i händerna. Nä ska inte vara elak, men visst... 08/04 ELLER (håll i dig nu!) så tycker folk om olika saker, även INOM jrpg-genren... 08/04 Jag vet det och kan ungefär säga detsamma, är inget stort fan av Final fantasy serien men därimot av Jrpgs i övrigt. De flesta FF är grymt överskattade, undantaget är FF-tactics. 08/04 Om det utgör större delen av spelet så känns det lite jobbigt. I alla fall så blir alltid jag fäst vid vissa karaktärer, och vill spela med dem och inte tvingas byta längre stunder. Har inga problem med att det är som i t.ex. FFVIII dock, med Laguna-fla... 08/04 Oj så jag längtar tills detta kommer ut. XII var det bästa spelet sen VIII. Grymt skoj o fixa till taktiker o sånt mot olika bossar =) Kanske borde man spela om 12:an. 08/04 Jag, förstår att du kan göra en sån anmärkning då du helt uppenbart inte är tillräckligt gammal för att ens veta vad Final Fantasy VIII och neråt är för något. 08/04 Vem fan spelar såna här skit spel då? 08/04 Tja tappat sugget ett ganska bra tag över FF serien, FF10 var okej men allt därefter har varit totalt horribelt. FF12 var avsaknad av karaktärs utveckling gigantiskt något som gjorde att man aldrig fastnade eller tyckte om en enda karaktär, sedan att... 08/04
Skicka en rättelse