Los Angeles Times skriver att #Konami planerar ett spel baserat på Irak-kriget. Mer specifikt kommer spelet handla om november-striden om den irakiska staden Fallujah, där 38 amerikanska soldater och 1200 rebeller miste livet. Upplägget kommer vara starkt färgat av amerikanska soldater som var där på plats, och deras upplevelser. Konamis John Choon berättar att soldaterna ville berätta sina historier genom ett spel eftersom de växte upp med att spela. Före detta soldaten Mike Ergo fyller i:

Tv-spel kan överföra intensiteten och tyngden i ett krig till en publik som förmodligen inte skulle kika på History Channel eller läsa om det i klassrummet. I en tidsålder där alla jämt är online eller spelar spel är inte människors föreställningsförmåga vad de en gång varit, tyvärr. För denna grupp kanske inte böcker överför samma nivå av intensitet och krigskaos som ett spel gör.

#Six Days in Fallujah släpps nästa år, men har ännu inte fått några bekräftade plattformar. Det blir ett taktiskt squad-baserat spel i tredjeperson. Låter det som något för dig, och är du en person som hellre spelar ett spel om Irak-kriget istället för läser en bok om det?

OMG ROFL COPTER EPIC EXPLOSION ROCK OF WIN 10/04 hehe... undrar hur oddsen ser ut för att det blir en "twist" i kampanjen så att man spelar som irakier/"terrorist" och pangar jänkare istl.;) men det blir väl nån överpatriotisk soppa om tappra soldater som heroiskt försvarar fosterlandet(usa), där amer... 09/04 ni kan ju kolla på filem battle in fallujah så får man reda på lite saler. Fast det är en go spel ide 09/04 Jo, Irak är ett praktexempel på hur en mycket mer vältränad och välutrustad styrka fullkomligen sparkar rumpa med en som är dålig i båda delarna. Amerikanarna kan dock tacka sitt kroppspansar för mycket. Även om de har en rätt ansenlig mängd skadade så... 09/04 1200 rebeller och 38 Amerikaner dog? Det placerar Amerikanerna på stadiga 31,5 fraggade irakier var i genomsnitt. Irakierna å andra sidan har ett aningen lägre genomsnitt på 0,031 frags per person. Och jag som tyckte Call of Duty var orealistiskt. 09/04 Gamla goa Konami har gjort det igen :) 09/04 Häftigt, eller? :\ 09/04 tänk att folk inte förstår att talibaner inte finns över hela mellanöstern, folk verkar ju tro att de är terrorister i övrigt som heter talibaner, nej hörrni talibaner håller sig i Afghanistan och är religösa studenter kan man säga 09/04 äh, blir väl likadant som som alla de andra spelen som utspelar sig i det området av världen. 09/04 med take på att herr Sadam inte var intreserad av varken talibaner eller usama, utan sitt eget folk. så nej. 09/04
Skicka en rättelse